ISTORIJA - Sukiniai

Moderator: Visi tvarkytojai

Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Dobė »

:wink: kaip sykis čia tiktų ir sena angliška patarlė - "kelias į pragarą yra grįstas gerais ketinimais" :)

tarp kitko - tikrai išmintingi žodžiai (+)
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Ramuma »

Gyvenime visko būna.

Mano manymu, būt geriausia susitaikyti, nebesibarti ir žemelę visiems padalinti. Va tada ir susitvarkyt visa, it, savaime.

Yra kitas posakis: "Kas be nuodemės- meskite akmenį".

p.s.: vaikas mažas pasilenkia, akmenuką paiima ir į kaktą... :gigi:

Sėkmės!
Mes esame vaikai didžiulėje Žemėje...
Mes teesame žaislai suaugusių pasaulyje...
raimis_o
Posts: 6
Joined: Mon 05 14, 2007, 16:09
Location: Kaunas

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by raimis_o »

Sveiki visi :D , po tų 4 mėn. ir mes jau galime juokauti ta tema. Ačiū Laimi, kad pratęsiai šią temą.
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Laimis »

Į sveikatą. Bile mačytų... :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Ramune
Posts: 113
Joined: Thu 10 12, 2006, 11:29
Location: Klaipeda

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Ramune »

Sveiki visi geros valios zmones :D
Nebegaliu susilaikyti ir as nors jau buvau pasitraukusi is sios diskusijos, nu zinokit zodziu ner, taip norisi pasakyti ir palikit tuos "baltuosius samanus" vienus toj zemej, pareikalaudami tuoj pat grazinti visus pinigus ir dar su procentais :x , su kuom tada galetu kurti savo iskreiptos vizijos palaiminta roju? Kas per kaimyniukai tada pas juos pareitu? O gal i didziuosius ukininkus mestusi?
Negi negalima i diktafona irasyti pokalbiu su jais? Galu gale pasiimkit slapta kamera ir nufilmuokit kaip jis tas liguistas kalbas skelia per susirinkimus :x
Pastovekit uz tuos kuriuos ismeta ar ruosiasi ismesti, o to gaunasi kaip prie sovietu, tyliai laukiat tremties is savo zemes!
Kaip man jusu gaila, kuriuos iskaudino (atleiskit )tas berazumis(nors jis istiesu labai gudrus), jus tikejot kad turi buti nors kazkiek svariau ir tyriau kuriantis panasiu paziuru zmonems vienas salia kito. O dabar vel melas, apgaule ir sirdies skausmas....
Nepasiduokit, kovokit...
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Laimis »

Na, viską, ką Ramunė parašė galima padaryti. Bet sukiniečiai kažkodėl to nedaro. Kodėl?

Matote, esmė visa čia yra ne Kęstutyje ir Danutėje. Žinoma jie labai neetiškai pasielgė ir aš juos drąsiai vadinu nusikaltėliais. Nes jie padarė nusikaltimą. Pasikėsino į kitų žmonių laisvę. Tačiau ne geresni yra ir kiti sukiniečiai.

Kiek kartų prašyta, kad sukiniečiai duotų atsakymą šitoje temoje? Manote jie neskaito? Skaito. Bet elgiasi kaip Kęstutis - visiškai nesiskaito su žmonėmis.

Raimio išmetimui pritarė šie žmonės:
Algirdas su Dalia
Audrutė
Leonardas su Reda
Neringa
ir kiti...

Leonardą aprėkiau Kauno klube, tai jis susiprotėjo atsiprašyti Raimio, Neringa lygtais irgi atsiprašė... O kiti nė neketina. Jiems ant Raimio ir Jolitos yra visiškai nusispjauti.

Aldonos išmetimą parėmė Šarunas su Dalia, Violeta ir kiti.

Kęstutis ir dabar turi jį palaikančių žmonių.

