Išsirinkime sau oficialų pavadinimą

Visa, kas susiję su Giminės sodybomis

Moderator: Rolandas

Laimis Zmuida

Išsirinkime sau oficialų pavadinimą

Post by Laimis Zmuida »

Sveiki,
Registruojam Anastasijos judejima visos Lietuvos mastu. Parasem puse istatu. Dabar kreipiuosi i visus zadancius dalyvauti sitame judejime, nes reikia issirinkti organizacijos pavadinima. Taigi, siulykite, balsuokite... Ir prasau aktyviai, nes si organizacijos pavadinima mums teks nesioti gana ilgai.
Last edited by Laimis Zmuida on Sat 04 05, 2003, 16:56, edited 2 times in total.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

pirmiau butu idomu pamatyti tuos istatus....
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Sveiki. O ka ta organizacija darys?
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

Man irgi labai idomu, ka darys... ir isvis, kaip cia, is kur cia, kas cia visa ta galvoja? Gerai, nebuvau jau kuris laikas susitikimuose, gal ten aptaret, bet galetumet ir cia parasyti, paaiskinti viska...
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Sveiki. Labai svarbu konkrečiai atsakyti, kam organizacija reikalinga. Gal būt pakanka neformaliai susitarus nusipirkti 50 hektarų žemės, o dėl produkcijos realizavimo įregistruoti ūkinę bendriją? :wink:
Laimis Zmuida

Kam reikia...

Post by Laimis Zmuida »

Sveiki visi,

Vilte klausei "..ir isvis, kaip cia, is kur cia, kas cia visa ta galvoja?"
Atsakau: Apie organizajos registravima galvoja kai kurie Kauno bei Vilniaus klubu nariai. Prisideti kvieciu visus norincius, nes darbo tikrai daug. Ememes to reikalo, nes manome, jog klubui jau laikas registruotis ir imtis legalios veiklos. Kas visa tai nusprende? Nezinia. Musu klubuose juk vadovu nera. Nusprendzia visada kazkokia grupele iniciatyviu zmoniu. Kam pirmiausia si mintis kilo nezinau. Manau, kad tai yra bendros minties vaisius. Galvokime visi kartu, kas tik turi laiko ir noro. Prisideti galima Kauno klube, Vilniaus klube arba dalyvaujant, cia, forume.

Mindaugai klausei: "O ka ta organizacija darys? "
Atsakau: Ne "ta", o "sita". Reikia registruoti musu organizacija. O darys ji ta pati ka ir dabar daro. Tes savo veikla. Gal ir naujos veiklos prisigalvosim.

Visko nenupasakosiu. Taciau siek tiek aprasysiu ideja.

Klubas susikure pries metus laiko, vilnieciai pradejo rinktis nuo rudens. Kokia veikla uzsiimam? Tiksliai nepasakys niekas, nes bendru tikslu ir uzdaviniu apsibreze neturime. Idejos gimsta tarsi is oro, kai vieni ar kiti zmones imasi iniciatyvos. Taip atsirado laikrastis. Turbut Virgis ji sumane, arba Mindaugas is Norvegijos. Kam jis reikalingas? Tikiuosi kazkam reikalingas. Apsiemiau ji redaguoti as. Taip atsirado ir bendraminciu paieskos ideja. Yra tinklapis. Aciu Mindaugui. Reklama dedama i knygas. Aciu Kosmejai, Natalijai. Kas visa tai sugalvojo? Kazkokie neaiskus zmones. Toliau...gyvenviete kuriame. Kas kuria? Kaip? Visi... Zodziu klubo veikla juda, kai kazkas ja pradeda judinti. Apie klubo registravima kalbejome Kauno klube, veliau Vilniaus. Ispradziu registravimo nereikejo, tik laiko gaisimas, maniau. Dabar ziuriu, kad norint veikla vykdyti toliau kluba uzregistruoti butu gerai. Laikrastis galetu tapti legalus, galetume legaliai reklamuotis, ieskoti finansavimo gyvenvietei ir t.t.

