Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Senelis sakydavo, kad klevų sula geresnė, saldesnė.
kamala
Posts: 101
Joined: Wed 11 27, 2002, 12:21
Location: Klaipeda

Post by kamala »

Siaip tai as pritariu daugumai, kad reikia isiklausyti i save ir skrandis
pasakys kas butent siandien reikalinga valgyti
Tik noreciau truputi apginti mesa
Ja valgyti visai sveika kai kada ir kai kam
Organizmas pats zino ko jam reikia ir kas jam naudinga
Kasko atsisakyti, tai siaurinti savo galimybes isgyventi
Jogai net vinis ir stiklus valgo ir svarbiausia ne tai , kad valgo,bet
tai, kad tai jiems i sveikata
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Taip. Nagrinėjant pačia plačiausia prasme, mėsą, vinis ir stiklus valgyti galima. Ir sveika.

Bet ne mums.

Mano duktės organizmas įsiklauso į save ir nori čipsų. Ar sveika? Abejoju.
Leonardas
Posts: 237
Joined: Sat 10 05, 2002, 20:42
Location: Kaunas - Sukiniai

Post by Leonardas »

kamala wrote: Jogai net vinis ir stiklus valgo ir svarbiausia ne tai , kad valgo,bet
tai, kad tai jiems i sveikata
Kad galima organizmą pripratinti prie tokio maisto sutinku, bet kad jis būtų sveikas (net jogams) abejoju, va šitą straipsnelį paskaičius, kurį Laimis surado, galima spręsti, kada žmogus pradėjo valgyti mėsą.
Paleoantropai turėjo telepatijos gabumų
Gyventi pagal sąžinę
sektunaikintojas
Posts: 23
Joined: Sat 08 16, 2003, 22:02
Location: Vilnius

Post by sektunaikintojas »

yra geras veganiškas maisto forumas:
http://phorum.hardcore.lt/list.php?f=5
kur jums nepatingės atsakyti apie vegetarišką ir veganišką mitybą. :)
brosiuleles nepakaks.
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Labiau tiktu laikytis vegetarishkos dietos gyvenant gamtoje, o ne dirbant fizini sunku darba. Jei dirbi kaip gyvulys ir turi valgyti kaip jis.
Neskubekite keisti maitinimasi gyvendami tose paciose gyvenimo salygose.
Manau tai svarbu.
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Manau visiška nesamonė, jog mėsa duoda energijos darbui. Aš nebevalgau mėsos kelis metus ir pasidariau tik ištvermingesnis ir dabar galiu eiti su bet kuriuo mėsaėdžiu lenktynių kas daugiau plytų ar cemento kibirų prinešios. :) Aš stiprus pasidariau.

Tie kurie eina į kalnus ir sunkius žygius prieš save turi irgi nevalgo mėsos, kad ištvėrmės būtų daugiau. Mėsaėdžiai greitai pavargsta, taip, kad nereikia lia lia dėl to, jog mėsa suteikia jėgų. Jei kas taip kalba tai eikit su manim lenktynių kas daugiau sunkumų prinešios. Pažiūrėsim tada.

P.S. Jei nori dirbti kaip arklys, tai reikia valgyti žolę, kaip arklys ;) O liūtai 22 valandas per parą miega, nes valgo mėsa :P
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Gal ir tavo tiesa.

Tu nevalgai,- tu geriau ir zinai.

Noriu tiketi, kad ir man viena diena pavyks gyventi be mesos, bet tai - ateityje.
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Ja ja..niekas neverčia atsisakyti mėsos. Vieni valgo, kiti nevalgo. Vienoje šeimoje dažnai būna, kad vienas valgo kitas nevalgo. Ir abu laimingai gyvena. :) Ačiū už supratimą. ;)
Ingrida
Posts: 229
Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
Location: Panevėžys

Post by Ingrida »

:P
Oi Linute, tikėk. Būtinai tikėk. Mat labai jau pašviesėja gyvenimas nevalgant mėsos.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
vegetaras
Posts: 2
Joined: Sun 11 23, 2003, 2:25

Post by vegetaras »