Taip kad Sukiniuose visiškas pravalas. Ten ne tik Kęstutis toks yra, o ir kiti žmonės. Vat todėl niekas ir neatima valdžios.
Ramune wrote: Pastovekit uz tuos kuriuos ismeta ar ruosiasi ismesti, o to gaunasi kaip prie sovietu, tyliai laukiat tremties is savo zemes!
Ir niekas niekas nepastovi už išmestuosius. Deja... Jau pusė metų praėjo po incidento, bet nei Kęstutis su Danute nubausti, nei Raimiui pinigai gražinti papildomi pagal dabartinę žemės kainą. Nieko nėra daroma. Sukiniečiai bando išsisukti.

Keletas sukiniečių, sako, kad Raimis iš Sukinių išėjo pats. Laba diena. Ko tu Raimi čia bangas keli? Juk pats išėjai.

Ramunė turbūt irgi pati išėjo, nes sukiniečiai nė nemano pas ją nueiti ir pakalbėti. Nemano jos susigražinti. Nėra tai nėra.

Koks čia gali būti užsistojimas? Ten nėra kam užsistoti. Visi bijo prasižioti, bijo būti nekultūringi, nori būti geručiai ir nenori veltis į skandalus. Apie pastovėjimą už išmestuosius negali būti nei kalbos.

Aš jums sakau - ne Sukiniai ten, o Pasukos.

Sekta ten yra. Jie daro negarbę visam anastasininkų judėjimui ir jau laikas prieš juos imtis griežtesnių priemonių.
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Ramune
Posts: 113
Joined: Thu 10 12, 2006, 11:29
Location: Klaipeda

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Ramune »

Laimi is visos sirdies tau pritariu - rugpieniai ten, o ne sukiniai, o kad ten kuriasi sekta tai jau tikrai akivaizdu :oops: ir man geda kad jie dengiasi mumis vienijanciomis idejomis.
Ir te jums buna geda sukinieciai dalyvauti musu klubu rengiamose sventese, nes vien isgirdus is kur jus - prasides pilvo sukiniai... As neteisiu jusu, bet konstatuoju is visos sios situacijos ir jusu nesugebejimo per tiek laiko duoti bet viena logiska atskyma bendraminciu forume , kad kuriate vien tik jums isivaizduojama dangiska karalyste kuri su musu pasauleziura neturi nieko bendro ISVIS!!!!!!!
Gal jau greit kestutis prades leisti savo zurnaliuka "sargybos bokstas"?
Raimi ir visi kiti kuriuos ismete dziaukites, kad jusu dar "nepakrikstyjo", sliekites prie kitu klubieciu, mes jus palaikome!!!!!! Nors jums gali buti labai sunku vel kazkuom tiketi.... zinokit jus ne vieni!
Slykstu nuo tokiu ivykiu, bet tik nesupykit - semja nebyvajet bez urodov, man tikrai sutriko energiju pusiausvyra, as nepykstu tik paprasciausiai man laabai skaudu :cry:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Laimis »

Na, kad Kęstutis su Danute pasielgė labai blogai, tai akivaizdu. Kad blogai pasielgė aukščiau išvardinti žmonės, kurie palaikė kęstučius, tai irgi aišku. Bet dar yra masė žmonių pasukų kaime, kurie jaučiasi visai nekaltai užsipulti. Jie sako maždaug taip:

"Mes čia šypsomės, daineles dainuojam, kuriame meilės erdves, mes visai Raimio ir Ramunės neišmetėm, čia Kęstutis išmetė, mes nė piršto nepajudinom, todėl esame visiškai nekalti, tai kodėl dabar ant mūsų tokios apkalbos prasidėjo ir kodėl ne tik Kęstučio, bet ir visų Sukinių įvaizdis smunka. Mes gi nekalti."

Esmė tame, kad pasukiečiai stovėjo ir žiūrėjo kaip žmogus yra skriaudžiamas vidury baltos dienos ir nieko nedarė. Va čia ir yra esmė. Tada kai reikėjo parodyti tą deklaruojamą meilę, realiai jos pasukiečiai neparodė. Jos tiesiog ten nėra.