Pabandysiu parasyti kelis punktus del ko organizacija ketiname uzregistruoti.
1. Evaldas buvo pas Uspaskicha del pagalbos kuriant ekogyvenviete. Uspaskichas atsisake leistis i snekas, nes klubas neregistruotas, kol kas esame niekas ir i mus rimtai civilizuotas pasaulis neziuri. Uzsiregistravus igautume didesni svori civilizacijos akyse, daugiau galetume nuveikti. Galetume kreiptis i ivairias institucijas del pagalbos, bendradarbiavimo. Hektarus tai sau nusipirksime, gal ir nama kas nors istengs pasistatyti vienas. Bet atkreipkite demesi, jog yra zmoniu, kurie nori prisideti prie gyvenvietes, taciau net zemei pinigu neturi. O kur dar elektros atvedimas, keliai, mokykla, kulturos namai...Is kur visa tai paimsime? Esame pilieciai ir galime pasinaudoti ivairiomis institucijomis. Idejos ekologijos, ekonomikos, svietimo srityse yra apmokamos. Valstybes suinteresuotos, kad pilieciai gyventu geriau, todel steigia ivairius fondus, kuriais galime pasinaudoti. Kitaip neissiversime. Mokyklos kurimas nera toks paprastas dalykas, kaip is pradziu atrodo. Taigi, reziume: igytume svori visuomenes akyse. I mus ziuretu kaip i rimtus piliecius ir galetume daugiau nuveikti.

2. Antras dalykas, kaip jau isaskejo is pirmojo yra pasinaudojimas fondais. Fondu yra ivairiausiu ir jie teikia ivairia pagalba, kuriant ekologines gyvenvietes ir mokyklas. Taciau parama daziausiai gali gauti tik Nevyriausybines organizacijos (NVO) arba nepelno siekiancio organizacijos (NPO)

3. Reklama. Kol kas reklamuojames neuzsiregistrave. Turime teise i susirinkimus. Taciau reklamuotis butu lengviau, jei uzsiregistruotume. a) galetume dalyvauti NVO mugese, prisistatymuose visuomenei, b) butume itraukti i organizaciju sarasus ir taip mus zmones lengviau rastu. c) Atsirastu daugiau straipsniu apie mus, kaip apie rimta organizacija. Tiems, kas vis dar bijo viesumos, turiu rimta argumenta: paziurekite i tinklapio sveciu knygos zinutes, i akis zmoniu, kurie mus susirado. Dziaugiasi daugelis! "Pagaliau as jus Mielieji susiradau!" Klubas jau metai veikia, o zmones dar neranda musu. Reklama reikalinga tam, kad susirastume savus zmones, zmones, kurie po metu ar dvieju bus musu kaimynai. Zmones su kurais gyvensime. Del ju verta reklamuotis viesai. Ateis tik reikalingi zmones, nebijokime.

4. Kada pirksime zeme? Pavasari? Rudeni? Kiekvienas po hektra ar daugiau. O ant ko uzrasysim bendraji gyvenvietes plota, plota mokyklai, kulturos namams ir pan. Ant ko rasysim bendra turta? Organizacijos deka si klausima galime ispresti.

5. Laikrastis. Kok kas tik pradzia. Straipsniu kokybe geres ir geres. Kol kas tirazas virsyja vos 60 egzemplioriu. Taciau sviesti reikia didesne visuomenes dali. Uzsiregistravus galetume platinti laikrasti legaliai.

Kol kas tiek pamastymu. Jei ka neaiskiai isdesciau, tai sakykite, pakomentuosiu.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