:)
sektunaikintojas
Posts: 23
Joined: Sat 08 16, 2003, 22:02
Location: Vilnius

Post by sektunaikintojas »

galima būtų padaryti skyrelį šia tema, kur būtų sudėti vegetariški receptai ir sveiko gyvenimo patarimai. netingėkite tik. Ir nepasiduokite mesėėdžių spaudimui, kad tokio skyrelio nereikia .
brosiuleles nepakaks.
Juozas
Posts: 21
Joined: Fri 01 10, 2003, 22:54
Location: Kaunas

Post by Juozas »

Man labai padeda gyvi karpiai kurie yra beveik kiekvienoje parduotuveje.Pasiziuriu kaip juos ten kankina ir praeina noras nusipirkti mesos ar zuvies.
daivute
Posts: 21
Joined: Wed 12 11, 2002, 14:52
Location: Druskininkai

nenoriu buti mesaedis

Post by daivute »

Mano mergaitė 1,6 m. alergiška pieno produktams, o apie soja prisiklausiau baisių dalykų...kad ją augina kažkaip ant vandens ir kad ji labiausiai genetiškai modifikuotas produktas. Bandžiau ja gaminti, bet neskanu...matyt nemoku
Meilė niekada nesibaigia
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Apie soją

Ar pastebėjote, kad ilgai ilgai virėte sojos pupeles, o jos vis tiek liko kietos tarsi būtų neišvirusios. Per daug nesižavėkime soja kaip baltymų šaltiniu ar alternatyva mėsai. Yra įvairių nuomonių.

1. Sakoma, kad soja yra pašarinis ar dirvą praturtinantis augalas, ir maistui tinka tik fermentuoti sojos produktai, kuriuos moka padaryti tik japonai ir kiniečiai. Natūralios fermentacijos trukmė - iki 18 mėn. Be to, azijiečiai vartoja mažiau sojos, negu kai kurie europiečiai. Netgi ilgas mirkymas ar terminis apdorojimas nesuardo sojos toksinų, kurie trukdo įsisavinti organizmui kalcį, mineralus ir t.t. Vartoti soją vaikams iš viso nerekomenduojama. Žiūrėkite:

http://www.biotech-info.net/soya.html
http://www.soyonlineservice.co.nz/

2. Neužmirškime, kad egzistuoja sojos pramonė, gaunanti milijoninius pelnus. Kaip žinome, maisto pramonės reklama sugeba greitai padaryti nevalgomus produktus ir valgomais, ir netgi labai naudingais.

3. Sojos "mėsa". Tai yra sojos aliejaus spaudimo atliekos. Amerikiečiai iš visko sugeba išspausti pinigą. Tai yra pusfabrikatis be gyvybinės energijos. Apie maistinę vertę nežinau ir iš įpratimo dar kartais naudoju kaip balastą daržovių troškiniui.

4. Genetiškai modifikuota soja. Teoriškai tokios sojos mūsų parduotuvėse lyg ir nėra. Bet ar galime 100% pasitikėti tuo, ką rašo ant pakelio. Žinau tik vieną patikimesnę kompaniją - Clearspring.

5. Turiu vieną ajurvedos šaltinį. Ten sako, kad Vatos konstitucijos žmonėms sojos griežtai negalima vartoti, Pitai nekenkia, Kapai tinka. Bet neparašyta, kokiame pavidale. Būdamas Indijoje valgiau įvairaus maisto, bet sojos pupelių matyti neteko.

6. Neteko girdėti, kad soja būtų auginama Lietuvoje nuo senų senovės. Todėl siūlau: jeigu produktas neaiškus, ar kelia įtarimų, pasiieškokime savų, lietuviškų.
daivute
Posts: 21
Joined: Wed 12 11, 2002, 14:52
Location: Druskininkai

Post by daivute »

