Eko gyvenvietė, Kaunas

Bendraminčių paieška įvairiose Lietuvos vietose, veikla

Moderators: Mdsts, Visi tvarkytojai

Post Reply
Gamma2
Posts: 2
Joined: Mon 11 09, 2009, 15:23

Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by Gamma2 »

Labai atsiprasau, kad naudojuosi jusu informacijos erdve, bet jau kuri laika mastau apie ekologines ar eko gyvenvietes (eco village) kurima, ieskau bendraminciu salia Kauno. O vienintelis forumas, kuriame nors kiek ta linkme kalbama yra sis :)

Vizija sunku butu trumpai isdestyti, na visai gerai iliustruotu sis reportazas: http://www.youtube.com/watch?v=LT6NIj4kEbQ
Svarbiausias turbut butu ekologinis aspektas - noras gyventi darnoje su gamta.
Dvasini ar galbut ezoterini aspekta buciau linkes siek tiek nusalinti - pagrindine priezastis, kodel negaliu jungtis prie Megre pasekeju.

Jei pazystate zmoniu, kurie jau vysto ka nors panasaus netoli Kauno, ar siaip turite minciu apie si reikala, prasau pasidalinkite.

Arba kontaktuokite tiesiai i mane: nierka2c at gmail com
reda246
Posts: 63
Joined: Sat 02 11, 2006, 21:01
Location: Sukiniai
Contact:

Re: Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by reda246 »

Labas,

O dvasinį aspektą galime atmesti, norint kurti ekologinę gyvenvietę? :)
Jau Grįžtam ?... Grįžtam
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Re: Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by Ramuma »

Ne nuo to, tikriausiai, pradėti reikia klausimus užduoti, nes bus nesusikalbėta...

Ką Jūs laikote dvasiniu aspektu? (+)

Šeima
"Pagonybė"
Dievo buvimas
Vaikų auklėjimas
Giminės sodybos [at]kūrimas
...

Šiuo metu ekogyvenvietės vienaip ar kitaip yra susijusios su įvairiomis ideologijomis, tad platesnio palaikymo kaip ir nebūna iš visuomenės pusės. O okultizmo nušalinimas- tai puikus žingsnis link visuomenės palaikymo ir platesnio mąsto Giminės sodybų kūrimo. Tik nežinau, ar už tokias mintis būsiu palaikomas.

p.s.: Ne visi besikuriantys V.Megre knygelių skaitytojai pritaria viskam kas knygose, pradeda mąstyti savarankiškai. Nevisi žmonės kuriantys sodybas kartu su skaitytojais, yra skaitę knygeles. Paprasčiausiai Jie, kaip ir Jūs, nori gyventi arčiau gamtos.

Tiesa, kolūkių nekuriam... :mrgreen:
Mes esame vaikai didžiulėje Žemėje...
Mes teesame žaislai suaugusių pasaulyje...
Gamma2
Posts: 2
Joined: Mon 11 09, 2009, 15:23

Re: Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by Gamma2 »

Apie Anastasijos giminės sodybas girdėjau jau anksčiau, ir tiesą sakant, susidarė įspūdis, kad tai tiesiog sektantų bendruomenės, į kurias blaiviai mąstantis žmogus nosies nekištų. Tiku kad iš tiesų yra kitaip, bet jei toks įvaizdis jau susiformavęs, nežinau ar dar įmanoma jį pakeisti.
Ir sutikit, racionalus-skeptiškas žmogus, po pirmųjų dešimties Anastasijos puslapių elementariai pasukios pirštą ties smilkiniu, padės knygą į šalį ir nuspres laikytis kuo atokiau nuo giminės sodybų.