Laimi, labai aiskiai viska isdestei. Na va, dabar tvarka, o pirma tik zodis judejimas, nekeliantis per didelio pasitikejimo. Organizacija yra kas kita. Ir tam tikriem tikslam pasiekti, ji yra reikalinga.
Nezinau, ar tarp musu yra zmoniu, politikos, administraciju atstovu, specialistu. Bet tokiu zmoniu pagalba tikrai mum butu naudinga...
Ruosiuosi keliem darbam savo studijoms. Skaitinejau neseniai Europos sajungos miestu vystymo politikos gaires. Gerai dar neisiskaiciau, taciau ten kalbama apie savarankisku, save islaikanciu strukturu kurima, kaip as isivaizduoju, tai butu gyvenamieji mikrorajonai (kazkas panasaus i musu gyvenvietes isivaizdavima - su kulturos centru, gydymo istaigomis ir t.t., zodziu save islaikantys, centralizuoti mikrorajonai). Ideja siejama ir su ekologija, kad esant tokiom strukturom, ne tiek butu tersiama aplinka visuomeninio transporto ir panasiai. Tai jei butu zmoniu, geriau ismananciu tokius dalykus, galetume ir tuo pasiremti, gal net su specialistais ruosti tokio tipo miegamojo mikrorajono projekta. As apie tai pati daug galvojau. Kodel butinai gyvenviete? Kodel atsiskirti, atsiriboti nuo kitu, o kiti tegu smirsta cia? Mano galva, tokiu mikrorajonu kurimas netoli miestu, butu didziausias pliusas. Na tiesa pasakius, koks skirtumas kaip pavadinsi - gyvenviete, mikrorajonas. Silainiai irgi ne is karto buvo vadinami mikrorajonu. Teko girdet, kad Vilniuje projektuojama gyvenviete-rajonas, vadinkit kaip nori, su nuosavu namu kompleksu, kulturos centru ir t.t.
Dabar daug pavyzdziu galima matyti, kaip zmones stengiasi persikelti i tkio tipo gyvenvietes - Sargenai, Domeikava, Noreikiskes ir t.t. gal toliau nuo centro, bet ideja aiski, nuosavu namu kompleksai, tik va jei tuos kompleksus dar pakoreguoti a la Anastasija :)
Taip kad su organizacija galima remtis ne tik ekologiniu ukiu remimo pagalba, bet gal but kazka galima butu pramusti su ES idejomis apie centralizuotu strukturu kurima miestuose.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

Beje, minejai apie puses istatu sukurima. Juos konkreciai noretusi isgirsti. Galetumet ir cia paskelbti tai, ka jau sukuret, ir kiti turetu galimybe prisideti. Nes "darom kazka" cia jau nebeuztenka. ;)
Laimis Zmuida

Istatai...

Post by Laimis Zmuida »

Sveika Vilte,
Su vardadieniu Tave!
Na, pradini istatu varianta as turiu. Reikia dar daug darbo ideti. Taciau, jei zinai, kas yra papierizmas, tai zinai ir kiek tai vietos uzima. Cia ideti neapsimoka, bent jau kol tai yra darbinis variantas. Kas tikrai domisi ir galetu padeti sukurti organizacijos struktura arba turi patirties registruojant organizacijas, tai mielai prasau prisideti prie bendro darbo Kauno arba Vilniaus klube. Taciau tie istatai tikrai daug uzima, o reiskia mazai. Todel geriau juos aptarti ne per interneta.

Na, Vilte, jei manai kitaip, tai si treciadieni perskaicius istatus galesi pati ideti i interneta. Atsiusiu tau kopija ir meilu. Sekmes nepasimetant popieriuose. :mrgreen:
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

Aciu uz sveikinimus :)
Kas yra popierizmas, zinau :) Tiesiog pamaniau, kad nereikia cia pateikti galutinio varianto, o kaip tik - darbini (galutini galima bus paskelbti tinklapyje) - tuomet visi galetume paanalizuoti, galbut pastebeti trukumus, kazka pasiulyti, tikriausiai visi perskaitytu, kad tai TIK DARBINIS varianatas :) O visuose popierizmuose kiekvienas, kad ir mazai reiskiantis sakinys, yra svarbus, nes ji galima isvartyti kaip tik nori, jei labai pasistengus, ir jei istatai nera idealiai sureguliuoti, todel tai irgi yra labai svarbu.
Laimis Zmuida

Viltei..

Post by Laimis Zmuida »

Vilte,
aga, teisingai sakai, reikia forume aptarti ir pacius istatus. Todel reikia surasti zmogu, kuris aprasines musu registravimo procesa cia forume. As nelabai galiu, tai gal galetum aprasyti Tu Vilte, arba Vytautas gal gales.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

Nelabai supratau, noretum, kad istatu darbini varianta dabar paskelbciau cia, o po to apie pakeitimus jei ka, parasyciau, ar kaip?
Paskelbti galiu, pranesti dar ka nors irgi galiu, cia jokio darbo ;)
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