Buvo toks įvaizdis sukurtas Sukinių, kad ten yra laisvė, nėra vadų, kad yra saugu. Bet reali situacija parodė, kad šitas įvaizdis neatitinka tikrovės. Todėl tas įvaizdis dabar griūna, o pasukiečiai nesupranta ką jie blogo daro.

Esmė tame, kad jų deklaruojama meilė ir šypsenos yra tik iliuzinės, išorinės. Kai iš tikro ištinka bėda kaimyną sukinietį, tai jie tada realiai tos meilės neparodo. Jie tik kalba apie meilę, o iš tikrųjų jos ten nėra.

Vat ir griūna įvaizdis, nes pradėjote elgtis ne pagal tokį įvaizdį kokį susikūrėte. :h:
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Ramuma »

Sakoma, kad viskas į gera...

Tikriausiai dar sunku žmonėms, šeimoms persiorentuoti. Tai yra, žmonės buvo ilgus metus pratinami būti abejingais ir apatiškais kito atžvilgiu. Juk mieste, kai žmogus susilaikai nuo savo nuomonės, gali pasijusti saugiu. Neišsakymas savo nuomonės tapo ilgainiui "natūraliu" elgesiu visuomenėje.

Kodėl tenka šeimoms persiorentuoti ir į visus iškilusius klausimus reaguoti? Galima atsakyti paprastai: Tai reiškia, kad jūs prisiimate atsakomybę. Anksčiau šeimoms, žmonėms nereikėjo būti atsakingiems. Jie tiesiog nuomonę atiduodavo kitiems, dar kitaip valdžiai. O tokios valdžios gyvenvietėse nebelieka, nebent "sektose". Tad šeimos, susilaikančios nuo nuomonės, taip išeina, tik pakenkia kitiems ir sau. Pavyzdžius jau turite, kaip gyvenime būna.

"Užgriūnanti" atsakomybė tik parodo, kad likimus jau gebate keisti.
Ir linkiu juos pakeisti savo norima linkme, tik būt džiugu, kad keičiant neįžeistume kitų.

Džiaugiuosi, Laimi, kad supratote savo atsakomybę, žodžio savo reikšmę. Tik va, kiti su jumi nesuspėja.
Mes esame vaikai didžiulėje Žemėje...
Mes teesame žaislai suaugusių pasaulyje...
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Laimis »

Džiaugiuosi, Laimi, kad supratote savo atsakomybę, žodžio savo reikšmę. Tik va, kiti su jumi nesuspėja.
Na, aš palaukčiau, žinoma... Aš jau palaukiau. Manęs prašė kai kurie sukiniečiai prieš kelis mėnesius. Aš palaukiau. Bet jau pusė metų praėjo ir nieko neįvyko. Dabar gal 5 kartą girdžiu raginimus palaukti dar. Bet aš jau nelabai tikiu tuo palaukimu. Na, ne dėl to, kad man nusibodo ar ką. Tik tiesiog ten matydamas situaciją visą nemanau, kad tas laukimas jiems padės. Per pusę metų galima sakyti, kad nieko nepasikeitė iš esmės. Šiandien buvo pasukiečių susirinkimas Kaune. Galiu lažintis, kad jie vėl nieko esminio nenusprendė ir nieko nė neketina keisti. Deja deja... Gaila, bet deja...

Ir kitas dalykas dar yra. Palaukti galima. Bet čia išlenda kitas dalykas - laikas viską užglaisto. Ar tik nebus taip, kad stengiamasi viską pamiršti ir nieko nespręsti? Taip mes įpratę, kaip Ramuma sako. Taip turbūt ir bus stengiamasi padaryti.

Tarkime palauksime ir kas tada? Praeis dar pusmetis. Tema visiems įkyrės. Jau net šnekėti ta tema nebus galima. Visi sakys - nu kiek galima. Nusikaltėliai liks nenubausti, nuskriaustieji deja liks nepaguosti ir žala jiems neatlyginta, kalbėti apie tai, o tuo labiau spręsti niekas nenorės. Etseit viskas pasimirš, bet juk viskas lieka...iškils vėl ir vėl ir vėl... Ir gyvensime tokį gyvenimą, kokį gyvenome iki šiol.

