Jei vaikas susirgo ?

Forumas, skirtas mūsų vaikams, gimdymui ir vaikų auklėjimui

Moderators: Rytė, Visi tvarkytojai

Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Jei vaikas susirgo ?

Post by Lina »

Gal kas gali pasidalyti savo receptais kaip gydyti vaika nuo kosulio ir temperaturos ? Gydytoja ishrashe antibiotikus. Reikia juos duoti, dukra nenori, -ne, ash nesergu,- sako. Atrodo reikia duoti teise vaikui rinktis, bet kai situacija - susirgus, ash - pasimetusi, bei nenoriu duoti tu anti anti... :cry: Temperatura pakyla karta vakare, kosulys ish vidaus. Taip pat bijau, kad labiau nesusirgdyciau vaiko su savo apmastymais.
Atsiliepkite mamos, o gal ir tetes :?: :!: :?: :? :? :?
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Sveika,LIna. Iki šiol savo vaikams tų ant- nedaviau nė karto. Šiaip naudoju homeopatinius vaistus, arbatas, medų ir jo produktus. Kosuliui esant labai gerai krutinėlės pašildymas. Mes net įsigijom šildomą paklotą į lovą:kai vaikas visą naktį šildomas, kosulys labai greit praeina.
Yra ir visokių žolinių sirupėlių... Tik iš patirties žinau,kad užsienyje medikai gydymo be antibijotikų nelabai įsivaizduoja. O ir tų žolinių preparatų vaistinėse nelabai yra. Aš iš Lietuvos atsivežusi buvau...
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Aciu, Loreta. :wink:
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

As savo vaikui irgi duodu homeopatinius preparatus.
Pvz. yra ir homeopatinis "antibiotikas", kuri galima vartoti net sergant plauciu uzdegimu - "Umcolor". Dar vienas receptas musu seimos daktares:
paimti lygiomis dalimis : spirita, medu ir augalini alieju, ismaisyti ir istepti ant kokio skudurelio. Ant virsau padeti celofanini maiseli ir visa tai vaikui ant krutines. Dar gerai apviniuoti kokiu saliku ir galima palikti nakciai.
Nuo kosulio gerai gerti ciobreliu ir salpusnio arbateles (labai gerai gerti ir misinius). Dar mes vartojom toki krema -"Eukabal" , juo galima trinti nugara, kritine ar kojas ir pedas, galima istirpinti ir vonioje (palengvina kvepavima ir atsikosejima).
Svarbiausia nebijoti ir tiketi savo jegomis! Nes tu gali isgidyti savo vaika ir be jokiu vaistu, tik su savo meile! :)
Temperatura iki 38.5 gali buti, nuo aukstesnes temperaturos galima gerai istrinti spiritu ar deti saltus kompresus ant galvos.

Tikiuosi, jus jau pasveikot, bet vistiek parasiau... :roll: :D
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Labai noreciau gydyti tik meile, bet kol kas nesiryztu tokiam zingsniui, bet tikiuosi, jog ateityje: tik su meile ir gamta gydysimes. Aciu uz patarimus.
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Lina, viskas daug paprasciau nei tu manai :lol:
Kartais vaikai suserga kai nenori, kad mamyte iseitu i darba, kartais kai jie jauciasi nemylymi (ypac jau paauge, kai mamyte nebeima ant ranku galvodama, kad vaikas tam per didelis). Tiesiog reikia buti salia vaiko ir skirti jam pakankamai demesio, o bunant prie jo kartu pasvajoti ar pakalbeti , o negalvoti apie pasalinius dalykus. Ir net dideli vaika galima pasodinti ant keliu ir pasupti, ryte ligos kaip nebuta.
Nereikia to mokytis, tu tai jau moki. Kiekviena mama tai moka. :D :wink:
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Ir dar, jeigu as ir duodu savo vaikus net homeopatinius vastus, tai tik tam, kad pati save nuraminciau :) Nes tiesiog turi kazka daryti, o ne sedeti. Bet puikiai tai suprantu... Kad kada nors ir as ismoksiu apseiti visai be vaistu 8)
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Taip taip :P ir ash kartais atsisedu ant savo mamos keliu.
:) Visgi mamos meile pati mieliausia ir reikalingiausia, kaip ten bebutu.
LINUTE
Posts: 26
Joined: Mon 05 26, 2003, 22:48

Post by LINUTE »