LAIMI, neisigilinusi į įstatus negaliu daug ką pasakyti, bet esu tvirtai įsitikinusi, kad vertingiau būtų ne steigti naujas mokyklas, kurti kultūros namus, bet atgaivinti tą kaimą, šalia kurio įsikurtume, vis tiek netoliese būtų kaimas arba gyvenvientė, nors ir ne už kelių žingsnių. Taigi gaivinti kaimus, padėti tiems žmonėms, kurie ten gyvena, suprasti kad kaimas Lietuvoje nėra miręs. Savo vaikus galėtumėme leisti į šalia esančio kaimo mokyklą. Pati esu pedagogė, turiu anglų klb. mokytojos diplomą, turiu nemažai įdėjų, kaip dirbti su vaikais. Taip pat galėtume atgaivinti kaime esančius kutūros namus, bendradarbiauti su kultūros darbuotojais (jei ten tokie būtų). Taigi, kaip jau sakiau, VERTINGIAU atgaivinti jau esančias mokyklas, kurios yra griaunamos, nes nesusirenka pakankamai vaikų, bet ne statyti naujas.
Kitas dalykas, jeigu kaimas, šalia kurio įsikurtume, jau būtų beveik miręs su keliomis senomis trobomis, kurių gyventojai tik seni žmonės. Tada jau reiktų statyti naują mokyklą, naujus kultūros namus, gydymo įstaigą.
Bet...kiek žmonių, tiek ir nuomonių...
Laimis Zmuida

Post by Laimis Zmuida »

Ausrine, galbut isikursime salia kokio nors kaimo, tada tikrai padesime ne tik miestui is kurio isejome, bet ir tiems naujiems kaimynams is to kaimo. Energijos turime pakankamai. Zmoniu irgi daug geru klubuose ir cia, forume. Grize i miesta sodinsime medzius, rinksime siuksles, darysim vaikams medines karstykles ir supuokles. Miestu pasirupinsim ir kaimu pasirupinsim. Bent jau mano sirdis, tai tikrai didele, zadu visiems padeti kiek tik galesiu. Juk neuzsidarysim toj gyvenvietej kaip kokiame kalejime. Ne. Zmones vaziuos pas mus virtinem. Jau dabar zinau ne viena grupe zmoniu, kurie zadejo atvaziuoti. Pas mus sveciu netruks.

O del mokyklos, tai as gavoju siek tiek kitaip. Ne paprastos mokyklos juk mums reikia, o stebuklingos. Rusijoje, kaip knygose aprasyta, yra eksperimentine Scetinino mokykla. Lietuvoje veikia Montessori ir Valdorfo mokyklos, kuriu programos suderintos su Lietuvos svietimo sistema. Manau, kad butu imanoma Scetinino mokykla legalizuoti ir Lietuvoje. Montesorininkai ir Valdorfieciai mums padetu, ju sirdys irgi dideles. Kas nenoretu Scetinino mokyklos musu gyvenvieteje? Ir tada ne mes i koki nors kaima vaziuotume savo vaiku mokyti, o pas mus atvaziuotu is miestu vaikai mokytis. Tai butu saunu. Jau jauciu, kaip tai galima butu igyvendinti. Sukurtume darbo vietas musu mokytojams. tau kaip anglu mokytojai, man kaip etikos, filosofijos (as irgi baigiu pedagogini), Renatai is Kauno pradiniu klasiu atrodo ir kitiems, dar zinau Alvyda, kuri kvieciau mokytojauti lietuviu k. ir galimybe pasikviesti garsios Kauno estetinio lavinimo Animos mokyklos steigejus.

Gerai, kad atsiradai ir tu. Pedagogu, kaip dabar pastebejau, pas mus daugiausia. Jauciu, kad mokyklos reikalai turetu neuzilgo pajudeti. Man tai nelabai svarbu kokia darysime ja, svarbu, kad visi kartu...
Laimis Zmuida

Post by Laimis Zmuida »

Ei zmones, neabejokit, jei mes kartu, tai pasieksime simteriopai daugiau, nei dabar pasvajojam. Registracija, mokykla, laiskai prezidentui ar projektai ES fondams, tai tik smilteles su tuo, kokios galimybes mums atsiveria kai buname kartu.

