Tik Moterims!

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

as manau kad nera idealiu nei vyru, nei moteru , visi esame begaliniame tobulejimo kely.O randi ta savo antra pusele ir pajauti sirdim kad taip artima taip sava,ir visai netelpa i jokius is anksciau susigalvotus kriterijus ir tai vadinasi meile ........... :roll: ne bereikalo sakoma akla meile.
Zinoma visiems patinka teigiamos savybes ir noretusi kuo maziau ydu. bet pirmiausiai manau reikia pazvelgti i save. o kartais toks jau teisingas tas vyras toks idealus pagal visus isanksto suplanuotus" nuostatus "ir visai sirdies netraukia ar jums taip nebuvo?
Manau kiekviena randam toki kokio verta esam per kuri gali atsiskleisti musu vidinis grozis , kuris padetu tobuleti ir graziai papildytu.antra pusele kitaip nepasakysi :wink:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

kristina wrote: o kartais toks jau teisingas tas vyras toks idealus pagal visus isanksto suplanuotus" nuostatus "ir visai sirdies netraukia ar jums taip nebuvo?
Buvo,Kristina, buvo.... :roll: Gal čia taip jau yra,kad geroms mergaitėms išdykę berniukai patinka? Buvau gera , dairiaus dar geresnio, o širdžiai mielas pasirodė linksmuolis, o ne geruolis teisinguolis. O dabar pati sau manau,kad su idealiu man net nebūt gerai, nes pati juk nesu ideali. :wink:
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

Labutis, mielosios moterys :D

Vis svarstau, bandau suprasti, kokia ta moters pagrindine paskirtis...
Kol kas priejau isvados, kad ikvepti vyrus, ikunyti Meile ir be abejo gimdyti... bet kaip nepamirsti savo paskirties kiekviena diena ir akimirka? Kaip visiskai isnaudoti savo Moters potenciala?

Anastasija sake, kad pasaulis pasikeis kai moterys supras savo tikra paskirti...

Kokia ji? ir kaip ji atrodo kiekviena diena ir akimirka?

:P
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Man atrodo ta paskirtis, nesvarbu vyro ar moters, yra saves pazinimas, saves tobulinimas, susiliejimas su gamta, energijos ish jos kaupimas geriems darbams. Jus galvojate, kad moters paskirtis- tik gimdyti ?Ash taip nemanau.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Ne paskirtis, o privilegija :wink:
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Jus galvojate, kad moters paskirtis- tik gimdyti ?Ash taip nemanau.
[/quote]
vyro ir savo svajone igyvendinti - sukuri nauja gyvybe -kas gali buti graziau???
gal tai ir ne vienintele moters paskirtis , bet manau viena is svarbiausiu , o taip pat manau moteris sukurta ,kad butu laiminga, myletu ir butu mylima.
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