Su meile viskas aisku.. Taciau i siuolaikine medicina nespjaukime :) Pakanka siais laikais ir homeopatiniu preparatu, kurie svelniai taiso padeti :) Ka gali zinoti, rizika tokia, kad nuo nekalto negalavimo gali buti vienas zingsnis iki rimtos bedos :? 3 kartus tfu tfu tfu 8)
Ingrida
Posts: 229
Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
Location: Panevėžys

Post by Ingrida »

:P
Apie mediciną, jos pasiekimus:
Kajui ligoninėj po mokyklos pietų išaugina bakteriją, kuri gydoma tik antibiotitikais, kitaip nepasiduoda. Bet, kadangi jau po paros vaikas jaučiasi gana puikiai ( žolynų arbatos ), gydytoja kraipo galvą ir sako:"gal jums pasiseks ir be antibiotikų, bet aš to nesu mačiusi".

Apie mediciną:
kai privačioje šeimos klinikoje pasakau, kad nežinau savo gydytojos pavardės, man sakoma, kad privalau žinoti. Kai aš sakau, kad neprivalau žinoti, o privalau būti sveika, man sako, kad aš labai klystu.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Ingrida džiaugiuosi, kad tavo Kajui taip lengvai pavyko išsisukti nuo
žarnyno infekcijos, bet mano nuomone vertėtu pasitikrinti ar vaikas
netapo bakterijos "nešiotoju". Dažnai buna taip, kad ligonis lyg ir
pasveiksta, bet bakteriju kolonijos lieka žarnyne ir buitiniu keliu
užkratas pereina kitiems žmonėms. :!: Žinoma taip atsitinka tik su
palyginti piktomis bakterijomis( salmoneliu pvz.)

Na, o dėl tų antibiotikų, tai visi atvejai yra skirtingi. Mano mažyliui
pavyzdžiui antibiotikai yra išgelbėje gyvybę (nė kiek neperdedu), bet
tam pačiam vaikui esame išgydę plaučių uždegimą vien tik augaliniais
vaistais. :shock:

Aš matau ateitį tokioje gydymo sistemoje, kai dalyvauja visokių gydymo būdų specialistai ir nekonfliktuodami tarpusavyje, priima sprendimą, kaip
gydyti. Daugeliu atveju labai daug įtakos turi žmogaus imuninės sistemos
stiprumas. Manau Anastasija butent tą ir norėjo pasakyti, kai teigė, kad
žmonės gyvendami savo giminės sodybose nesirgs. Taip bus, nes tokia aplinka ir mitybos būdas labai sustiprins imunitetą. :P

o dabar belieka tik taikytis prie konkrečios situacijos, "mes dar ne burti-
ninkai, mes dar tik mokomės" :wink:
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

nera blogu arba geru bakteriju ir mikroorganizmu...
ir visi mes esam ju nesiotojai! tu paciu salmoneliu pilna musu organizme, tik kai ju kolonijos pradeda labai greitai augti- mes susergame.
Bakterijos nera musu priesas! Jos tik parodo kur mes klystame, jos mum padeda. Nereikia ju bijoti. Kai zmones bijo, tai iskart puola, puola antiboitikais ir kitais vaistais. Ir is draugu padaro priesus, o nukencia ju paciu organizmas. O reikejo tik suprasti ligos priezasti!!!!
Jei labai nori suprasti, visada suprasi, butent tuo metu sutiksi tau reikalinga zmogu, kuris patars, ar tau reikalinga knyga, ar suprasi pats.

Болезнь - это разговор Бога с человеком о его заблуждениях при познании мира.
Чем больше человек заблуждается - тем он больнее.
egismas
Posts: 49
Joined: Sat 12 07, 2002, 0:04
Location: Šiauliai

Post by egismas »

Pritariu Olgai ir panašiai mąstantiems. Kitiems-nepritariu :roll: Mes ne burtininkai? O ką, gydytojai-burtininkai? NE! NE!! NE!!! Didžiausias burtininkas-tai MŪSŲ organizmas! Per savo 34 metelius mačiau labai daug "burtininkų" baltais chalatais, ir manau kad diskutuot ta tema...kaip čia pasakius, kad neižeist dar sąžinę ir blaivų protą turinčių medikų...Bet žinau tik tiek, kad medicina-komercija, o kur komercija, ten tave gydys gydys ir dar kartą gydys, reikia tau to ar ne!...O be to, kaip liaudis sako: "ne pats, tai ne pats" :)
LINUTEI. Sakai, jei nesikreipsi į medikus, tai rizika tokia, kad nuo nekalto negalavimo gali buti vienas zingsnis iki rimtos bedos? O kiek tos garantijos, kad nebus atvirkščiai? O kaltų nebus...
Pats jau 10 metų pas gydytojus nevaikštau. Anksčiau labai domėjaus sveiku gyvenimo būdu. Ir nors paskutiniu metu labai dažnai nusižengiu tiems principams, bet po truputį prie jų vėl gryžtu. Ko ir jums linkiu. :P
egismas
Posts: 49
Joined: Sat 12 07, 2002, 0:04
Location: Šiauliai