Pagalvokime geriau, kaip noretume save pavadinti. Kaip save vadinsime? Skambanciais kedrais? Sviesuciais? Gerieciais? Istatu niekas nemato. Jie reikalingi tik savivaldybems, valdymo aparatams, kad policija musu nesuimtu uz nelegalia veikla, kad perspektyvu daugiau turetume. O tvarkysimes mes taip, kap tik panoresime. As ne vadas, kad isakineciau. Ir ne as sukursiu musu savitarpio santykius, o mes kartu.

O pavadinima reiketu mums susigalvoti. Ir kuo saunesni- tuo geriau.

Prisipazistu, kad nevykusiai jums pranesiau sia zinia apie registravima. Bet Kaune, klube apie registravima jau snekos seniai sukasi. Viena karta, kai buvo apie 17 zmoniu visi vienbalsiai nutare uz registravima. Vilnius taip pat pritaria. Patikekit. Cia mes nespejame aprasyti tos veiklos, kuria vykdome klubuose, todel susidaro toks klaidingas vaizdas. O is tikruju, mes jau esame toli pazenge ir tolesnei veiklai registracija butina. Internetas, deja, eina paskui pavelaves. Stai ir dabar, jau yra antras "Meiles erdves" numeris. Yra klubo metines veiklos aprasymas. Yra hektaro vienas projektas. Viskas jau padaryta. Tik kada tai pasieks interneta?

Taigi, prisidekit isrinkdami sau pavadinima.

O Vilte, tai aisku, kad dek i foruma istatu darbini varianta, kad ir dabar. As neturiu galimybiu kaip ideti. Neturiu nuosavo kompo. Vilte, spresk pati ka deti ir ko nedeti. Jei rasysi forume, kas ka nuveike tai tik i gera, nes nera kam daugiau klubo reikalus aprasyti.

Taigi, prisidekit isrinkdami sau pavadinima.
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Sveiki visi, noriu jus informuoti, kad mūsų organizacija gali būti asociacija, centras, draugija, sąjunga, klubas arba biuras.

Žinoma, geriausia siūlyti tai, ką jauti, tai, ką sako tavo širdis, bet aš šiek tiek pasukau galvą :shock: ir surenčiau tokius pasiūlymus:

Ekologiškų šeimos sodybų kūrimo asociacija

Ekologiškų šeimos sodybų kūrėjų sąjunga

Ekologiškų gyvenviečių kūrimo sąjunga

Ekologiškų gyvenviečių kūrėjų asociacija


Tiek šį kartą, iki :roll:
Yra tik vienas Dievas ir jis yra visur :)
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

Man gal Ekologisku seimos sodybu kurimo asociacija patink :wink:

O dabar istatai (atsiprasau, Laimi, kad astpausdintu nesugebejau paduot, bet per velai grizau ir prie kompo prisedau :( )

Taigi, zmogeliukai, skaitykite, siulykite pataisas, tai tik DARBINIS variantas, kiek as zinau, darytas pagal kitos organizacijos istatus:

Lietuvos geros valios žmonių klubo “Erdvė”

Į S T A T A I


1. BENDROJI DALIS.

1.1. Lietuvos geros valios žmonių klubas “Erdvė” (toliau – Klubas) yra savanoriška, savarankiška, visuomeninė ne pelno organizacija, jungianti Lietuvos žmones, pritariančius V. Megre knygose iš serijos “Skambantys Rusijos kedrai” aprašytoms idėjoms, siekiančius gyventi sveikai ir laimingai, o taip pat ir kitus asmenis, suinteresuotus Klubo veikla ir joje dalyvaujančius.
1.2. Klubas veikia vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucija, visuomeninių organizacijų įstatymu ir kitais Lietuvos Respublikos įstatymais, norminiais aktais bei šiais įstatais.
1.3. Klubo buveinės adresas: …
1.4. Klubas yra juridinis asmuo, turintis sąskaitas banke nacionaline ir užsienio valiuta, antspaudą, simboliką.


2. KLUBO TIKSLAI IR UŽDAVINIAI.

2.1. Klubas savo veikla siekia:
2.1.1. Suburti bendraminčius;
2.1.2. Propaguoti V. Megre knygose aprašytas idėjas;
2.1.3. Steigti ekologines gyvenvietes Lietuvoje.
2.2. Klubo veiklos kryptys:
2.2.1. Paskaitų, praktinių seminarų, konferencijų organizavimas;
2.2.2. Leidybinė veikla;
2.2.3. Bendradarbiavimas su kitais panašaus pobūdžio klubais ir organizacijomis Lietuvoje bei užsienyje.

