Kaip sukurti meilės erdvę?

Laimė viename hektare, gyvenviečių kūrimas

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Kaip sukurti meilės erdvę?

Post by Laimis »

Kažkurią naktį aš su Irena-Irochka, MIndaugu ir Egle įsidiskutavom apie meilės erdvę. Nuo ko pradėti? Ar pirmiau susirasti mylimą žmogų ir su juo pradėti kurti ar pirmiau sukurti ir tada žmogus pats atsiras.

Aš tai kai kūriau savo giminės sodybos planą su savo princese, tai iki dabar išliko įspūdingas jausmas. Ta meilė kažkaip gyventi pasiliko. Vienas kai darau, tai jokios meilės nesigauna man. O kai tik mano princesė prikiša savo nagelius, tai iš karto viskas įgyja spalvas ir ilgaamžiškumą. Taip yra su planu, taip yra su mūsų abiejų pasodintais augalais.

Kalbam dabar kaip gauti žemę, kaip ją nusipirkti, kaip įforminti. O svarbiausias dalykas juk ne žemę gauti, o sukurti ten meilės erdvę. Todėl turiu didžiulį poreikį pašnekėti apie tai kas svarbiausia - meilės erdvę. Kaip ją sukurti savame hektare? Kokios jūsų mintys apie meilės erdvę?
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Kaip man patinka tokie klausimai. Kaip man patinka, kad žmonės juos užduoda ir patys mąsto apie tai, kitus priverčia pagalvoti...

1. <Ar pirmiau susirasti mylimą žmogų ir su juo pradėti kurti> Laimi, čia juk ne tavo klausimas. Princesę savo jau turi. Ir bendroje kūryboje, matau, jaučiu, kaip kalasi taip trokštamos erdvės daigeliai. Todėl pirmyn, drauguži, teisingame esi kely.
2. <ar pirmiau sukurti ir tada žmogus pats atsiras.> Atsakymas ne kartą knygoj duotas. Profesorius senyvas paėmė hektarą, jį apsodino, svajonėm medelius jis laistė. O tai be atsako palikt negali. Ir štai žmona, dukrelė. Ta pati, kuri pabandė žvilgsniu praskleist gėlytės žiedą. Ir jai, ne – jiems, pavyko. ....Arba Vladimiro sūnus Vladimiras. Dar mažas, bet galingas jis, o pasipriešinti tėvelio perspėjimams jis nenori. Todėl mergaitė-visatėlė, kurią pamils visa širdim, pirmiau į miestą išskubės ir tik vėliau, kai mylimasis ir vaikelis paūgėjęs, į meilės erdvę realybėje pakvies, jausmai jos protą ir tikėjimą nušvies. ...Arba mergaitė, ta, kur iš vaikų namų... Na, ką čia pasakoti. Patys skaitėt.

Savo ruožtu užduosiu klausimą. Kaip sukurti meilės erdvę, kad vaikai nepanorėtų į miestus ar kitas šalis skubėti?
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Pirmiausia reiktų Mylėti
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Manau taip:
Ar mieste ar už miesto, jei nori būti laimingas, tai reikia meilės erdvę susikurti. O kas ją kaip kuriate, tai please pasipasakokit, pasidalinkite patirtimi. Kas kaip...
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Tegu papasakoja dailininkas koks nors kaip jis teptuką laikė, apie ką tuo metu galvojo. Gal suprasim mes tada kaip reikia kurti. Suprasim protu.
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Skleist meile savo ten, kur esame dabar..kur busime rytoj, kur eisime poryt.. Medelis ar miske, ar gatvej, ar sode.. jam meiles reik tiek pat.. Ar aisku ka daryt? Paliest savu zvilgsniu mociute, mama, sese.. Nusishypsot namams, nors jie netobuli.. Tai tik dabar..o ryt.. kitus zingsnius atrasim.. O Meile - ji jau cia.. Nors mes dar tik kely..
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