Man atrodo, kad jei ir šį kartą nutylėsime, jei nenubaustas bus Kęstutis su Danute, tai reikš tik mūsų pasidavimą. Jei neduosime atkirčio dabar, tai tokių kęstučių atsiras daug. Jie matys, kad galima siautėti, kad galima taip elgtis ir toliau taip elgsis.

Todėl nuo mūsų šiandienos žingsnių priklauso ne tik kaip pasukų gyvenvietei baigsis, bet ir koks likimas laukia kitų gyvenviečių. Kitose gyvenvietėse tokie kęstučiai tik ir laukia kaip bus pasielgta šiandien. Ir jei jie matys nebaudžiamumą, tai padarys tą patį kitur. O jei matys, kad žmonės sukyla prieš tokius piktus žingsnius, kad duoda atkirtį, tai jie tiesiog neatsiras.

Deja, mes čia tik filosofuojam. Nors žinoma, čia pasisakiusių žodžiai jau daug ką parodė. Parodė, kad žmonės priešinasi. Bent jau žodžiais. Ir ačiū labai visiems, kurie parodė savo pasipriešinimą. Dobė parodė, kad moka ir veiksmais priešintis. Ji susisiekė su teisininkais ir išsiaiškino kaip teisiškai viską galima išspręsti. Tai jau tokie kęstučiai tikrai neatsiras Dobės gyvenvietėje.

Mano pareiga buvo išsakyti viską čia. Na, taip, gal nelabai gražiai išsakiau. Galbūt įžeidinėdamas. Bet man atrodo jau geriau negražiai priešintis, nei gražiai viską nutylėti. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Ramuma »

Aha, tikrai neklydau...

Teisybę sakote Laimi: "Ne nuo laiko supratimas šis priklauso, o nuo ryžto būt kitokiu".

Kalbos apie dvasingumus, kartais tik ir parodo, kad žmonės neryžtingi. Iš vienos pusės negerai, kad taip nutiko. O iš kitos... viskas į gera, "tsakant", per juokus ir ašaras.

Galbūt šis įvykis paskatins daugelį susimąstyti, o kitiems ir atsako imtis.

Tik viena galiu pasakyti, kiek užveizėjau: "Vaikai ateity už tylėjimus ir apatijas šeimoms nepadėkos, nes "šnipštas" iš tokios erdvės bus, dušelei nelinksma ten bus".

Spręsti jums, Sukiniečiai.
Mes esame vaikai didžiulėje Žemėje...
Mes teesame žaislai suaugusių pasaulyje...
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Laimis »

Istorija tęsiasi. Įvyko dar kai kas...

Po tų visų konfliktų kai kurie sukiniečiai tapo akylesni. Štai viena sukinietė prieš porą mėnesių pažiūrėjo registrų centre kam gi priklauso jos žemė. Ir nustebo. Nes ta žemė už kurią ji sumokėjo prieš keturis-penkis metus ir kurios dokumentus vis dar tvarko Kęstutis - yra parduota kitam savininkui. Parduoti visi 12 ha, kurie buvo sudalinti į 7 sklypus ir kur jau keturis metus kuriasi septynios šeimos, o vienas žmogus jau ten dvi žiemas žiemojo ir ištisai gyvena. Parduota su visais medeliais, šuliniais, vagonėliais, daržais ir galima sakyti - žmonėmis.

Paskambino ji Kęstučio žmonai išsiaiškinti kas čia įvyko ir jai buvo pranešta, kad taip, jos žemė yra parduota naujam savininkui. Ir tas savininkas keis telefoną, todėl ji privalanti paskambinti jam per pusantros savaitės.

Ta sukinietė kažkodėl nesugebėjo per 1,5 savaitės paskambinti tuo numeriu tam savininkui.

