Lietuvių tautos istorija

Forumas besidomintiems Lietuvos ir Žmonijos tikrąja istorija. Dolmenai.

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Taip, vergu priesistore yra tokia.
bet man idomiau mano priesistore, kazkaip vergauti nebenoriu nes per kelis tukstancius metu prisivergavau iki soties!
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
sektunaikintojas
Posts: 23
Joined: Sat 08 16, 2003, 22:02
Location: Vilnius

Post by sektunaikintojas »

Kokia is tikro buvo priesistore niekas nezino. Bet , tik archeloginiais tyrimais ir saltiniu tyrinrjimu besiremdami loginiu mastymu, o ne fantazijomis mes galime artimiausiai prieiti prie tos praeities, kuri buvo is tikruju. As tai ne taip kaip daugumas istoriku i istorija ziuriu ir is dvasiniu poziciju. Ir bandau suprasti ka is tikro jaute tas laukinis zmogus gamtai, ar per dauguma gamtos dievu jis nejaute rysio su visata ir nepatirdavo su ja vienoves . :)
brosiuleles nepakaks.
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Ištrauka iš Bronės Katinienės knygos "Atodairų vasara" Atsiminimai apie Antaną Vienuolį. Alma littera, 2002. Atsiminimai rašyti 1959-60 m.

"Lėkė autobusas link Anykščių, keldamas debesis dulkių, kurios gulė ant ištuštėjusių laukų, be žmogaus, be arklio, be vežimo.
Pamenu, seniau tokią birželio dieną baltuodavo pievos nuo merginų skarelių ir vyrų marškinių, skambėdavo plakami dalgiai, dusliai alsuodavo ant pradalgės krisdama žolė. Ir daina aidėdavo lauke: ar piemenėlio raliavimas, ar šienpjovių ir grėbėjėlių dainavimas...
O dabar tuščia tuščia... Tik vienur kitur prie savo sodybinių arų tursuoja susikūprinusi senikė, kažkur už kalno tarškia traktorius. Šen ten pakelėj nugeltę, kitur žolėse paskendę kukurūzai. Didžiojo Kukurūzninko užplanuoti ir įsakymais globojami, - mat jie turi išvesti visą žemės ūkį iš pragaišties.
Išginė jie iš mūsų laukų raudonąjį ir baltąjį dobilą, kurių plotai ankščiau viliodavo ne tik bitutes ir alkaną gyvulį, bet ir praeivį, tarytum sakydami: "Še, glustelk šalia mūsų, mes tau savo galvelėmis palinguosime, savo kvapu apsvaiginsime. Panerk savo nuvargusią galvą mūsų žieduose - ir išnyks sielvarto raukšlės nuo tavo kaktos".
Kas niekad nebuvo išsitiesęs dobiliukais pakvipusioje pievoje, kai jų galvutės savo aromatu alpina širdį, kas nepanėrė savo veido į drėgną gaivinančią jų žalumą, o paskui, paskendęs jų žieduose, akimis nesivaikė padangėse baltų debesėlių - tam sunku suprasti tą širdies džiaugsmą, kurį pajunti, tarytum susiliedamas su visa gamta."
pradzia
Posts: 21
Joined: Wed 01 22, 2003, 19:50

Post by pradzia »

nesakau, kad tvirtai tikiu tuo, ką dabar parašysiu, bet...
jei jau kalbame apie tai, kad lietuvių protėviai galėjo būti tokie ekologiški, kad nepalikdavo po savęs griuvenų, puvenų, įrankių ar kt., galbūt tai, ką sakė sektunaikintojas apie rastas iškasenas dar labiau liudija tai? :) na, visokie prašalaičiai, trumpam užsukę į baltų žemes ir patraukę toliau savais reikalais... net jie paliko savo šiukšlių, o baltai nepaliko :)
puiku, ane? :) taigi jokių griuvenų neturėsime, reikės pajausti, kaip ten buvo :)
saimhe
Posts: 58
Joined: Wed 10 30, 2002, 16:35

Post by saimhe »

lietuvių protėviai galėjo būti tokie ekologiški, kad nepalikdavo po savęs griuvenų, puvenų, įrankių ar kt.
Cha, betgi anekdotas:

-- Anglų mokslininkai kasė 2 m gylyje, rado vielos gabalą ir teigia, jog prieš 100 metų Anglijoje buvo telefonas. Mūsų mokslininkai kasė 10 m gylyje ir nieko nerado. Vadinasi, prieš 500 metų pas mus buvo bevielis telefonas!
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

:D

Bet ma Pradzios mintis visai patiko...Nors as ir subjektyvi stebetoja :wink:
Linas
Posts: 45
Joined: Wed 11 26, 2003, 13:10
Location: Vilkaviskio raj. Pajevonys

Lietuviu tautos istorija

Post by Linas »

Sveiki,radau diskusijas apie musu tautos saknis.Noreciau pasidalint ka esu girdejas.Musu istorija ira nuslepta,bet jinai ira islikus.Jinai ira uzšifruota tautosakoja(pasakose,dainose....)Ar niekas nepagalvojot kodel senos pasakos tokios kieistos,daznai sunkiai suprantamos?Musu tautosaka tyrineja toksai Albinas Kurtinaitis,gal jis ir mazai zinomas(nors abejoju)Bet jis labai idomei raso apie Baltus.Nors jis sake kad neskaite knygu apie Anastasija,bet tai tie patys zmonės,vedai.Juk ne šiaip sau mes pasikrikštjom paskutiniai.Jo knygos gal ir sunkiai rasite,bet jos labai svarbios.Papasakot kas jose rašoma,man uztruktu ilgai,nes labai retai bunu prie kompo ir neturiu galimybes sedet prie jo.Bet knygu jai kas noretu tai galečiau gaut paskaityti.Juk vedai pasiduodami nesipriesino todel kad sugalvojo kaip perduoti zines,jas pverte pasakomis.Juk pasakos perduodamos is lupu ilupas.Ir kai jas ismoksime suprasti tada ir pradesim busti,kaip sako Anastasija.
Leonardas
Posts: 237
Joined: Sat 10 05, 2002, 20:42
Location: Kaunas - Sukiniai

istorija pasakose

Post by Leonardas »

Labai įdomi mintis, dabar mums tereikia iššifruoti pasakose užkoduotus simbolius ir galėsime atkurti savo istoriją. :)
Gyventi pagal sąžinę
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Sveiki, aš irgi visada tikėjau, kad pasakose ir mituose yra užfikssuota labai daug istorijos.
Ačiū, Linai, už informaciją.
Linas
Posts: 45
Joined: Wed 11 26, 2003, 13:10
Location: Vilkaviskio raj. Pajevonys

Re: istorija pasakose

Post by Linas »

Leonardas wrote:Labai įdomi mintis, dabar mums tereikia iššifruoti pasakose užkoduotus simbolius ir galėsime atkurti savo istoriją. :)
:!: Tai ne tik mintis.Man išpradziu ir atrodė kad tai tik versij,bet kaip pradejau gilints pamačiau kad tai panašiausia i tiesa.Siulau paskaityt knyga "Baltasis zodis".Ten labai smulkiai viskas aprašita.Ja gali rast Marijampolės krašto muziejuja(gal),nes ju labai nedauk buvo išleista.
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Kas domisi tautosakos sifravimu, turiu knygiukste kur vienas sifruotojas bande issifruoti rusu tautosaka
kaip jam gavosi pasakyti negaliu, nes dar neperskaiciau
galiu paskolyt jei kam reikia
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Linas
Posts: 45
Joined: Wed 11 26, 2003, 13:10
Location: Vilkaviskio raj. Pajevonys

Musu istorija

Post by Linas »

Jai norim suzinot Lietuvos istorija rektu tyrinet Lietuviu tautosaka.Ar jum nekeista kad iki 16 amziaus europos centre gyveno tauta kurios istorijos nera.Pasakyta kad jie buvo pagonis ir daugiau praktiškai nieko nera.Kaip tai gali buti,kai aplinkui gyveno tautos kurios jau turejo rašta.Kiek zinau biblija uzraše po 500 m,(nepamiršo),o visos tautos istorija dingo???????Juk jai mes pasikrikštnom paskutiniai tai ir zinojima išsaugojom ilgiausiai...Aš taip manau.Ka jus y tai pasakysit?Nereikia istorijos ieškot uz juru mariu ,ji cia pat.
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Re: Musu istorija

Post by Mindaugas »