Post by egismas »

Apie medicinos "pasiekimus" arba Mano vyresniojo sūnaus nuotykiai medicinos praktikoje :)
Žodžiu, gimus sūnui, jis buvo maitinamas tik motinos pienu. Atėjom pirmą kartą pas savo gydytoją po kelių mėnesių (primygtinai reikalavo), tai ji paklausė ar duodam ką nors papildomai. Išgirdus neigiamai , tuoj prirašė visokių vitaminiukų, lašiukų ir liepė duot varškės???!!!... Bandžiau diskutuot, bet...Aišku, receptai iškeliavo į poliklinikos šiukšliadėžę.
Dar po kelių mėnesių atėjus, mums pareiškė, kad reikia maitint TIK motinos pienu, ir daugiau nieko!!! Mat buvo atvažiavę švedai, ir taip liepė. Sakom, kad taip ir darėm. Tai sako, jūs vadinas, pagal švedišką metodą auginot. Ne, sakau, mes pagal ŽMOGIŠKĄ.
P.S. Sūnus nesirgo, su viduriais irgi gerai buvo. Dabar jam 9 metai. Beveik nėra problemų. O jei ir atsiranda, tai žolių užtenka. Bet tai "burtininkei" tas nieko nereiškė ir nereiškia! Sveiki vaikai pas juos kažkas nenormalaus. Juos reikia...GYDYTI!!!
Pas akių gydytoją dar geriau. Kažką sulašino į akis vaikui, o kai paklausiau ką, tai kilo didelis pasipiktinimas! Žodžiu, ne mano reikalas...
Galėčiau knygą parašyt remdamasis vien savo patirtim :)
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Prasau visu jusu nebioti atsakomybes ir patiems pradeti gydyti savo vaikus. Jei nieko nemokate ar nezinote, tai mokykites, tai ne taip sunku , kaip atrodo. Svarbiausia klausyti savo sirdies, o ne to, ka sako "autoritetai" baltais halatais. Galite ir ju klausyti, bet visada ir saves tuo paciu metu ir jeigu nuomones del gydymo sutampa - tada valio :)
Ir dar, as jokiu budu nesu pries medikus, as labai juos gerbiu, nes matau kad jiems labai sunku. Zmones uz savo sveikata visa kalte suvercia jiems ir jie tiesiog priversti issisukineti, o is kitos puses juos dar spaudzia sistema, sviekatingumo sistema ...
Jelizaveta
Posts: 21
Joined: Tue 05 20, 2003, 15:52
Location: Kaunas
Contact:

Post by Jelizaveta »

Ash susirgau, o teveliai uzh 250 km, gal kas mane paglobos? :)
Jei tu teisi zhmones, vadinasi, neturi laiko ju myleti. (c) MOTINA TERESE
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Kuom sergi, Jelizaveta... paikuisiu savo saugykloje, gal kokiu zoleliu rasiu... :?
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

aš irgi sergu, temperatura apie 39
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Nu ir ligoniai: serga, bet prie kompų rymo. Ai ai.. :roll: Aš savo vaikams su temperatūra jokių kompiuterinių dietų netaikau: miegelis, arbatytė, medutis. Taip kad vaikai marš į lovas ir jokių čia rašinėjimų-skaitinėjimų. :wink:

P.S. Arbatą patys išsivirsit ar reiks padėti? :roll:
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

as jau persirgau, kokia cia pragare pas mumi temperatura net geda sakyt: 9 gradusai ne daugiau. Parktiskai stipraus alaus lygis!

taciau blogiausia kad siame forume manes niekas nebijo. o buvo laikai.... pries kara buvo geriau!

griztant prie temos: vaikutis irgi persirgo. jis pasveiko praktiskai is karto kai antibiotiku nupirkau. zino vaikelis kad antibiotikai tai labai blogai, tai pasveiko savarankiskai.

siandien jis paprase panesioti, paemiau ji, o anas sako: o vakar tai nenesiojai. na ir kas kad vakar nenesiojau - sakau - uztat siandien nesioju :)))
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Post Reply