Šildymas

Būstas ir kiti statiniai, jų įrengimas ir statyba

Moderator: Visi tvarkytojai

Gintariukas
Posts: 1
Joined: Fri 01 19, 2007, 21:50
Location: Vilnius

Post by Gintariukas »

sveiki,

domiuosi sildymu, kur reiketu mazai operaciju atlikti, o degimas butu efektyvus ir ekologiskas.
gal kas praktiskai igyvendino Piotro krosnies modelio idiegima pas save namuose?
Buciau labai dekingas, jei pasidalintumete patirtimi :D
žmogus tik tada tampa Žmogumi, kai visoje Kūrinijoje įžvelgia Kūrėjo mintį, stengiasi nepažeisti Gamtos dėsnių ir pats siekia būti panašiu į JĮ...
Ramune
Posts: 113
Joined: Thu 10 12, 2006, 11:29
Location: Klaipeda

Post by Ramune »

Labas :D
galiu papaskoti apie geotermini sildyma, nes patys ji turim ir dabar drasiai galim ziureti visu firmu atstovams i akis su pasaipele :wink: kai jie suokia apie labai pigius geoterminio sildymo kastus. NETIKEKIT KAD TAI LABAI PIGU, tai ne tiesa, 220kv.m. namas per salcius atsieina 500-600lt, ne pigiau. Gali kiti sakyti, kad namas saltas, ne, mums jau matavo jo silumine varza, ji gera. Ir apsildymas visur grindinis. Musu namukas rastinis, tai firmos atstovas vis sakydavo, kad taip buna tik su rastiniais namais, Melageliai :no: susiradom kitus zmones kurie turi taip pat si sildyma, vienas gyvena naujos statybos karkasiniame name, kiti du muriniuose namukuose, kastai tie patys, o jei paspaudzia saltis iki -15 ar -20, kastai pakyla ir daugiau.
Taciau, tai nereikalauja jokio triuso, esam ramus kai reikia isvaziuoti ilgesniam laikui, jis pats viska reguliuojasi, be to, ir mediena laaabai subrango, tai kad medziu sildytis taip pat brangu, ir dideliais mastais isties neekologiska zemes atzvilgiu.
Mes su vyru patenkinti siuo sildymu, taciau nereikia zmonems meluoti, kaip daro fimose, kad tai labai pigu.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

labai ačiū, kad pasidalinote šia informacija - dabar žinosime :D
Ramune
Posts: 113
Joined: Thu 10 12, 2006, 11:29
Location: Klaipeda

Post by Ramune »

Prasom prasom ner uz ka :oops: , dar galiu pasakyti tik labai gerus zodzius apie Jotul norvegiska krosnele, tikras ir patikimas namo sildymas. Kol neturejom sumontuoto zemes siurblio, name sildemes sia nuostabia krosnele 15kw galingumo apside 220kv m, kai lubos auksciausioje vietoje 6m. Tai atidarydavom antro auksto vaiku kambariu duris - artekas! Silta silta 22 -23, pagrindiniam kambary 20 -22. Lauke budavo apie 5-7 laipsniai silumos. Ziema taip neprisildytu, taciau tikrai nesusaltumem. O jei zemesnes lubos tai ir salciai nebaisus. Jai suteikiama garantija 10 m.Kaina su nuolaida 3300lt. Neapsigaukit ziuredami pigesnes, mes vos taip nenusipirkom, gerai, kad pasikonsultavom laiku. Buna pigesnes tokio galingumo ir kainuoja nuo 1000-1500lt, taciau garantija tik 1m, nes prastas metalo lidinis, zodziu vienos pakuros, pakurei karta per diena ir viskas, daugiau pasidziaugimui, bet ne silumai.
Idomiu dalyku ziurekite saite vejotechnologijos.lt ar pan. Geri zmogiukai negaili laiko konsultacijoms.
:h:
Bogdan
Posts: 16
Joined: Sat 05 23, 2009, 21:26
Location: Vilnius

Re: Šildymas

Post by Bogdan »

Sveiki,

visu pirma Piotro krosni reikia gaminti ne is elektro spintos, o is ugniai atsparaus metalo, kad po kelaistdesimites metu neperdegtu.

Susidarantis kondensata privers metala visiskai surudyti. Negalima tokios krosnies montuoti prie iprasto kamino is plitu, nes esanti dregme dumuose suardis ji po desimtmiecio.Todel i kamina reikia imontuoti metalini vamzdi, kuris irgi nera amzinas.

Aisku krosnies ideja puiki, bet jau dabar yra tokiu principu veikiancios krosnys, ju galima nusipirkti.

Viskas priklauso nuo namo apsildinimo, todel poto reikes maziau skirti darbo jo sildymui.

Mano manymu geleziniai krosnys neamzini, reikia pagalvoti apie tai,kad senatvei nereiketu jo keisti..

Pats efektyviausiai namo sildymas - sildomos grindys :wink: . Visi apsildimo ir sildimo sprendimai priklauso nuo finasiniu galimybiu..

Sekmes renkantis :wink:
NE00N
Posts: 2
Joined: Sat 02 26, 2011, 23:53
Location: Varhaug (Norvay)

Re: Šildymas

Post by NE00N »

O kokliniu peciu niekas jau nestato. Cia mano kaip ir svajone :) Kol dumai isruksta per kamina, visa moline siena susildo
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Re: Šildymas

Post by Toltik »

stato :)
Post Reply