"Tu - mano kurinys!" - sakau dukrelei savo.. "Nors kuriau as viena ir buvo taip sunku.. Bet meiles spalvomis mano shirdis alsavo.. Kad tu netobula..tikrai nesutinku.. Net koshe virdama tapau ja kaip paveiksla, net bardama tave siunciu geras mintis.. O taip..Kureja as.. pajausk sio zodzio reiksme.. Nors reik ismokt dar daug..ismokt brandint viltis.."
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Gluosnė wrote:Skleist meile savo ten, kur esame dabar..kur busime rytoj, kur eisime poryt.. Medelis ar miske, ar gatvej, ar sode.. jam meiles reik tiek pat.. Ar aisku ka daryt? Paliest savu zvilgsniu mociute, mama, sese.. Nusishypsot namams, nors jie netobuli.. Tai tik dabar..o ryt.. kitus zingsnius atrasim.. O Meile - ji jau cia.. Nors mes dar tik kely..
Taip,Gluosne! Ir mano mintys kalba apie tai,kad jau dabar,jau čia,kur esame kiekvienas mes meilę galim skleist, šviest, ją padalint. Apsidairykite aplinkui, žmonės. Ar rasit tokią sielą, kūrinį,kuris jau šią akimirką nebūtų meilės išsiilgęs? Mįslė yra graži: kas padalintas dar labiau didėja? MEILĖ... :P Ją kiekvienam čia esančiam ir aš siunčiu... :wink:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Gluosnė wrote:Paliest savu zvilgsniu mociute, mama, sese.. Nusishypsot namams, nors jie netobuli..
Dar pridėčiau: "paglostyt žemę ir medžius, nusišypsot praeiviui, pakelt akis į dangų.."

Taip, Gluosne, ačių už konkrečius patarimus kaip kurti meilės erdvę. Nors atrodo akivaizdus dalykas, bet pasidalinus patirtim, tai man lengviau suprasti dabar ką galima padaryti savo artimiesiems, namams, sau, žemei. Ačiū, gal dar kas pridės patarimų, tai neužilgo tapsiu meilės erdvės kūrimo specialistu. ;)

O aš per šią savaitę sugalvojau dar vieną dalyką kaip kurti meilės erdvę. Nors tai irgi akivaizdus dalykas, tačiau pakalbėti apie jį nebus pro šalį. Tai, va, man atrodo, jog meilės erdvę priklauso nuo žmogaus, nuo jo dėmesio ir jo minčių...Ir idėja kurią noriu iškelti yra apie žmogaus prisilietimą ir konkrečiai, tai TVARKYMĄSI. Jei nori meilės erdvę sukurti pvz kambaryje, turi paliesti kiekvieną daiktelį, priprasti prie jo ir padėti į jam tinkamą vietą. Bet kokius namus galima sutvarkyti ir jie atrodys malonūs. O kad ir kokie modernūs ir krūti būtų namai, jei juos tvarko atsaini namų tvarkytoja, tai jokios meilės erdvės nesigaus. Paimkime kitą pavyzdį. Du sodai vienas paprastas, bet tvarkingas, kitas su egzotiniais augalais, neregegėtom gėlėm, bet apkuistas. Kur meilės erdvė? Mmm..Manau tvarkymęsi slypi gili esmė. Besitvarkydamas tu palieti kiekvieną daiktą ir padedi jį į jam tinkamą vietą. Gaunasi rezultate jauki tvarka, jauki erdvė.

Kitas dalykas yra meilė. Hmmm..na maždaug taip: kokie bebūtų namai, o tu sėdi juose ir myli, svajoji. Prikrauni tuos namus meilės energija. Ir tada bet kokie apversti namai tampa kupinais meilės. Jaukiais, nors ir apverstais.

