Archeologija ir pirmieji žmonės

Forumas besidomintiems Lietuvos ir Žmonijos tikrąja istorija. Dolmenai.

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

Labai idomus visu pamastymai,bet labiausiai tai man artimi tavo,Basta.
As tikiu,kad mes esame Dievo vaikai ir esame panasus i ji.
Bezdzione,manau ir yra bezdzione.Tie vadinami pirmieji zmones gal buvo paprasciausios bezdziones.Dabar gi irgi bezdziones moka naudotis ivairiais irankiais,bet jos vistiek bezdziones.
Net plesrunai moka suskaldyti kaula,kad islaizyti kaulo smegenis.Bet jie netapo kazkuo kitu.Puma ir liko puma ar t.t.
Pierre
Posts: 144
Joined: Sun 12 25, 2005, 4:11

Post by Pierre »

Tai matyt mūsų pasaulis kurtas ne evoliucijos pagrindu.

Ketvirtos knygos pradžioje Anastasija sako kad viskas atsirado iškarto, o dar po kurio laiko ir žmogus (męs). Manau tai ne evoliucija...
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Jei jau taip įdomu, tai pasikvieskit archeologą ir jums viską paaiškins. Šiolaikinė archeologija nemato jokios evoliucijos poveikio žmonijos atsiradime. Žmogaus pasirodimas kažkoks staigus, paslaptingas ir nepaaiškinamas. Tiesiog staiga ėmė plisti ginklais apsiginklavę žmonės po mūsų planetą. Juk žmogaus kilmei tyrinėti nebūtina kaulus surasti, nes žmogus nuo pat pradžių buvo apsuptas įvairiais namų apyvokos daiktais.

Gal pasidomėkit Katerinos Horvati išvalgom? Ji sako kad tarp neandertaliečio ir šiolaikinio žmogaus nėra evoliucijos ryšio. gal Dievas mūsų ir nesukūrė, bet archeologų išvados dabar palangesnės kreatorinei, o ne evoliucinei žmogaus atsiradimo teorijai.
Ona
Posts: 16
Joined: Wed 10 29, 2003, 16:06

Post by Ona »

Na, jei cia jau kalbama apie griaucius, tai manau, labai i tema bus sis straipsnis su nuotraukom.
http://www.ayurveda.lt/index.php?option ... 9&Itemid=1.
Nesu labai besidominti nei istorija, nei archeologija, taciau nuo pat mazens maniau, kad nesu kilusi is bezdziones... :roll:
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Post by Ramuma »

Tikriausiai regėjimas suprastėjo... Tačiau ar paskutinėje nuotraukoje ne "gigantiškas" revolveris matyti?..

Jei klystu... Atsiprašau...
Ona
Posts: 16
Joined: Wed 10 29, 2003, 16:06

Post by Ona »

Informacija yra tik informacija ir kiekvienas ja isisavina arba atmeta - pagal savo suvokimo lygmeni. Juk kai kas ir Anastasijos nuotrauka bei knygas apie ja pavadino klastote. :shock:
Dar siek tiek informacijos apie zmoniu atsiradima zemeje.
(Cituoju Vladimiro Lermontovo knygą "Delfanija". Joje pateiktas ir Visatos strukturos modelis. Tai yra antroji V.Lermontovo knyga. Pirmoji, ir dar gilesne bei sviesesne - "Amžinai šventė"):
„– Delfi, atleisk, bet tai jau pernelyg nesuprantama ir įmantru, geriau paaiškink, kaip atsirado Žemėje gyvybė?
– Vanduo yra akumuliatorius informacijos, kurioje yra įrašyta gyvybės sukūrimo programa, ir vos tik planetoje šito vandens atsiranda pakankamai, be to, susikuria tinkamos sąlygos, vandenyje prasideda paprasčiausių vienaląsčių organizmų susidarymo procesai, – Delfanija žvilgtelėjo į mano mąslų veidą ir tęsė: – Įsivaizduok, kad jūra – tai tam tikras protas, kuris per tam tikrą laiką ir tam tikromis sąlygomis pradeda veikti – tai yra kurti ląstelę, ir taip toliau.
– Tačiau iš kur jūroje, tiksliau, vandenyje, gali būti protas? Juk tai tiesiog vanduo?
– Iš pagrindinio visatos valdymo centro informacija patenka į jūrą, ji – tarytum kompiuteris, kuris sujungtas su pagrindiniu kompiuteriu. Pagrindinis kompiuteris siunčia informaciją ir valdo visus procesus Žemėje.
„– Nori pasakyti, kad koralas – gyvūnas?
– Žinoma!
– O aš maniau, kad augalas, – tariau sutrikęs, tuo pat metu stengdamasis įsivaizduoti, kaip iš koralo galėjo prasidėti visos gyvos Žemės būtybės. – O iš ko tada yra kilę žmonės? Iš beždžionės? Aš netikiu, kad beždžionės – mūsų protėviai, be to, iškastiniuose humanoidų palaikuose nėra lemiamosios grandies, kuri patvirtintų humanoidų evoliuciją į žmogų.
– Žmogus kilo iš vienos gyvų, apdovanotų intelektu būtybių rūšies, tos būtybės paliko jūrą, išėjo į sausumą ir pagimdė pirmuosius žmones, todėl jūsų mokslininkai niekada nesuras lemiamosios grandies tarp beždžionės ir žmogaus, kadangi ieško to, ko iš viso nėra, o antra, jie ieško ne toje evoliucijos grandinėje. O dalis tų gyvūnų grįžo į vandenyną ir transformavosi į delfinus.“