3. KLUBO TEISĖS IR PAREIGOS.

3.1. Siekdamas įstatuose numatytų tikslų klubas turi teisę:
3.1.1. Laisvai skleisti informaciją apie savo veilą;
3.1.2. Steigti masinės informacijos priemones ir vykdyti leidybinę veiklą numatytą galiojančių įstatymų tvarka;
3.1.3. Steigti kitas nekomercines organizacijas;
3.1.4. Įeiti į visuomenines sąjungas kaip narys, būti visuomeninių sąjungų dalyviu;
3.1.5. Palaikyti tiesioginius tarptautinius kontaktus ir ryšius;
3.1.6. Kurti savo struktūrinius padalinius Lietuvos Respublikoje bei užsienio valstybėse;
3.1.7. Įsigyti turtą, kuris reikalingas normaliam Klubo funkcionavimui.
3.1.8. Klubas, siekdamas įstatuose išvardintų tikslų ir uždavinių įgyvendinimo, gali naudotis kitomis galiojančių Lietuvos Respublikos įstatymų numatytomis teisėmis.

3.2. Klubas privalo laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, visuotinai priimtų tarptautinės teisės principų ir normų, susijusių su jo veiklos sfera, o taip pat normų, numatytų klubo įstatuose bei kituose steigiamuosiuose dokumentuose.

4. KLUBO NARIAI, JŲ TEISĖS IR PAREIGOS.

4.1. Klubo nariais gali būti asmenys nuo 16 metų ir juridiniai asmenys, suinteresuoti bendradarbiauti sprendžiant klubo įstatuose numatytus uždavinius. Užsienio piliečiai ir asmenys be pilirtybės gali būti tokiais pat klubo nariais kaip ir Lietuvos Respublikos piliečiai.
4.2. Į Klubą priimama pagal asmeninį prašymą, juridiniai asmenys – remiantis įgalioto asmens sprendimu. Sprendimą dėl asmens priėmimo į Klubą priima Klubo valdyba paprasta balsų dauguma (galima pritarus 2/3 klubo narių ar dar kaip nors).
4.3. Klubo nariai – fiziniai ir juridiniai (per atstovus) asmenys – turi lygias teises ir pareigas.
4.4. Iš Klubo išstojama pagal asmeninį prašymą, pateiktą klubo valdybai.
4.5. Narys, pažeidęs klubo įstatus, gali būti pašalintas iš klubo. Sprendimas dėl pašalinimo priimamas Klubo valdybos paprasta balsų dauguma (galima pritarus 2/3 klubo narių ar dar kaip nors).
4.6. Klubo narys turi tokias teises:
4.6.1. Būti renkamas į klubo valdymo organus;
4.6.2. Teikti pasiūlymus dėl klubo veiklos;
4.6.3. Naudotis visomis Klube turimomis mokslo, mokymo ir informacijos priemonėmis;
4.6.4. Dalyvauti bendruose susirinkimuose;
4.6.5. Gauti informaciją apie planuojamus klubo renginius;
4.6.6. Dalyvauti klubo organizuojamuose renginiuose;
4.6.7. Naudotis nustatyta tvarka klubui priklausančiu arba jo nuomojamu turtu;
4.6.8. Nustatyta steigimo dokumentuose tvarka gauti informaciją apie klubo veiklą;
4.6.9. Savo nuožiūra išeiti iš klubo.
4.7. Klubo nariai privalo:
4.7.1. Laikytis klubo įstatų;
4.7.2. Dalyvauti klubo veikloje;
4.7.3. Vykdyti vadovaujančių klubo organų sprendimus;
4.7.4. Dalyvauti bendruose klubo susirinkimuose;
4.7.5. Dalyvauti klubo veikloje įgyvendinant jo tikslus ir uždavinius.




