Apie tualetą

Būstas ir kiti statiniai, jų įrengimas ir statyba

Moderator: Visi tvarkytojai

giedrioks26
Posts: 13
Joined: Wed 09 12, 2007, 8:47

Re: Apie tualetą

Post by giedrioks26 »

Kristina wrote:Ateity tikrai ismeginsiu kompuostuojama tualeta. Bet cia ir juk reikia pirkti pjuvenas arba durpes ,jas atsivesti.
Labai dekui kad taip smulkiai cia viska aprasiai , tikrai naudinga.Tik tie 2000lt uz viska nelabai itikinama, juk dar priklauso is ku i kur viska vezti. Idomi minti is lentu ir molio ar pan . Tikriausiai pamascius galima ir daugiau naturaliu priemoniu rasti. Va tik su kuo ta duobe ispumpuoti? Dar noreciau pasitikslinti . Tas komp tual. ar higieniska, jei viduje ? ir kibira isnesus ar ji plaunat su kazkuo?
Kristina, durpes naudoti galima, bet nemanau, kad tai gerai aplinkosauginiu poziuriu, durpes isgaunamos niokojant unikalias aukstapelkias, kuriu resursai labai riboti, sunaikinus pelkias sunaikinama visa ekosistema, nuo to nukencia aplinka is esmes (pvz: pazeidziamas hidrologinis rezimas o tai gali pakenkti pozeminems vandens sistemoms ir paplogeti vandens kokybe sulinyje, taip pat aplinkiniams miskams ir t.t.), pjuvenos irgi ne toks jau geras dalykas jei ziuresim is misku kirtimu puses, bet tai jau netiesiogiai. Pjuvenu paprastai gaunu nemokamai lentpjuvese, tik issivezk, ypac tokios buna kur pagulejusios papuvusios, jos jau kurui netinka, bet puikiai tinka tuoletui. Galima naudoti lapus sugrebtus is rudenio, o dar geriau pavasari kada jie jau patrese, galima smulkinti siaudus, spaliai irgi tinka, taip pat ir pelenai is peciaus, visa tai puikiai izoliuoja kvapa ir sugeria dregme, ir sudaro salygas higienai. Tuoletas tikrai higieniskas naudoti viduje (higieniskumu nei kiek nenusileidzia nuleidziamam). isnesusu kibira jis praplaunamas su trupusiu vandeniu ir ukinio muilo tirpalu kuris visada buna paruostas prie komposto dezes, panaudotas vanduo supilamas ant tos pacios komposto kruvos (kompostui reikia vandens, jis jo daug garina, bakterijos dirba :) )
O duobe ispompuojama gal koki 1 karta per 2-3 metus, tam galima panaudoti stumoklini mechanini siusrbli is kurio i kibita ir i komposto kruva. O kaina 2000 lt tai cia zinom as stipriai suapvalinau, realiai man atvaz ir sumontuos (sustatys tiesiog) jei perku pas juos uz 1360 lt, tik duobe paciam issikasti reikia. cia kaina tik uz rezervuaru irengima, po todar pelkes irengimas , na ir iseina apie 2000 lt (ziurint kaip ta pelke irenginesi, ar pats akmenuskus sijosi ar skalda pirksi). o molio tai bene visur Lietuvoje yra, manau neproblema gauti :)
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Re: Apie tualetą

Post by loreta »

Kaip bebūtų gaila, tai, Giedrioks, esi teisus dėl tų durpių...tai lyg ir grandinine reakcija viskas gamtoje veikia...Dėl molio, pačiam prisikasus, daug ekonomiškiau išeina, o dar galima ir geram kaimynui prikasti, labai panorėjus...viską savo jėgomis galima, tik, kad užimtume, liktų vietos minčiai paganyti, kad laimingas žmogus jaustųsi ir gyvenant Anastasijos keliamomis idėjomis, vaikučiai šalia visada matytų nors vieną šeimos narį, kol patys savistoviai pradėtų kabintis į gyvenimą ir statyti, puoselėti, saugoti...mylėti.
giedrioks26
Posts: 13
Joined: Wed 09 12, 2007, 8:47

Re: Apie tualetą

Post by giedrioks26 »

Niekas moteru ir vaiku nevercia dirbti, tam yra vyrai :) Dar nemaciua kad seimoje moteris kastu duobe arba murytu kazka :) Palikime vyriskus darbus vyrams, moteris gali tik pareguliuoti kur ir ka daryti arba idejas pageneruoti :) na ir zinoma jei vyras dirba jis dar ir sotus turi buti :)
Post Reply