Manau viskas butu buve gerai, jei butu veikes pojutis ko man reikia, o ne noras kuo daugiau paragauti.
Keista, bet zinau koks pasaulio skonis... t.y. dar neparagavus zinau, koks zoleles skonis... tik va dar reikia patikrinti
tas Laimis ragauja viska is eiles - tiesiog apsigimes degustatorius - vakar prie lauzo kerpes nuo medziu lupinejo ir bande ragauti - nieko, liko gyvas...
o dabar sedziu ziemos jau pabaigoj as namie- ir taip norisi zoliu visokiu paciu ivairiausiu, kitu nei kaip atrodo nei kaip vadinas nezinau, tik skoni prisimenu, kazkada kramsnota..
o dazniausiai tai grybu skaniuju uzsinoriu! oj kaip noriu... nei nusipirksi, nei miske prisirinksi ju dabar. o rudeni neprisrinkau.. va ir sedziu apsiseiliojus kai apie juos galvoju...
vaiduze rašė:o dabar sedziu ziemos jau pabaigoj as namie- ir taip norisi zoliu visokiu paciu ivairiausiu, kitu nei kaip atrodo nei kaip vadinas nezinau, tik skoni prisimenu, kazkada kramsnota..
o dazniausiai tai grybu skaniuju uzsinoriu! oj kaip noriu... nei nusipirksi, nei miske prisirinksi ju dabar. o rudeni neprisrinkau.. va ir sedziu apsiseiliojus kai apie juos galvoju...
Kas džiugiausia - kad Gamta ir žiemą pasirūpino maistu žmogui ir gyvūnams Labai smagu kaip kokiai stirnai pasikapstyti po sniegu. Ten galima rasti skanių žolielių. Berods kupolė tokia miškinė žolė yra. Šiaip jos lapeliai sausi ir neskanūs, bet va po sniegu radau šviežias jaunas viršūnėles - o jau saldžios! Šitai šeštadienį išbandžiau. Dar daug ką atrasime po sniegu
o kaip ta kupole atrodo - senovej visus zolynus vadino kupolemis, per Jonines kupoliaudavo, bet zinau, kad yra kazkokia zole, vadinama butent kupole...
Vėl pasikeičiau... rašė:Kai vaikštau po miškus ir pievas, tai nuolatos valgau. Gaunu daug mikroelementų ir vitaminų. Laukiniai augalai gerai tuom, kad jie yra visiškai nemutavę. Kultūriniai augalai, tai dažnai yra išvesti, modifikuoti, perkelti į kitas vietas - introdukuoti. O laukiniai jie yra tokie, kokie sukurti ir auga ten kur reikia.
Geriausias yra kątik nuskintas augalas, todėl salotų nedarau. Einu ir valgau. Dilgeles, plautes, žliūges, garšvas, liepų lapus, sibirinius barščius, builius, jaunas žoleles, katilėlių žiedus, visokius žiedus ir t.t.