Todėl dabar Kęstučio žmona kaltina tą sukinietę, kad ji nesugebėjo paskambinti savininkui. O naujo telefono neduoda, nes naujo telefono esą nenori duoti tas naujasis savininkas. Ir tik ta sukinietė kalta, kad nepaskambino jam per duotą laiką.

Štai tokia istorija. Aš čia gal ką netiksliai nupasakojau, tai iš karto atsiprašau ir jei kas bus netikslu, tai savo žodžius atsiimsiu. Bet kiek girdėjau iš trečių lūpų, tai vyko viskas maždaug taip kaip čia aprašiau.

Trumpiau tariant įvyko taip:

Kęstutis susirinko pinigus už 12 ha iš septynių sklypų ir tvarkė dokumentus. Per 4-5 metus jų iki šiol nesutvarkė. Ir pardavė visą sklypą kažkam. Gyventojams nieko nepranešė. Gyventojai susižinojo netyčia. Ir dar liko kalti, kad jų žemę Kęstutis kažkam pardavė su visais medeliais ir žmogeliais.
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Ramuma »

Kūrybingi žmonės...

O tikėjimas buvo, kad šitaip nepasielgs. Nepasakosiu, kaip klostysis tolimesni įvykiai, jei šeimos nepriims sprendimo. Ir taip žinote, Sukiniečiai. Jei ne, Laimio paklauskite. Manau, nė trupučio nesuklys visa nusakydamas.

Gyvendamas tokioje gyvenvietėje ir susidurdamas su tokia situacija, pasinaudočiau Dobės pasiūlymu: Kreipčiausi į teisininkus ir ieškočiau galimybės patraukti tokius žmones baudžiamojon atsakomybėn(atsiprašau, jei terminologija neteisinga). Tėvelis mano kitaip reikalus imtųsi spręsti. Žodžiu, liū, žmonėms tokiems būt. Tai tiek...

O šiaip palinkėsiu visa išspręsti, taip... Tebūnie, šeima kiekviena nusprendžia kaip.

Kaip ten sako: Mylit žmones- auklėkit, o tai nusigyvens...

P.s.: Būdams tuo savininku žemės vaikščiočiau it lemputė, švytėdamas visas džiaugsmu. Tik pamanykit!.. Tiek "Meilės erdvių" ir priedo dar darbininkai! Nei valgyti prašo, nei skundžias, algos nereik mokėti ir dar viskas su meile pateikta... Pasaka tiesiog...

Parašykite, Laimi, jei sužinosite, ar tas savininkas, kada susisieks su juo žmonės, nepaprašys išpirkos kokios iš šeimos, kuri gyvena bei kuriasi. Įdomu...
Mes esame vaikai didžiulėje Žemėje...
Mes teesame žaislai suaugusių pasaulyje...
Rolandas
Posts: 101
Joined: Tue 01 21, 2003, 3:50
Location: kažkur anapus

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Rolandas »

Man labiau gaila tu kurie ten gyventi lieka... :?
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Toltik »

O man negaila nei tu nei tu.. visi gauna tai ko jiems reik :) (pamoku prasme).. Puiku, kad jie nepamirsta dziaugtis gyvnimu kitose gyvenimiskose sferose :).. gailestis man nepatinka.. tpfu...
Lon
Posts: 2
Joined: Tue 06 17, 2008, 15:58

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Lon »

Susidomėjusi perskaičiau visą šią temą ir pasitvirtino mano nuomonė kad nėra toj bendruomenėj viskas taip gražu ir gerai, kaip pasakojo viena sukinietė. Nors jie veikia prisidengę bendruomenės vardu ir viską ką daro dėl meilės ar vardan meilės, kaip jau ten suprasi juos, bet norėjau pasidalinti savo jausmais ką reikia išgyventi kai artimieji pasuka šiuo keliu. Vaikai yra verčiami važiuoti vasarą į Sukinius, nepaisant kad jie nori atostogauti pas senelius. Apskritai yra stengiamasi nutraukti bendravimą su kitais artimaisiais, nes jie nepritaria jų idėjoms.
Rolandas
Posts: 101
Joined: Tue 01 21, 2003, 3:50
Location: kažkur anapus