Žinoma, sugyventi šalia įmanoma, ir pats tikrai nespjaunu į šulinį, ir greičiausiai jau yra tokių pavyzdžių ( labai norėčiau išgirsti iš tokių žmonių ), bet siekiant populiarinti eko gyvenvietes, galbūt reiktų akcentuoti kitas vertybes - ekologines, socialines.
reda246
Posts: 63
Joined: Sat 02 11, 2006, 21:01
Location: Sukiniai
Contact:

Re: Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by reda246 »

Dvasinis aspektas yra siejamas su pačiu žmogumi( "Aš"), pirmiausia. Tuomet iš pačio savęs vėliau galima susieti su giminės sodybos kūrimu, šeima ir t.t. Juk niekas negali prieštarauti, kad žmogus dvasios neturi.
O dėl Anastasijos idėjų, kiekvienam žmogui yra savas suvokimas tų idėjų. Kiekvienam yra laisvė.
Yra daug nuomonių, kad čia yra sektantai ir t.t. Kaip sakoma kalba kalbantysis. :)
Jei nori <b>Gamma2</b>, gali internete pasieškoti ekologinių ūkių, bet nemanau, kad tau tai patiks. Čia kaip kolūkis.

Nežinau, susiek su http://www.ekosodyba.lt žmonėmis.

Sekmės.
Jau Grįžtam ?... Grįžtam
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Re: Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by Ramuma »

Ačiū, kad esate supratingas kitų žmonių atžvilgiu.

Taip, visuomenė į V.Megre išsakytų Giminės sodybų kūrimą žiūri įtariai ir taip besikuriančius žmones [pa]vadina sektantais. Kol knygose išsakytos idėjos bus išgrynintos, atskirtos nuo okultizmo bei ezoterikos ir bus pateiktos visuomenei praeis keleri metai. Puiku, kad mąstote tiek apie socialines, tiek ekologines vertybes. Nesiūlysiu kurtis kartu su skaitytojais, nes negaliu atsakyti už kitus žmones, nežinodamas kaip priims Jus bei Jūsų šeimą. Be to, jei svarbus visuomenės požiūris...

Dėl dvasios ir visokio kitokio "dvasingumo", kurio pamatuoti negalima empiriškai, tai- skeptikai abejoja viskuo.

Linkiu Laimės Jums ir Jūsų šeimai kuriant Gimtuosius namus...
Mes esame vaikai didžiulėje Žemėje...
Mes teesame žaislai suaugusių pasaulyje...
dmukas
Posts: 12
Joined: Tue 03 04, 2003, 22:55
Location: Kaunas/Anglininkai

Re: Eko gyvenvietė, Kaunas

Post by dmukas »

Sveiki,

Senokai nesilankiau siuose puslapiuose. Noriu pasidziaugti, kad neprisirisau prie jokiu bendruomeniu, o likau prie savo seimos ir susikureme meiles kampeli, nusipirke sodyba Anglininku km. Kruonio sen. Cia bendraujame su vietiniais zmonemis, kurie nera skaite Megre knygu, ir gyvena pagal savo supratima. Ir mes su jais sutariame ir jie su mumis.

Anastasijos idejos visos yra puikios (perskaites visas knygas - neradau vietos, kas priestarautu mano isitikininkams) - bet beda yra ta, kad musu visuomene praradusi savasti nori slietis prie vaduku, tetuku, burtis i bendruomenes, bet tik kad kazkas uz juos viskuo rupintusi ir uz juos viska tvarkytu, o jie per Megre puslapius kaip per lupa stebetu darbai atitinka sventa Megre zodi (Sukiniu atvejis).

Pirmiausia bukime savimi, kurkime savo meiles erdves ir nesnairuokime i kaimynus - jie ta pati daro tik kiekvienas pagal savo suvokima. Juk visiems saule sviecia vienodai, visi esame laisvi savo pasirinkimuose - nepraraskime savosios savasties - bukime tuo kuo norime buti ir leiskime salia einantiems buti tokiais kokiais jie noretu buti.

Viskas yra duota kiekvienam su kaupu - tereikia pasiimti.

Santarves visiems
Post Reply