Moteris modeliuoja, vyras konstruoja; moterys – intuicija, visata, vyras – mintis, protas.
Visata minties sugalvotą atspindi ir lygtai toliau nukreipia mintį.
Mintis kuria, visata įkūnija ir tuo pačiu verčia mintį skrieti tam tikrą kryptimi, taip susijungia kūrybos ir pažinimo pradai.
“…Abu drauge! Abu mes! Mes – kaip Jis…” ( IV knyga. Gimimas)
Grubiai tariant, Ieva sumodeliavo būsimą kūrinį (vaiką), Adomas sukonstravo, Ieva įkūnijo.
Moters sugalvotas modelis – harmoningas, Adomo sukonstruotas – logiškas, tikslus, realus – taip vyksta dieviška kūryba.
Jei tik Adomas kurtų, tai modelis turbūt ir būtų logiškas, bet ar harmoningas? Manau, kad nevisai.
Moters reali konstrukcija nesigaus visiškai užbaigta, vis truks ko nors; jos jausmingumas trukdo logišką realią konstrukciją sukurt.
Galbūt Adomas mintį nukreipią nelogiška ir iš pirmo žvilgsnio neįmanoma linkme, kuria jam Ieva, lyg ir kaprizingai, bet iš tikrųjų per jausmus suvokta, nurodo.
Taip Adomo mintis įsiremia į riba, o Ievos harmoningas modelis negali šiam pasaulyj įsikūnyt, jei jie ar mes nutartume gyventi, kurti viens be kito.
“…Abu drauge! Abu mes! Mes – kaip Jis…”
Todėl moterys labiau ir kaltos dėl pirmosios nuodėmės.
Mes pačios sumodeliavome naikinančią, griaunančią mintį, stengdamos logika save įrėmint, išanalizuot kaip gi konstravimas vyksta? Tuo pačiu iš savęs atimant harmoningą vientisumą. Adomo mintis tik šį mūsų modelį siekė sukonstruot… ir įsikūnijo tas modelis dabar… mes vis stengiamės logiškai suprast visatos sukūrimo paslaptis. Logiškas mąstymas turi ribas, kaip pasekmė –aklavietėje esam.
Ei, Moteris, jau laikas mums suprast kokia ta mūsų prigimtis!!!
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Na tik jau neįsijauskim... kaltos - nekaltos...Dar betrūksta, kad pripažintume kažkada dvasininkų (katalikų, musulmonų ir daugybės kitų religijų) paskelbtą teiginį, kad visas Pasaulio blogis iš moters.
Jei kalbėti apie moters ir vyro paskirtį, man labai "prie dūšios" buvo vienoje knygoje apie ezoteriką pateikta teorija. Trumpai mano žodžiais:
Materialiame pasaulyje vyro paskirtis yra pasėti sėklą, o moters - paimti ją, išrutulioti, pateikti Pasauliui, puoselėti jį, saugoti ir globoti - VAIKĄ, BŪSIMĄ ŽMOGŲ.
Dvasiniame pasaulyje moters paskirtis yra pasėti sėklą - duoti vyrui idėją, įkvėpimą, o vyro paskirtis - tą idėją išrutulioti, "išnešioti" ir "pagimdyti", t.y. suteikti tai idėjai materialų pavidalą, nesvarbu, kas tai būtų, stalas, motociklas, simfonija ar įstatymas...
Tad viskas aišku, ratas užsidaro, tiek vyras, tiek moteris yra kūrėjas. Tokia yra Žmogaus paskirtis. Tiesiog darykime tai, ką mokame ir galime.
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Va ir as ussukau i sia tema,
as kipshas, man visur galima, ypac megstu moteru prausyklas :)))

ir is karto si paskutine labai teisiga Renatos zinute!!!
saunuole Renata!
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

O ka mokame? O ka galime? ka zinome ir ka suvokiame?... ka darome? kaip darome? kam darome? ir ka suprantame?..
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

O čia jau kiekvienam savo...
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

mmm... pagal tokia filosofija mums is viso nera apie ka kalbetis: atsakymus gali rasti viduje, kiekvienas savo... gerai kaip yra arba viskas viksta teisingu arba teisingiausiu, geriausiu keliu....

ah :| , na nezinau, man tai atrodo kad kalbedami apie savo patirimus, mintis greiciau judetume "i prieki" :roll: ...

ir dar, pastebejau, kad moteris su moterimi sunkiau bendrauja nei vyras su vyru. idomu :? , ar cia kartais ne moteriskas pavydas?
kas gi geriau gali suprasti moteri nei moteris? bet kazkodel gaunasi atvirksciai...

manyciau supratus priezasti ir pasistengus apsijungti (bent mintimis) galetume isvalyti Moters "lauka"