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Rolandas »

Oj, vakai ir ju vertimas - labai sudetinga tema. O ju noras atostogauti pas senelius - puikiai suprantamas (tikrai ne del to kad nenoretu i Sukinius!)
Melyna
Posts: 1
Joined: Thu 01 12, 2006, 23:58

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Melyna »

Sveiki visi,
Rašau pirmąjį kartą. Šiaip visą laiką įdomu buvo pasiskaitinėti šį tinklapį, nes V. Megre knygos sužavėjo, pasiėmiau iš jų tas mintis, kurios man tiko, kas netiko, tiesog palikau. Smagu buvo skaityti žmonių, panašiai mąstančių, mintis. Svajonė gyventi sodyboje su savo šeima (turiu 3 vaikus) buvo ir iki Megre kygų, ir tikiu, kada nors išsipildys.
Tačiau jungtis į būrį ir draugauti nenorėjau - buvo baisu nusivilti. Ir štai šiandien skaitydama šią temą supratau - ne veltui bijojau. Iš šalies stebint - vyksta daug negerumų tarp gerų ir išmintingų žmonių. Noriu visų paprašyti - būkit geri, nesivelkite į rietenas su smulkmenomis ir detalėmis, tai žlugdo gerą energiją, kurią taip smagu buvo rasti čia (jau vien tai, kad atsirado 2 forumai, nors temos tai tos pačios :? . Kaip kokios naujos frakcijos). pasiskaitykite ir prisiminkite pradžią, tas mintis ir gėrį. Žinau, kad nepatiksiu, todėl daugiau pažadu nerašyti. Tiesiog šiandien kaip niekad pasidarė liūdna, beskaitant savo mylimo tinklapio komentarus.
Iš visos širdies linkiu prašviesėjimo :h:  :angel: :H
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Dobė »

tkrai tikrai, tu teisi - kažkadaise širdis atsigaudavo beskaitant forumą, o dabar net užsukti nebesinori - tiesiog nebėra tokio poreikio. ir kur gi ta geroji energija pasidejo, kur isgaravo :( :( :( juk viskas buvo tikra, nuoširdu, šito niekas neatims, ką gavau skaitydama forumą, bendraudama :) gal tiesiog reikėtų žiūrėti filosofiškai į visus pasikeitimus, priimti, kaip natūralų dalyką :? bet tikrai gaila tos geros energijos, tos jėgos. iš tikrųjų manau, kad tai, kas buvo tikrai nuoširdu, išliko, o kur trūko to nuoširdumo - ten ir suplyšo. iš tiesų, buvo didelis pakilimas, daug kas tikėjosi, kad viskas greitai materializuosis kaip koks stebuklas - užtenka tik žengti žingsnį gamtos link... deja, deja, pasaulis toks sudėtingas ir negailestingas :D truputį ironizuoju. pvz. mano jaunesnysis sūnus irgi nenori važiuoti į sodybą - atseit užknisa mašalai, nėr ką veikt - tai negi vešiuos jį per prievartą, dar turiu sveiko proto :D iš tikrųjų ne kiekvienas vaikas gerai jaučiasi plyname lauke, ypač kepinant saulei ir skraidant daugybei kraujasiurbių vabzdžių, kai mama laisto pomidorus... nenori tai nenori, gal kada gyvenime norės, vis tiek yra mano vaikas ir aš ugdau meilę gamtai ir stengiuosi supažindinti su ja. nors kai nuvažiuoja su bendraamžių kompanija ir smagiai pasimaudo prūde, tai būna patenkintas. vaikai skirtingi, ir mes suaaugę skirtingi - veini mieliau šiaudinius namus stato, kiti žemdirbyste užsiima, tretiems smagiausia klubuose padainuoti ir t.t. :D darykime tai, kuo tikime, tvarkykime, puoselėkime kiekvienas savo sodą (ir tiesiogine ir perkeltine prasme) ir viskas bus gerai, nereikia užsidaryti bendruomenėse, priešingu atveju neišvengsime šioje temoje aprašytų nesmagių dalykų.
Lon
Posts: 2
Joined: Tue 06 17, 2008, 15:58