5. KLUBO STRUKTŪRA IR VALDYMAS.

5.1. Aukščiausias vadovaujantis klubo organas yra visuotinis narių (arba jų atstovų) susirinkimas, šaukiamas reikalui esant (ne rečiau kaip kartą per šimtą metų).
5.2. Visuotiniam narių (atstovų) susirinkimui vadovauja klubo pirmininkas arba vienas iš klubo valdybos narių.
5.3. Visuotinis narių (atstovų) susirinkimas yra teisėtas, jei jame dalyvauja ne mažiau kaip pusė (2/3) klubo narių (atstovų).
5.4. Visuotinis narių (atstovų) susirinkimas vykdo šias funkcijas:
5.4.1. Nustato savo darbo reglamentą;
5.4.2. Priima sprendimus visuotiniame narių (atstovų) susirinkime dalyvaujančiųjų balsų dauguma (2/3 balsų);
5.4.3. Priima, keičia Klubo įstatus;
5.4.4. Renka Valdybą, kuri susideda iš pirmininko, pirmininko pavaduotojo, vyr.finansininko, revizoriaus ir sekretoriaus (arba kitaip);
5.4.5. Tvirtina Valdybos darbo reglamentą;
5.4.6. Išklauso ir tvirtina Valdybos ataskaitas;
5.4.7. Tvirtina revizoriaus darbo reglamentą;
5.4.8. Išklauso ir tvirtina revizoriaus ataskaitą;
5.4.9. Nustato Klubo prioritetines veiklos kryptis;
5.4.10. Nustato nario mokesčio dydį bei mokėjimo periodiškumą;
5.4.11. Likviduoja Klubą;
5.4.12. Likvidavus Klubą, sprendžia turto panaudojimo klausimą;
5.5. Klubo Valdyba vykdo šias funkcijas:
5.5.1. Vadovauja Klubo veiklai tarp susirinkimų;
5.5.2. Rengia posėdžius ne rečiau kaip kartą per metus;
5.5.3. Sudaro klubo veiklos planus, lėšų panaudojimo sąmatas;
5.5.4. Nagrinėja narių skundus;
5.5.5. Steigia padalinius;
5.5.6. Rūpinasi klubo turtu, tvarko materialinių vertybių apskaitą, organizuoja finansinę – ūkinę veiklą;
5.5.7. Kontroliuoja Valdybos nutarimų įgyvendinimą;
5.5.8. Valdyba šaukia neeilinius susirinkimus savo iniciatyva arba pareikalavus ne mažiau kaip 1/3 Klubo narių;
5.5.9. Valdybos sprendimai yra teisėti, jeigu posėdyje dalyvauja mažiausiai trys Valdybos nariai, įskaitant Valdybos pirmininką, o už pateiktą siūlymą balsuoja mažiausiai trys Valdybos nariai.
5.6. Klubo pirmininkas:
5.6.1. Klubo pirmininką renka Visuotinis narių (atstovų) susirinkimas tiesiogiai atviru balsavimu (arba kitaip);
5.6.2. Klubo pirmininkas atstovauja klubui santykiuose su fiziniais ir juridiniais asmenimis, valdžios, valdymo, teisėtvarkos ir kitomis institucijomis;
5.6.3. Organizuoja Valdybos posėdžius;
5.6.4. Pirmininkauja Valdybos posėdžiams arba skiria pirmininkaujantį;
5.6.5. Sudaro ir pasirašo sutartis Klubo vardu;
5.6.6. Atsiskaito Klubo valdybai ir Visuotiniam narių (atstovų) susirinkimui;
5.7. Klubo revizorius:
5.7.1. Dirba pagal Visuotinio narių (atstovų) susirinkimo patvirtintą darbo reglamentą;
5.7.2. Tikrina Klubo lėšų ir turto panaudojimą;
5.7.3. Patikrinimo ataskaitą pateikia Visuotiniam narių (atstovų) susirinkimui.