Gero skaitymo! :idea: :D
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Jei tai būtų tiesa, tai apie tai iškarto imtų rodyti visi pasaulio TV.
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Basta wrote:"nuo pat pradžių apsuptas namų apyvokos daiktais.."

gal ir taip, o iki jo tikriausiai buvo tobulesnis žmogus 8)
kurio iš tų daiktų nepažinsi ir kurių jam nereikėjo
Nesąmonė. Visad jam reikėjo daiktų savisaugai ir medžioklei.
briedis
Posts: 134
Joined: Fri 01 06, 2006, 2:03

Post by briedis »

Bet juk neatsirado daiktai per vieną dieną? Buvo laikotarpis ir be daiktų.
briedis
Posts: 134
Joined: Fri 01 06, 2006, 2:03

Post by briedis »

Valgo, Bastute, primatai mėsą, dar kaip valgo. Ir pamedžioja, jei proga pasitaiko. O jei žmogaus organizmas būtų nepritaikytas mėsai, visos šiaurės tautos seniai būtų išnykę. O dabar gi gyvena, ir dar kokie sveiki, nėra ką lygintis. Tačiau tai nereiškia, kad žmogus iš karto turėjo tapti medžiotoju. Greičiau jis maisto prasimanydavo rinkdamas viską kas valgoma, tiek augalus, tiek smulkius gyvūnus, kaip beždžionės. Tam visai nebūtini įrankiai. Tobulumas- slidi sąvoka, greičiau tai buvo sugebėjimas išgyvent, kurį mes praradom.
briedis
Posts: 134
Joined: Fri 01 06, 2006, 2:03

Post by briedis »

Kol yra pasirinkimas- tol nėra laisvės. O žiūrėti į viską pro pirštus- labai gera savybė.
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Univere paskaitoje apie žmonių atsiradimą nieko nesakė apie evoliuciją. Dalykas vadinosi žmonijos priešistorė.
Buvo kalbama jog tarp neandertaliečio ir žmogaus pagal dabarties stebėjimus nėra tiesioginės evoliucinės giminystės ryšio. Žmogus atsirado neaišku iš kur ir labai grietai išplito, žymiai greičiau už neandertalietį. Dar įsiminiau dėstytojos veidą, kuri liudnai pasakė, jog žmogaus atsiradimas mokslui yra SLĖPINYS

Pagal senovinę ( maždaug 1990m. ) teoriją teigta, kad žmogus išsirutuliojo iš neandertalio, bet negi nežinot, jog jau neandertalis naudojo ietį ir ugnį? Tai išeina, jog ietis atrasta prieš atsirandant homo sapiens sapiens.

Mokslas žmogumi nevadina nei neandertaliečio, nei prieš tai egzistavusių humanoidų... jei žiūrėtute kokį Discovery, tai dažnai pamatytumėte, kaip džiunglių gorilos ar šimpanzės su malonumu drąsko pasigautą silpnesnį žinduolį. Ten komentuojama, jog tai pats skaniausias šių primatų maistas. Tik reikia sutikti, jog jis vartojams retai ir vegetarinis maistas užima žymiai didesnę šių primatų suvartoto maisto dalį.