Re: ISTORIJA - Sukiniai

Post by Lon »

Dobė wrote:tkrai tikrai, tu teisi - kažkadaise širdis atsigaudavo beskaitant forumą, o dabar net užsukti nebesinori - tiesiog nebėra tokio poreikio. ir kur gi ta geroji energija pasidejo, kur isgaravo :( :( :( juk viskas buvo tikra, nuoširdu, šito niekas neatims, ką gavau skaitydama forumą, bendraudama :) gal tiesiog reikėtų žiūrėti filosofiškai į visus pasikeitimus, priimti, kaip natūralų dalyką :? bet tikrai gaila tos geros energijos, tos jėgos. iš tikrųjų manau, kad tai, kas buvo tikrai nuoširdu, išliko, o kur trūko to nuoširdumo - ten ir suplyšo. iš tiesų, buvo didelis pakilimas, daug kas tikėjosi, kad viskas greitai materializuosis kaip koks stebuklas - užtenka tik žengti žingsnį gamtos link... deja, deja, pasaulis toks sudėtingas ir negailestingas :D truputį ironizuoju. pvz. mano jaunesnysis sūnus irgi nenori važiuoti į sodybą - atseit užknisa mašalai, nėr ką veikt - tai negi vešiuos jį per prievartą, dar turiu sveiko proto :D iš tikrųjų ne kiekvienas vaikas gerai jaučiasi plyname lauke, ypač kepinant saulei ir skraidant daugybei kraujasiurbių vabzdžių, kai mama laisto pomidorus... nenori tai nenori, gal kada gyvenime norės, vis tiek yra mano vaikas ir aš ugdau meilę gamtai ir stengiuosi supažindinti su ja. nors kai nuvažiuoja su bendraamžių kompanija ir smagiai pasimaudo prūde, tai būna patenkintas. vaikai skirtingi, ir mes suaaugę skirtingi - veini mieliau šiaudinius namus stato, kiti žemdirbyste užsiima, tretiems smagiausia klubuose padainuoti ir t.t. :D darykime tai, kuo tikime, tvarkykime, puoselėkime kiekvienas savo sodą (ir tiesiogine ir perkeltine prasme) ir viskas bus gerai, nereikia užsidaryti bendruomenėse, priešingu atveju neišvengsime šioje temoje aprašytų nesmagių dalykų.
Tai ir aš manau kad reikia nepamesti sveiko proto. Patys svaigsta, kad nieko negalima daryti per prievartą, o vaiką tempti į tuos laukus tai galima? manau blogiausia kad tie anastaziečiai ne tik kad su savimi daro eksperimentus, bet eksperimentuoja su savo vaikais. Tai papildomo maisto iki dviejų metų vaikui negalima duoti, tai per čiulptuką gerti iš buteliuko negalima. Dabar susigalvojo kurt savo meilės erdves. Sveiku protu nesuvokiami tokie svaičiojimai. Kas išaugs iš vaikų kurie neina i mokyklas, mat nenori. Ar galit man kas atsakyti kaip tokie vaikai turės gyventi mūsų visuomenėje? Susigalvojo keli svaigalai tokias nesamones tai aišku būtinai atsiranda pasekėjų su pačiuožusiais stogais. Reikia jiems kurti giminių sodybas, tai geriau jau atkurkit kad taip norit savo senolių sodybas, kiek jų tokių baigia sugriūti, tai nors atkurtumėte senovinius lietuvių vienkiemius ar kaimus. Gal ten juos koks bandos jausmas yra apėmęs? O dabar kas darosi, kenčia tokių svaigalų visi artimieji ir giminės, jei jie nemasto taip kaip anastazijiečiai.
Locked