6. PADALINIŲ STEIGIMAS.

6.1. Klubo padalinys steigiamas klubo valdybos nutarimu;
6.2. Padalinys gali būti steigiamas esant ne mažiau 10 jo narių;
6.3. Padalinys savo narių susirinkime išrenka padalinio pirmininką, taip pat po vieną atstovą dešimčiai padalinio narių;
6.4. Padalinio veiklos nutraukimą svarsto taryba.
6.5. Padalinys turi teisę:
6.5.1. Gauti informaciją apie kitų padalinių veiklą;
6.5.2. …;
6.5.3. …
6.6. Padalinio pareigos:
6.6.1. Ne rečiau kaip kartą per metus siųsti ataskaitą Klubo valdybai apie padalinio narius ir nuveiktus darbus.
6.6.2. …

7. LĖŠŲ IR PAJAMŲ ŠALTINIAI.

7.1. Klubo lėšas sudaro:
7.1.1. Fizinių asmenų, labdaros organizacijų ir fondų dovanotos, paaukotos lėšos;
7.1.2. Nevalstybinių organizacijų, tarptautinių visuomeninių organizacijų dovanotos, paaukotos lėšos;
7.1.3. Kredito įstaigų palūkanos už saugomas Klubo lėšas;
7.1.4. Valstybės ar savivaldos organų tikslinėms programoms įgyvendinti skirtos lėšos;
7.1.5. Kitos teisėtai įgytos lėšos.
7.2. Klubo lėšos naudojamostik įstatuose numatytiems tikslams ir uždaviniams įgyvendinti.

8. FINANSINĖS VEIKLOS KONTROLĖ.

8.1. Klubo finansinę veiklą kontroliuoja valstybinė mokesčių inspekcija, kiek tai susiję su mokesčių mokėjimu.

9. ĮSTATŲ KEITIMO IR PAPILDYMO TVARKA.

9.1. Klubo įstatai keičiami ar papildomi visuotinio narių (atstovų) susirinkimo sprendimu.

10. VEIKLOS PABAIGA IR TURTO PANAUDOJIMAS.

10.1. Klubo veikla pasibaigia:
10.1.1. Visuotiniame narių (atstovų) susirinkime dalyvaujančių Klubo narių balsų dauguma (2/3 balsų) priėmus sprendimą likviduoti Klubą;
10.1.2. Teismui priėmus sprendimą nutraukti Klubo veiklą.
10.2. Klubas likviduojamas Lietuvos Respublikos visuomeninių organizacijų įstatymo nustatyta tvarka ir vadovaujantis šiais įstatais.
10.3. Likvidavus Klubą, turtas ir lėšos panaudojamos įstatymų numatyta tvarka
Laimis Zmuida

Post by Laimis Zmuida »

:)
Na sito istatu varianto as dar ir pats nesu skaites. Mes Vilte, ta pirmaji rasem Vilniaus klube. O sita man atsiunte veliau.

Aciu labai didelis Aurimui, kuris konkreciai ima problema uz ragu. Reikia tiksliai issiaiskinta, kokio tipo organizacija mums registruoti: kluba, viesaja istaiga, asociacija, sodininku bendrija ar ka kita. Reikia zmogaus, kuris karta ir visiems laikams paaiskintu visu siu organizaciju privalumus ir trukumus. Kuri mums tinka labiau. Mums juk ir zeme reikes bendru vardu pirkti, tai reikia suzinoti ar su klubu imanoma taip padaryti ar galesim prekiauti, pvz. aliejum ar klubas tokiu teisiu neturi. Ar sodininku bendrijoj gali buti po hektara sklypai.

Aciu Aurimai uz konkrecius darbus...
Laimis Zmuida

Post by Laimis Zmuida »

Si penktadieni Vilniuje Aurimas susirinko visus atsviestus istatymus apie sodininku bendrijas, asociacijas, klubus, zemes reikalus ir t.t. ir emesi sio reikalo is esmes. Taigi, visi besidomintys musu visu organizacijos registravimu ir visi norintys prisideti prie bndro darbo kreipkites i Aurima, arba pletokite diskusija cia, forume.

O siaip tai si tema buvo skirta pavadinimui :)
Kauno klubas ir taip vadinasi "SKAMBANTYS KEDRAI", si pavadinima galetume ir palikti. Bet, kadangi atsirado zmoniu, kuriems sis pavadinimas neitiko, tai ir kilo ideja isrinkti varda, kuris tiktu visiems.

Sia savaite Kauno klube buvo siulomas NAUJOJO SODZIAUS pavadinimas, o Vilniuje Renata siule IŠTAKAS. Gal kas sugalvojot geresni?
Darius
Posts: 10
Joined: Sun 01 26, 2003, 11:36

Post by Darius »

O gal "LIETUVOS AZUOLAI" ?[/b]
Post Reply