Kaip atstatyti regėjimą?

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Kaip atstatyti regėjimą?

Post by Romas »

Nuvedžiau dukrą pas akių gydytoją. Rado trumparegystę ir iš karto puolė išrašinėti akinius.

Žinau, kad regėjimą galima atstatyti. Gal kas turi teigiamą patirtį? Gal kas gali nurodyti rimtus informacijos šaltinius.

Gal kas žino gerą akių gydytoją, kuris moka gydyti akis, o ne vien tik išrašinėti akinius? Jeigu žinote, parašykite man asmeniškai.

Romas J.
Vilnius
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Pries atsatinejant regejima reiketu susitvarkyti su sio negalavimo priezastimis.
Tai kokios gi priezastys?
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Apie priežastis galima tik spėlioti:

1. Dideli krūviai mokykloje.
2. Knygų skaitymas.
3. Televizorius (buvo ribojamas).
4. Kitos priežastys.

Spėju, pagrindinė priežastis yra nedavimas akims pailsėti vienu ar keliais aukščiau paminėtais atvejais. Dar galima prisigalvoti psichologinių, karminių ir kt. priežasčių.
bute
Posts: 72
Joined: Tue 02 04, 2003, 14:46
Location: Taurage
Contact:

Post by bute »

Kaip tik skaitinineju tokia knygute apie Beitso metoda akiu regejimui pagerinti. Ten neigiamai ziurima i akiniu israsymus, o daug demesio skiriama akiu treniravimui. Sako, kad tokiu budu galima visiskai isgydyti akytes. Pati nebandziau, tai nezinau...
Ten viskas issamiai paaiskinta apie regejima, bet reikia isigilinti.
Pas mane, tai ji pries keleta metu pirkta.

Ten kalbama, kad svarbiausia yra atpalaidavimas akiu ir atsipalaidavimas.
Na ten daug dar visko... :wink:
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Labai aktualus klausimas. Ir man - taip pat. Buvau visai praradus viltį kada nors būti be akinių. Dabar esu įsitikinus, kad TAI PADARYSIU :!: Nežinau, Romai, kokio amžiaus Tavo dukrytė, bet tikrai neabejoju, kad akinių nereik skubėt dėti ant nosies (bet nereikia jų ir neigti!!!). Reikia mėginti atstatyti regėjimą pratimų pagalba, negirdėjau nieko blogo apie Beitso metodiką. Bet tikrai žinau, kad jokia metodika neveiks, jei nebus TIKĖJIMO ir PASITIKĖJIMO savo jėgomis. Kitaip tariant, mechaninis žiūrėjimas į lenteles ir akių vartymas ilgainiui gali tapti nuobodžiu ir atgrasiu užsiėmimu, tuo labiau vaikui. Reikia, kad procese dalyvautų sąmonė, emocijos.
Tau, kaip tėvui, derėtų užsiimti šituo "psichologiniu apdorojimu". Aš save apdoroju ir pradedu normalinti savo akis pagal Norbekovo "Opyt duraka ili kliuč k prozreniju". Ši knyga jau buvo kažkur forume minėta. Bijau pameluot, lyg yra ir lietuviškas vertimas.
Pagrindinės tezės - MINTIS YRA MATERIALI, plius pratimai plius DAUG DAUG DAUG tikėjimo (autoriaus teigimu, jo vedamuose kursuose nugalėtojais iš kovos už savo regėjimą išėidavo žmonės su atrofuotu :shock: regėjimo nervu :!: :!: :!: O vaikai regėjimą atstato 100 procentų, t.y. 200 vaikų iš 200 "kursantų:!: Jei vaikas link paauglystės - galima duot pačiai skaityt, jei mažesnė - tektų pačiam perskaityti, įsisąmoninti, įtikėti ir perteikti tai vaikui.
Skelbiu iniciatyvą: imam akinius nuo nosių :!: Aš - savo minus 15 dioptrijų, kiti prisidėkit kas kiek turit. Pagal Norbekovo metodiką, 1D atstatymui (tiek -, tiek +) reikia 2 - 8 dienų, ir dar 30 - 40 dienų rezultatų užtvirtinimui.
Knygoje teigiama, kad pagal tokią pačią metodiką galima atsikratyti bet kokios negalios :shock: :!: :!: :!:
Pradedam :?:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Renata, su Narbekovu viskas labai gražu... Bet kaip tu gyvensi nuėmus savo akinius, kol akys normaliai regės? Man patiko paties autoriaus siųlymas kas savaitę silpninti akinius 1 dioptrija (na, čia trumparegiams kaip aš :wink: ).Bet ir vėl: kas savaitę naujus akinius užsisakinėt?

