Žaislai

Forumas, skirtas mūsų vaikams, gimdymui ir vaikų auklėjimui

Moderators: Rytė, Visi tvarkytojai

Post Reply
Mano vardas Tomas
Posts: 13
Joined: Tue 05 22, 2007, 11:12
Location: Vilnius

Žaislai

Post by Mano vardas Tomas »

Laba,

aš turiu krikšto sūnų ir norėčiau jį kuo nors pradžiuginti. Žinoma, geriausias būdas yra nuolatos būti šalia, mylėti ir džiaugtis. Tačiau mus skiria 300 km. Taip pat mano pradžiuginimo formos gali nesuprasti tėvai, nes dvasingumas nėra labai suprantamas ir materialumas yra geriau vertinamas.

Noriu vienerių metų vaikui padovanoti žaislą. Linkstu prie muzikinio žaislo.
Gal galite patarti vietelę, kurioje vertėtų ieškoti? Nesinori kinietiško peliuko Mikio ar žmogaus voro :)

Taip pat domina laikraščio Lietuvos rytas priede MES aprašytos sauskelnės. Tame straipsnyje rašoma: „... specialios medvilninės kelnaitės. Tokių kelnaičių galima įsigyti tik vienoje Vilniaus parduotuvėje ir tik siauram žmonių ratui. Už kelias kelnaites ir medvilninius įklotus Aurelija sumokėjo 190 Lt.“ Skamba kaip uždaras išrinktųjų sektantų ratas. Ar tai neprieštarauja Anastasijos principams? Ar čia žurnalistai klaidingai parašė?

dėkui
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Spėju, kad Aurelija apsipirko ekologinių drabužėlių parduotuvėje Šv. Stepono g-vėje ( http://www.rasakila.lt ), nes daugiau nieko panašaus Lietuvoje neesu nei mačiusi, nei girdėjusi. Ten turėtų būti ir žaisliukų. Ši parduotuvė nėra jokia slapta, ji atvira visiems norintiems ir galintiems :)
saulute
Posts: 18
Joined: Tue 11 08, 2005, 6:50
Location: Los Andzelas

Re: Žaislai

Post by saulute »

Nepamirskite, kad ir vystykliukus ir kai kuriuos zaislus galite ir patys pasiuti ar pagaminti. Pav. Ant vystyklo uzmaunama neperslampama virsu galima padaryti is nenaudojamo svelnios vilnos megztinio. As pati buvau savo sunui padarius -labai lengva ir uz dyka(jei neskaiciuosi seno megztinio).
Vaikai labai megsta persirengti princesem ir karaliais ar gyvunais -galima pasiuti jiems kostiumus. Karta pasiuvau suknele mergaitei is savo pamerges sukneles. Vienu metu vaikui gal kiek per anksti. Gal jam kokia palapine surestum ar nameli is saldytuvo dezes-jiems tokie labai patinka. O is muzikiniu-marakas galetum lengvai padaryti, bugna ar dudele. kita gera dovana - deze visokiu medziagos gabalu. Bret, aisku, tokios dovanos patiks tik vaikui, o ne materialistiniams suaugusiems.
saulute
Posts: 18
Joined: Tue 11 08, 2005, 6:50
Location: Los Andzelas

Re: Žaislai

Post by saulute »

Pamirsau pamineti keleta pirktiniu zaislu, kurie tokio amziaus vaikams patinka - traukinuku rinkinys su begiais ir bet kokie zaislai, kuriuos gali stumti - kaip koks vezimelis. Tokio amziaus mano sunus kokius metus visur stumdydavo toki vezimeli. Dabar ji atidaviau mano drauges mergaitei ir ji mielai ta pati daro.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: Žaislai

Post by Rytė »

Tokio amžiaus vaikučiui tinka ir mediniai žaislai, kaladėlės, traukinukai. 8)
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Re: Žaislai

Post by Toltik »

Esu daręs vaikams žaislus, paprasčiausiais medines kaladėles, bet jei padarai pats tai vaikas visai kitaip ir priima, nes tai jau ne iš parduotuvės visos vienodai apipjaustytos, nušlifuotos ir nulakuotos ir su vienodais piešinukais. Gali ir jokio piešinuko nebūti, vistiek gamta daug gražesnį piešinį jau sukūrusi ant to medžio gabaliuko, o vaikiukas tikrai ne tėvai ir sugebės įvertinti, kad jam duodami bent jau gabaliukai gyvo pasaulio, o ne tik plasmasiniai barškaliukai. Per žaislus ir ne tik mūsų mažieji įtraukiami į dirbtinį šių dienų pasaulį. Jei jau daugiau niekuo padėt negalim, tai paduokim jiems į rankas bent jau gabaliuką tikrojo pasaulio :), nesvarbu jeigu jį ir numes iškart, bet jis jau bus laikęs jį rankutėj, jau bus jautęs jo "skonį" :).
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Re: Žaislai

Post by Kristina »

Va cia geras zaislas vaikams, ne musu laiku plastelinas, bet dabar maciau yra parduotuvese. Labai lengvai ir greit pasidaro ir ilgam uztenka, mes darom nespalviota, man grazi ta naturali spalva :)

http://www.beatosvirtuve.blogspot.com/s ... lastelinas
kestutis670
Posts: 183
Joined: Mon 01 18, 2010, 15:02

Re: Žaislai

Post by kestutis670 »

Šokiai ir šypsojimasis yra puikūs žaislai primenantys nuostabų ir šventą gyvenimo žaidimą.
Paprastumo , kuklumo ir meilės žaislai yra amžinieji sąmoningų pramogų ir dėmesio šaltiniai.
Geriausias žaislas yra jūsų šviesa , entuziazmas ir džiaugsmas. Todėl kaip tėvai būkite dabartyje...

Babadži.
:love: :h:
MerginaIsNepalo
Posts: 1
Joined: Sun 01 31, 2016, 17:47

Re: Žaislai

Post by MerginaIsNepalo »

Sveiki, turiu dilemą, prisireikė būtent tokio spider man vaikui ir niekaip nepavyksta perkalbėti.. Ar perkate savo vaikams šiuolaikinius žaislus? Visgi nesinori, kad iš vaiko tyčiotusi mokykloje, kad jis su 'medinukais ir geldelėm' žaidžia.. Kaip rasti tą ribą tarp natūralaus žaislo ir patrauklaus žaislo? Mums juk aišku, bet vaikas gyvena visuomenėje, kuri neatleidžia 'kitokiems'. Ačiū
Post Reply