...bet gal as ne ten ieskau... atleiskit
Iki
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Irena-irocka wrote: ir dar, pastebejau, kad moteris su moterimi sunkiau bendrauja nei vyras su vyru. idomu :? , ar cia kartais ne moteriskas pavydas?
kas gi geriau gali suprasti moteri nei moteris? bet kazkodel gaunasi atvirksciai...
Keista, bet man taip neatrodo. Kaip tik moteris gali geriau suprasti nuojautas, sapnus, neaiškias gimstančias mintis ir pan. Na, gal man tiesiog su tokiomis sekasi susitikti. Vyrai labiau konkretūs, racionalūs, tikslūs. Kiekvienam savo, bet moteriškoj kompanijoj tikrai būna jauku, gera, šilta. :P

Irena-Iročka, tikiu,kad ir tu esi tai patyrusi. O tai,kad kartais iškyla kokie nesusipratimai, negerumai, dar ir hormonų svyravimu galima paaiškinti (kad ir PMS :wink: ).
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Jau kuris laikas kirba noras įsijungti į pokalbį, bet vis neturiu išmąstyto pilno vaizdo. Kažkas Renatos pateiktoje vyro/moters paskirčių schemoje kliūna. Materialiajame pasaulyje lyties priklausomybė ryškiai diferencijuota. Gal būt, kituose planuose tas skirtumas yra labai nežymus, o gal jo iš viso nėra? Tokiu būdu žmogus nematerialiuose planuose ne gimdo, o kuria, suteikdamas negyvai materijai žmogiškosios (Dieviškosios?) šilumos. Savo vaikams fiziniame plane mes suteikiame fizinį kūną ir šiek tiek įtakojame jo nematerialaus pasaulio formavimąsi. Dvasiniame pasaulyje, kuriant vaizdinius, turėtų vykti kažkas panašaus į Dievišką kūrybą. Idealiai, kaip visaverčiai Dievo sūnūs ir dukros mes turėtume turėti galimybę ir kurti į save panašias būtybes (ar ne per daug drąsiai kalbu? Taisykit, kur mano logika į šoną nuvažiuoja). Ir šiame procese nebelieka skirtumo tarp vyro ir moters (Kaip ir Dievas nėra nei vyras, nei moteris, o ir tas, ir tas kartu) O tai, kad žymiausi rašytojai ir mokslininkai daugumoje yra vyrai, manyčiau, kad tai pasekmė labai ilgo laikotarpio, kai moteris buvo laikoma nepilnaverte būtybe (vaizdinių įtaka). Ką manote?
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Ирочке-
если есть проблемы в общении с женщинами, то надо смотреть отношения с матерью ( какая у тебя мама - такое твое женское начало - такие отношения с женским полом; ПМС - лишь следствие - не принятие себя как женщины, отрицание женских процессов в своем теле);
(с мужским полом - отношения с отцом.)

Работа с женским началом настоящей жизни
Медитация 4

Сядьте удобно. Представьте, что Ваша левая сторона тела заполняется светом Вселенной (левая сторона соответствует женскому началу в физическом теле человека). Когда вся сторона
заполнится, проанализируйте Вашу настоящую жизнь, растворите страхи и обиды, связанные с женщинами.
Прочитайте аффирмацию, полюбите свое женское начало. Почистите
отношения с теми женщинами, которые Вас окружают в повседневной жизни. Мысленно посадите в круг
всех женщин, с которыми Вы общаетесь. Вы являетесь центром этого общения, от Вас к каждой из них
исходит лучик, этот лучик должен быть светлым.
Аффирмация
Я прошу Вселенную дать энергию на осознание и очищение моего женского начала.
Пусть свет Вселенной растворит весь негатив, связанный с женским началом.
Меня окружают прекрасные люди.
Я свободно доверяюсь Вселенной.
Я живу по законам Вселенной.
Я Человек-Вселенная, я благодарю Отца нашего за женское начало, которое мне дано.
Я благодарю Вселенную за помощь и энергию.

Совет: если возникает проблема (даже самая маленькая) никогда не откладывай ее на потом, т.к. она имеет способность увеличиваться как снежный ком.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Siek tiek paskaitinejau jusu visu pasisakymus. Kazkada man labai skaudedavo per menesines, bet labai aiskiai pastebejau-kai pradejau labiau mylet save kaip moteri, kai nutraukiau mane zeminancius santykius, viskas susitvarke..Vaistukai gydo tik pasekme, o ne priezasti, ar jie butu homeopatiniai ar ne.
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Džiugi žinia moterims.