Esu labai dėkinga Jums Romai už patarimus :)
Visko esu prisiklausiusi apie soja ir gerų atsiliepimų ir blogų, tuo labiau, kad dauguma vegetaru sako, kad be jos neišsiverčia. Nežinau kuo tikėti, o kuo ne :!:
Ar užteks lietuvišku žirnių ir pupelių vaikui? Na žinoma visokias kruopas grikius, ryžius, daržovių troškinius valgome. Pieno produktų mergaitė netoleruoja :( ... Visi daktarai ir seneliai gąsdina, kad susirgsime mažakraujyste ir visokiom kitom negaliom... O aš taip šlykščiuosi ta mėsa :!: :!: :!: Nevalgiau jos ilga laiką ir nieko neatsitiko, tik pasikeitus gyvenimo sudėčiai esu priversta ją toleruoti...
Meilė niekada nesibaigia
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Daivute, aš vegetarė ir be sojos puikiai išsiverčiu. nebent paįvairinti meniu norisi kartais. Mano vaikai pieno niekad negėrė ir sveiki auga. Na,jogurto jie gauna, kartais varškės... Kai to patys nori. :P Mergaitė aštuonmetė ir mėsos pati nenori. O į žuvies ko gero per savo gyvenimą net ragavusi nėra... Nenori ir tiek... Serga kartsi jie kokia nerimta ligele, bet vaistų taip ir neprireikia cheminių...

Aš pati abiejų vaikų besilaukdama jokios mėsos nevalgiau ir mažakraujystės nebuvo. Juk yra geležies žemuogėse, braškėse, grikiuose, sorose ir net pupelėse lietuviškose. Viskas bus gerai tavo vaikučiui. Tik įsiklausyk,ko kada mergytė nori: jos organizmas pats pasufleruos,kada ką valgyti... :P
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Lietuviškų ankštinių augalų (žirniai, pupelės) pasirinkimas yra gana skurdus. Ir tie patys gana sunkiai virškinami. Kaip išsireiškė vienas virėjas - lietuviški žirniai tinka tik balandžiams lesinti. Geresni yra Nuto žirniai (turkiški žirniai, avinžirniai), kurių yra pirkti Maximose.

Bet geriausi mūsų sąlygomis yra lęšiai, kurių galima nusipirkti bent keletą rūšių. Kombinacija - 2 dalys ryžių, 1 lęšių duoda geriausią baltymų įsisavinimą. Pridėjus dar prieskonių ir daržovių gaunamas pilnavertis valgis. Ir galima ilgą laiką nieko daugiau nevalgyti, tik šį valgį, ir organizmui nelabai ko betrūks.

Vaikams retkarčiais pasiūlau įvairių riešutų (migdolų, lazdyno, graikiškų, kedro, anakardžių). Aišku, ne prievartos būdu. Migdolai ypač gerai protiniam vystymuisi. Vakare migdolus pamerkite, o ryte nulupkite odelę ir pasiūlykite 3-7 vienetus. Mirkymas išlukštentų riešutų ir džiovintų vaisių yra gerai dar ir dėl to, kad maisto pramonė apipurškia juos visokia chemija, kad ilgiau negestų.
daivute
Posts: 21
Joined: Wed 12 11, 2002, 14:52
Location: Druskininkai

Post by daivute »

Man labai malonu jūsų žinutes skaityti :P :!:
Pas mano mergaitę toks amžius, kad dabar formuojasi jos mitybos įgūdžiai ir ji stebi ką mes valgome ir ji to nori... Dėl to jaučiu didelę atsakomybę, nes kai ji pirštu baksnoja i ketchupo taškelį ir sako: -mamam :!: Negaliu aš jai paaiškinti, kodėl man galima, o jai ne...ir kodėl jos mamytė visokius 'nevalgomus" dalykus valgo. :oops:
Noriu paklausti ar vaikučiams negeriantiems pienuko ir nevalgantiems mėsos nereikia papildomai duoti kalcio :?:
Ir dar: ką darote iš sorų?
Tiesa :!: :!: :!: Skaičiau laikraštyje, kad Europos sąjunga leido įvešti į Europą genetiškai modifikuotų produktų. Pas mus turėtų pasirodyti metų pabaigoje konservuoti kukurūzai, tad bukime budrūs. :h:
Meilė niekada nesibaigia
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Na, aš tik besidomintis mėgėjas, ir rimtus patarimus duoti nesiryžtu.
Man yra neaišku dėl kalcio papildų - ar juos organizmas įsisavina, ar ne?
Soras vartojam, bet nedažnai, nes vienam iš vaikų jos nepatinka. Turbūt nemokam gerai pagaminti.
Post Reply