Hmmm..na, o sudėjus šiuos du variantus - meilę ir tvarkymąsi, tai išeitų geras derinys. Tvarkytis su meile. Dadinuoti besitvarkant (tiems kas moka), galvoti apie mylimus žmones besitvarkant, galvoti apie šviesią ateitį besitvarkant...

Va..taip sugalvojau - su meile tvarkantis sukuriama meilės erdvė. Nesvarbu kur - namuose, kambary, sode, miške, lauke. Svarbu tvarkytis...

Gal kas dar pateiks savo samprotavimų apie tai kaip sukurti meilės erdvę?
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

Labutis :D
gerai tu apie meile cia, Laimi, parasei!

tik yra vienas didziulis skirtumas ar ta Meiles Erdve kambaryj ar savo zemej kurt. koks? o gi kambarys negyvas jam nuolat musu energijos reikes, o zemej... ji gi dvigubai ir gal daugiau idetos meiles i ja grazins ir mums ir musu vaikams ir taip vis kaups ir kaups ta Meile, kol ji sutaps su Visatos ribomis, jei tokios yra...
o kambarys vis siurbs ir siurbs...

...tai ar pajutai ta skirtuma?..

:D :D :D :D :D :D :D :D
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Na nesutinku,kad kambarys negyvas. Aišku, jis - ne gamta, bet irgi mūsų dalis. Aš myliu savo namus, kiekvieną kambarį. Tegu dar labai neseniai juose gyvenu, bet jau draugauju. Ir tvarkau,puošiu su meile kiekvieną kampelį, ir gera man čia, ir vaikam gera. Tegu tai tik butas. Bet jame jau tiek meilės žodžių, minčių, svajonių. Nedingsta tai niekur.Nedingsta. Ir ne dulkės, o geri jausmai, šviesios mintys kaupiasi kertelėse. :wink: Kei išvažiuoju, atsisveikinu su namučiais, gėlėmis: ' likit sveikučiai, neliūdėkit'. Grįžus skubu apiet visus kambarius, pasisveikint, pasidžiaugt,kad štai - grįžau, susitikom. :P

Nėra gerų ar blogų daiktų. Viskas nuo mūsų požiūrio priklauso.

Meilės erdvę ne sodybose, hektaruose, o jau esamoj aplinkoj turim kurt. Pirmiausia - savy... :roll:
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

Kambari gyvu padaro musu mintys ir jausmai. Ar tai blogai, ne – neblogai, tiesiog neracionalu…
Zmogus kazkaip priprato daryti dirbtinas erdves ir dziaugtis tuo, bet is tiruju jis pasiekia tik minimuma, ka galetum pasiekti budamas gamtoj… kur reikia 100-o, galima naudoti 1-a (salyginai ir vaizdziai tariant).
As tai jauciu va taip: budama kambaryje su mano sukaupta energija gera, ji apsupa mane ir saugo, taciau gamtoj as dar jauciu kaip ibega naujos energijos i vidu, gyvos, naudingos, skatinancios kurti….
Myleti galima bet kur, manau, ir gera erdve kurti… kiekvienas zmogus laisvas rinktis (nors tai ir taip jau aisku)…
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

"Nuo savo motinos įsčių prasideda meilės erdvė, o paskui ji darosi vis platesnė. Ar sugadins žmogus tą meilės erdvę, ar ją patobulins, tik nuo paties žmogaus priklauso." V.Megre. III knyga, Vilnius, Asveja 1999, p.121

Va.. :)

Pasirodo meilės erdvės kurti nereikia. Reikia tik jos nesugadinti. O jei ir sugadini, tai juk vistiek ji egzistuoja, nors ir sugadinta. Gyvename mes visi meilės erdvėse jau dabar, tik susitvarkyti reikia. :)

Tai gal nebūtina susirasti mylimą žmogų. Galima pradėti formuoti meilės erdvę vienam, o mylimieji po to atsiras. :) Ką manot?
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Tai gal nebūtina susirasti mylimą žmogų. Galima pradėti formuoti meilės erdvę vienam, o mylimieji po to atsiras. :) Ką manot?

