Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Įvairūs forumiečių patarimai. Pasidalinkime patirtimi. Čia klausiama patarimo

Moderators: Gluosnė, Visi tvarkytojai

Galatėja
Posts: 29
Joined: Wed 06 16, 2004, 18:15
Location: Kaunas

Post by Galatėja »

Ačiū visiems už gerumą :)
Vilmute
Posts: 48
Joined: Mon 09 20, 2004, 21:44

Post by Vilmute »

O aš žinau geriausią (mano nuomone) odos gydytoja Genovaitę Lapinskaitę..Vilniuj (odos dispansery ar kur ten).Tai tikrai žmogus, kuris nepuola kišti visokių harmonų ir kuo greičiau atsikratyt ligoniu...yra padėjusi ne vienam,, beviltiškam'' ligoniui...
...gyventi yra nuostabu...
saulute
Posts: 18
Joined: Tue 11 08, 2005, 6:50
Location: Los Andzelas

Re: Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Post by saulute »

Egzema(dermatitas) tai nera viena liga, bet bet kokia mediciniskai atskirai nesuklasifikuota odos reakcija. Todel ir priezasciu yra visokiu. Mano sunus gauna ja pavalges pieno produktu, nuo kai kuriu sauskelniu(nakciai)ir man atrodo, nuo sojos ir kvieciu.. Blogiausiai buvo, kai 6 menesiu pradejau duoti kosytes, nors ir pati daugiausia jas viriau, labai retai daviau komercinio kudikiu maisto, o misinuku jis niekada neragaves - tik mano piena. 11 menesiu jo visas kaklas buvo kaip raudonu saliku apristas-taip blogai buvo.
Jam padejo kas ryta svieziai sumaltos linu seklos. Dar ir dabar kartais ryte idedu ju i vaisiu ir zalumynu kokteili.
O del sienliges nezinau, Mano sunaus akys buvo raudonos keleta menesiu(nors nebego nosis ir neasarojo akys), kol musu gatvej jakaranda medziai zydejo. Dabar jie nebezydi ir jo akys normalios. Gydytoja sake, kad tai alergija ir israse lasu, bet as nusprendziau ju neduoti, nes jie tik maskuoja symptomus, bet negydo. Ir, aisku, turi salutiniu poveikiu.
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Re: Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Post by Romas »

Kaip sako kinieciai, apykaitos procesus odoje kontroliuoja plaučiu-storosios žarnos sistema (energetinis meridianas, kanalas). I pavirsiu iseina tas, kas viduje yra kenksminga, per daug. Priezastis gali buti ne tik plauciai-st. zarna. Pavyzdziui, kepenu uzterstumas ar kas nors kita. Bet tie dalykai pasireiskia odoje tik esant tam tikram plauciu-st. zarnos nepakankamumui. Esant alergijai, dazniausiai kalti buna parazitai. Prie to dar prisideda inkstu silpnumas (http://esu.tiems.kam.esu.lt/forum/viewtopic.php?t=505). Atsikratyti parazitu dazniausiai padeda toks amerikoniskas "Black Wallnut Leaves" papildas arba bitkresle. Yra ir kitu priemoniu.
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Re: Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Post by Romas »

Linu seklos (semenys) reguliuoja skrandi ir zarnyna. Todel dalinai padejo.
Awesome1
Posts: 2
Joined: Wed 02 10, 2010, 0:03

Re: Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Post by Awesome1 »

Taigi pilna visokiausių antialerginių vaistų :)
Sveikinimai, Mintys
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Re: Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Post by Toltik »

"Laba diena"... :) o koks tų antialerginių vaistų veikimo principas/mechanizmas? prašyčiau detaliai :)
Draseika
Posts: 2
Joined: Thu 12 31, 2009, 15:51
Location: Kaunas

Re: Kaip išsigydyti egzemą? (+ apie šienligę)

Post by Draseika »

Sveiki, civilizacijos ligos-alergijos paliestieji, aš šį negalavimą turiu nuo gimimo ir pasireiškia įvairiomis formomis: odos sudirgimas, akių paraudimas, gomurio sutinimas esant keliems negalavimams iš karto- labai jautrumas ir dirglumas pasireiškia .
Kai manęs aplinkiniai klausia: nuo ko tau tokia oda ar akys, atsakau : nuo gyvenimo.
Gyvenome mieste- labai kamuodavo šienligė, išsikėlėme gyventi į užmiestį, auginame gėles (namuose žydinčių dar vengiu) aplink namą ir jos man nekenkia, nes su meile auginu, o ir švino žiedadulkėse kur kas mažiau nei miestietiškose.
pakeičiau gyvenimo ir higienos įgūdžius: jokių sintetinių valiklių- tik draugiški aplinkai, maudausi vonioje prisotintoje druskos su jodu, dar kartais praturtinu ąžuolo žievės ar lakišiaus nuoviru- ir nebrangu ir geras rezultatas (svajoju nuvažiuoti prie negyvosios jūros, sako mano atveju labai padėtų), vengiu visuomeninės paskirties vandens telkinių ir baseinų... ten chloro mano odai per daug , labai stebiu ką valgau- kuo daugiau šviežių daržovių ir nemaišyti mėsos su bulvėmis- iš karto sunkumas ir miegas ima, nevalgyti visokių nesąmonių, kaip čipsai ar žemės riešutai, o jei nesusilaikau, tai žinau kas man už tą silpnumo akimirką ir gomurio pamaloninimą bus :( ...
Stengiuosi geras emocijas skleisti ir mintis gryninti, pozityvą sėti.
Žodžiu su savo liga išmokau gyventi, galiu pakonsultuoti, bet stengiuosi to nedaryti, mane labai vargina aplinkinių komentarai ir rekomendacijos, nes sunku sudirgintą odą nuslėpti....o metodus kiekvienas turi atrasti pats. man tose paieškose labai padėjo odos gydytoja su netradiciniu matymu.
saulėtų dienų ir draugiškų žiedadulkių :h:
Post Reply