Klaida teigti, kad beždžionės mėsos visai nevalgo.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

:wink: patys jūs neandertaliečiai :mrgreen:
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Dobė wrote::wink: patys jūs neandertaliečiai :mrgreen:
Pateikite rimtesnių argumentų. 8)
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Basta wrote:Jau senuose kelių tūkstantmečių radiniuose Mexikoje, kurie yra slepiami, vaizduojami žmonės su dinozaurais, o tiems radiniams dauuuug metų
Norit pasakyt, kad prieš II tūkstančius metų Jukatano pusiasalyje gyveno dinozaurai? :shock: Gal jūs nuolat kanapes rūkot? Cenzūra. Batuotas katinas gauna įspėjimą už įžeidinėjimą. Moderator.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

batuotas katinas wrote:
Basta wrote:
Norit pasakyt, kad prieš II tūkstančius metų Jukatano pusiasalyje gyveno dinozaurai? :shock: Gal jūs nuolat kanapes rūkot? Ar kitaip jūsų sektoje protai plaunami?
nu tu duodi, kacpalaiki :wink: :mrgreen: labai jau "laki" tavo vaizduotė - sekta, kanapės, smegenų plovimas - labai primena, kaip kai kurie provincijos žmonės traktuoja ilgaplaukius - narkomanai, valkatos ir pan. :wink: ir netgi dėl tų dinozaurų - remiesi kitų, kad ir mokslininkų, siūlomais šablonais. ale ir koks gi tu drąsus - įlindai pas sektantus ir dar šiaušies, tuoj gausi kanapių per padus... na bet gal per žiauriai čia aš su tavim - gal tu ten pajuokavai :wink: :P

o apskritai, man ši diskusija juokinga, na tarkim tu klausi retoriškai "Norit pasakyt, kad prieš II tūkstančius metų Jukatano pusiasalyje gyveno dinozaurai? - ką mes galim žinoti, kas ten gyveno ar negyveno, tas tavo "absoliutus" žinojimas, tai pasikliovimas naujausiom mokslo teorijom, o aš į mokslą, pavyzdžiui, žiūriu skeptiškai. kartais mokslas prilygsta absoliučiai tamsai. o be to, niekam nedraudžiama, jei tik nori, vadovaujantis savo logika, intuicija ir žiniomis apie pasaulį, išmąstyti, kaip ten galėjo būti ir pateikti savo versiją - tikrai gera proto mankšta :mrgreen: ar tik tau pačiam kokiam VU fakultete nebuvo praplautos smegenys šiuo požiūriu :wink:
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Aišku, kad negyveno. Tą teiginį pradėjo BASTA ir aš jos paklausiau kč ji nori tuom pasakyt.
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Jei taip teigiate, tai kuo skubiau ginkitės daktaro disertaciją. Anot tų majų ar actechų, tai mes ko gero atskridome žemėn iš kosmoso.

Ne tk Lochnesas, bet ir kažkoks Tverės sryties ežeriokas skelbiasi savy slepias "žmogėdrą pabaisą". Na ir kas iš to?
eituwis
Posts: 53
Joined: Thu 10 11, 2007, 15:32

Re: Archeologija ir pirmieji žmonės

Post by eituwis »

Apie žmogaus "amžių" ir uždraustąją archeologiją 47 min filmukas:
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=0

Vienas iš patikimesnių šaltinių apie milžinus archeologijoje bei šiais laikais (anglų kalba) :)
http://www.biblebelievers.org.au/giants.htm

O čia ir visa istorija apjungianti beveik visus nepaaiškintus faktus (neardentaliečio ir homo sapiens ryšys, milžiniški kaulai, Nefilimai, neįtikėtini šumerų civilizacijos pasiekimai astronomijoje, didysis tvanas ir t.t...) (anglų kalba):
http://xfacts.com/sumerian_culture.html

Apie tą patį Lietuviškas straipsniukas (gan padrikas):
http://gyvas.sapnas.net/e107_plugins/co ... content.62
Last edited by eituwis on Tue 10 16, 2007, 14:06, edited 1 time in total.
Meilė - tai kūryba!
http://zalciolunkis.puslapiai.lt/
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Re: Archeologija ir pirmieji žmonės

Post by Toltik »

Tai kad ten ne ta nuoroda kogero del filmuko 47 min? Ten į formumą meta.

Dėl piramidžių amžiaus tai lyg ir teisus Upone, bet pvz. dėl Sfinkso amžiaus tai iki šiol archeologai nesutaria, o dabar lyg iš vis Egipto vyriausybė uždraudė prie jo prieti ir uždarė restauracijai, nors ten kažkoks archeologas nustatė, kad jam ne mažiau 25000 metų, nes ten rado potvynio žymių ant jo, ko negalėjo būti ten pagal kažką, na bent jau ant piramidžių nėra tų žymių. Ai prisiminiau, tipo ten pagal nugludinimus tai tas potvynis buvo kelis tūkstančius metų taip išeina, kad Sfinksą apsėmė ir vanduo padarė jam daug žalos, bet tai turėjo užtrukti. Ir su oficialia versija, kad jam ten gal kokie tik 6000 metų tai to archeologo duomenys neįsipaišo išvis. Bet čia nieko tikro :). Gal ten ir ne taip viskas, pliurpalynės ir tiek :).
Post Reply