Mano akiniai (linzės) -5. Praėjusią žiemą prieš savo gimtadienį padėjau visus tuos ramentus į šalį ir pradėjau dirbti... Po nematymo savaitės - kelionė į Velsą. Ir kaip manai, ištvėriau neryškius vaizdus matydama. deje , ne... Norėjau,kad neplauktų prieš akis visas grožis, o ryškiai matytųsi... Dabar visai atsisakyt tų ramentų dar sunkaiu būtų ( kas man be jų leis vairuoti? kaip matysiu, kur važiuoju??? :x ).

Bet pasiryžusius tik sveikinu ir... laukiu rezultatų. Gal kažkieno patirtis įkvėps ir mane vėl bandyti, nežiūrėti į jokias kliūtis. :P
Marius
Posts: 31
Joined: Thu 07 10, 2003, 16:55
Location: Klaipėda

Post by Marius »

:D Renata, ar tu jau pradėjai :?:
aš tai visi metai kaip bandau pradėti :(
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Blogas regejimas gali pasitarnauti ir privalumu.

Pavyzdziui vos ne 100% reklamu yra nesamones ir melas, o jus ju tiesiog neizlibinat. Arba daro kaka suniukas vaiku zaidimo aikstelej, o jums ne motais nes nematot :)))

Kaip sako mano treneris: kai jus atliekat pratimus tai as nusiimu akinius - geriau nematyti kaip blogai jus juos atliekate
:)))))

vienzo pataisysim tuos regejimus nepergyvenkit. tik ar negalioja dialogas:

- sodybos ryte - regejimas vakare; sodybos vakare - regejimas ryte
- o ar galima kad regejimas ryte o sodybos vakare
- galima ir taip, tik sodybos i prieki
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Žinai,Kipshiuk, kai dariau tuos pratimus, tiesiog fiziškai jutau,kad ne ta erdvė, ne tas laikas. Trūko žalumos, trūko kažko nenusakomo savo,kur norėtum atsipalaidavęs žvelgti ir tiesiog džiaugtis.
Atidėjau savo pastangas vėlesniam laikui,kai iš tiesų bus sava žemė...

Dar. Ar čia tik mano tokios negeros mintys, ar ir jums kartais šauna? Kai regiu kokį paskaitininką, mokytoją, išminčių (na, ta prasme žmogų,kuris moko kažkokių dvasinių tiesų) man visada lanai užkliūna jo išoriniai trūkumai. Akiniai - vienas jų. Kažkur giliai viduje jaučiu,kad tikrai šviesus žmogus tokių problemų lyg ir neturėtų turėti... Ir paskui ką kiti seka miniomis (nesakau,kad tai labai jau gerai,bent tam,paskui kurį seka :lol: )? Paskui tą, kuris savo pavyzdžiu , nugalėtomis kliūtimis, išmoktomis pamokomis , o ne vien žodžiais moko. Kuris savo gyvenimu , o ne žodžiais kalba...

P.S. KAi jau aš be savo ramentų būsiu, tikrai viską galėsiu. Čia su Aušrine visiškai sutinku. O kol kas... :?
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Если у вас хватило сил создать проблему или болезнь в своей жизни, следовательно, у вас есть силы решить эту проблему, у вас есть силы выздороветь. Когда вы поймете это, вы сможете легко разрешать любые сложные ситуации, потому что на самом деле сила находится внутри вас.

Bet kokia liga- tai isbandymas. Bet negalima abejoti savo jegomis. Kai tik ateina tokia mintis, prisiminkit, kad jus viska galite.
Nusileisti ligai paprasciausia ir lengviausia... Uzsideti akinius ant nosies ir kaltinti blogus daktarus, bloga karma ar darba, kuris reikalauja ilgo sedejimo prie kompo...Bet ar to laukia is musu gyvenimas?
Suprasti tai - pirmas zingsnis.
Antras - kazka realiai pradeti veikti. Ar tai bus morku valgymas, ar pratimu darimas - jums rinktis. O dar geriau suprasti, ka tokio jus nenorite salia saves matyti , kad jusu akys priverstos jums padeti nematyti to
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

paaskinimas:

trumparegyste- nematai (ar nenori matyti) kas aplinkui...
toliaregyste - nematai (ar nenori matyti) kas arti, salia taves...