Tokios nuostatos skatinama aš kuriu mintyse (ir kai kuriuose darbuose :) ) savąją sodybą. Šiuo metu ji orientuota į mano ir vaikų poreikius bei norus, bet...šventoj vietoj tuščia nebūna :wink: :!: Ne šiandien - tai rytoj, ne rytoj - tai po metelių kitų, bet lyčių santykis mūsų meilės erdvėje sunormalės. :lol:
Alfredas
Posts: 26
Joined: Wed 06 09, 2004, 16:59
Location: Vilnius

Post by Alfredas »

Prajejo metai, po paskutinės žinutės, bet klausimas aktualus ir šiandien.
Ne visi iš mūsų jau turi realiai savo žemelės, bet daugelis materializuoja mintyse.
Norečiau pasidalinti savo,"Meilės ędvės" įsivaizdavimų.
Pabandžiau įsivaizduoti jau pilnai sukurta savo žemės kasneli.
Kadangi mano Rojus dar virtualus, tai ir aš ir mano šeimina, galetų buti virtualios( gal kai kam lengviau bus įsivaizduoti), neprisirišes prie savo kūno, galių vaikščioti, skraiditi, tapti akmenim, upelių, medžių ir vabaliukų, galių pajausti jas ir visa aplinką. Iš pradžių žemė, jinai taip ilgai mane(tave) laukė, kad džiaugiasi vos tu apie ja pagalvoji, o kaip įžengsi basas pajausi toki jos presiletimą, kaip skruzdelės per nugarą, šilumos vibracijos, arba elektros impulsą(kai kam patinka), jinai gyva, ir mano su ja santikiai kai dvieju įsimylejalių, manau tai svarbu, pasesi meilė, dešimteriopa užaugs. Visi mano veiksmai, ar tai ladšafto tvarkimas, ar sodinimas , daromi jai leidus.
Sekantis žingsnis ėrdvės užpildimas mano ir visos visatos spinduliavymų, taip mes pitraukiam kosmosa sau į pagalbą. Spinduliavymas žaliai melynos spalvos, užpildantis viska nuo žemės iki dangaus. Tas spinduliavimas man reikalingas kad aktivizuoti ir patrigubinti givybės palaikančia energija CI, ir išvalyti viska, kas buvo blogo iki manės...
to be continue...
Gerų minčių iki...
Alfredas
Posts: 26
Joined: Wed 06 09, 2004, 16:59
Location: Vilnius

Post by Alfredas »

Radau dar pora laisvų minučių, kad pratest.
... Ta padarius susikursių pastovų ryšį, kuris pakraus manė kaip to reikės man.
Dabar galių suformuoti savo "teiginį", arba apibudinti ir įvardinti atmosfera viraujanti mano rojuje. PVZ "Tegul šitoje žemejė vešpatauja Meilė mums, mūsų vaikams, anūkams...."
Šita teigenį įšskirių, kaip pagrendini ir naudojų kas karp, kaip sodynu, statau, kuriu... Is įšliks pasamonijė, ir tai įvyks.
Dabar galiu dirbti su formomi. Sodas, miškas, daržas, tvenkinys, namas, suranda savo vieta pagal saulės trajektorijos desnį. Sodas ir daržas apsaugotas nuo šalčio ir karsčio miškelių, tvenkinukas taip pat sauletoje vietoje, namas stovi taip kad jam už nugaros butų apsaugą ( kalnai, miškas, aukšti medžiai. Fasadinė jo pusė maksimaliai apšviesta saulutė. Visko turi buti poligiai pavesio ir saulėtos vietos, vandens ir laisvosios žemės o toliau prasideda pats suditengesnis ir nesibaigentis etapas gyvos materijos kūrymas. Manau kad tai reiketų daryti intuityvei, geriausia pasitarius su antra pusė.
Su meilė...
Gerų minčių iki...
Post Reply