Ar jums nekilo nepasitenkinimo šešėlis, kad štai, įsigijus specialybę ir pradėjus dirbti, reikia viską palikti ir užsidaryti namuose vaikų gimdymui ir auklėjimui. O gyvenimas didžiuliais šuoliais lekia pirmyn... Tokiu būdu praleidžiami darbingiausi metai, profesiškai moteris atsilieka nuo vyrų.

Geroji naujiena. Prancūzų mokslininkas (kam bus įdomu, galėsiu konkrečiai nurodyti informacijos šaltinį) įrodė, kad patys darbingiausi, kūrybiškiausi vyrų metai yra nuo 20 iki 50 metų, o po to šie sugebėjima palaipsniui mažėja. Moterims psichofizinis darbingumas ryškiai padidėja, sulaukus 40 metų ir palaipsniui auga iki 60 metų, po to išlikdamas stabiliu. Taigi, gamta puikiausiai mumis pasirūpino. Ramios gimdykim, auginkim vaikelius, o profesinėje srityje pasireikšime ir su vyrais palenktyniausime, kai atsisėsime ant savo fiziologinės bangos.
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Dina wrote:...Vaistukai gydo tik pasekme, o ne priezasti, ar jie butu homeopatiniai ar ne.
L.Viilma rase, kad homeopatiniai vaistai gydo net karminius susirgimus.
Gamta-Dievo dovana, ir viskas, ka ji duoda - tai jo meile...
Kvaila butu jos nepriimti.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Agne rasho:

Ar jums nekilo nepasitenkinimo šešėlis, kad štai, įsigijus specialybę ir pradėjus dirbti, reikia viską palikti ir užsidaryti namuose vaikų gimdymui ir auklėjimui. O gyvenimas didžiuliais šuoliais lekia pirmyn... Tokiu būdu praleidžiami darbingiausi metai, profesiškai moteris atsilieka nuo vyrų.

Geroji naujiena. Prancūzų mokslininkas (kam bus įdomu, galėsiu konkrečiai nurodyti informacijos šaltinį) įrodė, kad patys darbingiausi, kūrybiškiausi vyrų metai yra nuo 20 iki 50 metų, o po to šie sugebėjima palaipsniui mažėja. Moterims psichofizinis darbingumas ryškiai padidėja, sulaukus 40 metų ir palaipsniui auga iki 60 metų, po to išlikdamas stabiliu. Taigi, gamta puikiausiai mumis pasirūpino. Ramios gimdykim, auginkim vaikelius, o profesinėje srityje pasireikšime ir su vyrais palenktyniausime, kai atsisėsime ant savo fiziologinės bangos.

Va cia man ir neaisku: pagal Anastasija juk moters svajoniu karjera turetu buti gyvenimas savo sodyboje ir puoselejimas savosios meiles erdves. O apie kokia karjera, Agne, kalbi tu? Ar pintineliu pynimo, o gal rankdarbiu srityje? Ir kam tada mes mokemes, siekem issilavinimo? Aisku, gera butu turet sodyba, savo meiles erdve, bet ar nepabostu vien tik joj sedeti ir su augaleliais kalbetis? Cia as pati bandau suvokt ir nelabai suvokiu :lol: . Gal kas turit patirties?
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Tiesiog niekur nereikia skubeti. Jei dar nesinori viso laiko praleisti sodyboje "uzsidaryti" -- neužsidaryk :wink: Tavo dukrai gal jau norėsis :)
Bet Aš manau, kad tas noras savaime atsiras, kai joje apsigyvensi. Juk negali norėti to, ko dar nesi patyrusi. va kai patirsi, tai savaime užzinorėsi. (kaip kad aš noriu) Pamatysi :wink: Tikrai tikrai :D
Post Reply