Linas wrote:Jai norim suzinot Lietuvos istorija rektu tyrinet Lietuviu tautosaka.Ar jum nekeista kad iki 16 amziaus europos centre gyveno tauta kurios istorijos nera.Pasakyta kad jie buvo pagonis ir daugiau praktiškai nieko nera.Kaip tai gali buti,kai aplinkui gyveno tautos kurios jau turejo rašta.Kiek zinau biblija uzraše po 500 m,(nepamiršo),o visos tautos istorija dingo???????Juk jai mes pasikrikštnom paskutiniai tai ir zinojima išsaugojom ilgiausiai...Aš taip manau.Ka jus y tai pasakysit?Nereikia istorijos ieškot uz juru mariu ,ji cia pat.
Rusų karininkas tyrinėtojas kuris moka daug kalbų tame tarpe ir Lietuvių iššifravo Egipto piramidėse jei neklystu užrašą, kuris yra Lietuvių kalba.
Egiptas gyvavo juk keli tukstančiai prieš kristų. Taigi gyvavimo laikas padaugėja.

Buvo išleistas visas straipsnis su tais tekstais. Kurį prie progos įdėsiu
Linas
Posts: 45
Joined: Wed 11 26, 2003, 13:10
Location: Vilkaviskio raj. Pajevonys

musu istorija

Post by Linas »

Ir vel jus ieskot kazkur...Galeciau tau atsakyt i daugeli klausimu(manau),bet ne cia.
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Linai, dėk viską čia. Mums irgi įdomu.
Linas
Posts: 45
Joined: Wed 11 26, 2003, 13:10
Location: Vilkaviskio raj. Pajevonys

musu istorija

Post by Linas »

Labai noreciau,bet reiksti mintis siuo snmegenu protezu man sunku ir neturiu tiek laiko,bei galimybes.Noriu dar karta pasiulyti paskaityti knygas A.Kurtinaicio''Baltasis zodis'',ir kitas.Jose tikrai yra apie ka paskaityti,nors as ir dauk kam nepritarciau.Pats autorius yra labai ydomus zmogus.Jis moka uzduoti klausimus taip kad atsakyma pats susirandi.Karta su juo besigincinant apie gyvenima jis man sako,kas tavo galvoj per makalyne.Surinkes kas tau patinka is yvairiu knygu,religiju ir dar bala zino ko,ir tai priimi uz tiesa.Tada ir supratau kad beveik visos knygos yra bevertes.Kai viska ismeti is galvos tai viskas atsistoja i savas vietas.Atranda vieta Dievas ir visi kiti dalykai.Supranti kaip zmones seniau valde gamtos reiskinius (mokslas tai pripazysta).Anastasija apie tai irgi rasius.Ir Kristus to moke,bet jo moksla labai dauk iskraipe.Juk jai per 500m sugebejo dinkti istorija tautos kuri cia gyveno tukstantmeciais,ka jau kalbeti apie Kristaus moksla kuri uzrase tik po 500m...I diskusija turi isipinti ir jausmai,o cia jie tarsi sustinge...Gal todel musu proteviai ir nenaudojo rasto...Labai noreciau kad tai atrastu kuo daugiau zmoniu.Juk tai galim kiekvienas,as neesu isskirtinis
Linas
Posts: 45
Joined: Wed 11 26, 2003, 13:10
Location: Vilkaviskio raj. Pajevonys

musu istorija

Post by Linas »

Gal kas skaitet ,,Baltaji zodi,,A.Kurtinaicio
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Knygos dar neskaičiau, bet būtinai ją susirasiu.
Pritariu Linui, kad viskas yra mumyse, reikia tik labiau pasitikėti savimi ir galvoti :)
dainius
Posts: 14
Joined: Sun 04 04, 2004, 13:17
Location: vilnius

lietuviu tautos istorija

Post by dainius »

Brangieji,jei musu kalba yra viena is seniausiu indoeuropieciu kalbu [del to niekas nesigincija],artimiausia sanskritui,tai sutikite,kad ir musu tauta yra viena is seniausiu pasaulyje.Nes juk turejo kazkas ta kalba kalbeti. :lol:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Cia tarp kitko - kalbininkai visai pagristai mano, kad baltai ir slavai dar palyginus visai neseniai turejo viena kalba - baltu-slavu prokalbe - tad buvo kaip ir viena tauta, nes juk rusu ir lietuviu kalbos labai panasios, daug labiau nei kokia anglu ir lietuviu :roll: :wink:
Post Reply