Yra toks rusiskas posakis: чтоб глаза мои не видели всего этого.
Jus galite tik taip pagalvoti, istikruju to nenoredami, bet jusu organizmas jau pradeda veikti.
Pvz. : visi zino apie kara Irake, kai kuriems lengviau gyventi negalvojant apie ta kara. Jie nenori matyti suzeistu ar nuzudytu vaiku, sugriautu miestu. Niekas ju uz negali nubausti, nes galima suprasti...bet ju organizmas, isgirdes "as nenoriu to matyti", vykdo komanda tiesiogine prasme - ju regejimas silpsta.
Reikia priimti gyvenima toki, koks jis yra. Negali buti tik diena, taip pat negali buti tik naktis. Yra diena ir yra naktis.
Birute
Posts: 21
Joined: Thu 10 03, 2002, 17:58

Post by Birute »

Renata, į lietuvių kalbą išversta ne ta knyga.Išversta be autoriaus žinios ir sutikimo tos pačios leidyklos sukurpta knyga, nuo kurios autorius atsiriboja (jo kreipimasis - internetiniam puslapy, kurį, beje, rekomenduoju aplankyti).
O kai sakai, kad nereikia skubėti dėti akinių vaikams, bet ir nereikia jų neigti...Na, čia kaip ir truputį nėščia.
O dėti vaikams akinių tikrai nereikia, reikia tėvams susirūpinti tuo, ko vaikas nenori matyti (nėra ką bepridurti prie to, ką pasakė Olga).
Norbekovo kursuose susipažinau su žmogum, kuris sėkmingai "taisė" akeles, bet, prireikus, vėl užsidėjo akinius...TOKS "stopas" įsijungė, kad vėl viskas pajudėjo iš vietos, tik žinant, kad visuose namuose jo akinių nėra. Smegenyse viskas - smegenyse. Žinojimas, kad akiniai, reikalui esant, kažkur yra, rodo silpną tikėjimą, kad galima juos nusiimti. Tikėjimo nėra - neverta pradėti. Pradėjus - stiprios valios dar reiks.
Todėl Rusijoje kursuose vyksta "iškilmingas" atsisveikinimas su "ramentais": stovi maišas, į kurį dedami akiniai - didžiausia dovana autoriui. O vairuotojai savo smegenyse įjungia kitą programą - palaipsnį perėjimą prie puse dioptrijos silpnesnių akinių iš...maišo :)
Kad visą savo kūnelį galima sustiprinti - jokios abejonės, nes...
Akelėse pražįsta kepenų energetinis kanalas, auselėse - inkstų ir t.t. Taigi, mielieji ačkarikai, džiaukimės gavę įspėjamąjį signalą apie savo kepenų būklę akelėse :) Ir laiku sukluskime. Nelaukime, padėkime kepenims :wink:
Pati puikiai įsitikinau, kaip dirbant su akimis, gerėjo kepenų veikla, ir, atvirkščiai, - "mylimu organu" pasirinkus kepenis, šviesėjo akyse. Tai - ne pasakos. Tai - kiniečių medicina :)
Bute, Beitsas į minėtą metodiką įeina :wink:
Loreta...Olga...
Ech, kaip jūsų visų pasiilgau!
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Prie kompo prisėdo savim pasitikintis pagirūnas :roll: :lol:
Rezultatai nuo praeito pranešimo: ant knygos viršelio pavadinimas užrašytas 5 eilutėmis, mažėjančiu šriftu: 16, 12 8 6 ir 4 mm. Su akiniais, laikant ištiestoje rankoje, apatinės eilutės "nemačiau" t.y. ji buvo neryški. Dabar matau. Prie kompo sėdžiu tokiu atstumu, kiek rankų ilgis leidžia atsitraukti nuo stalo (mintimis klavišų spaudyti nesugebu, dar :shock: :lol: :lol: ).
Asmeniniai pastebėjimai. Akiniuotis vaikšto taip, kaip vieno filmo herojus (tik jis eidavo kiaurai sieną :wink: ) - matau tikslą ir nematau kliūčių. Nematom aplinkos, nematom žmonių...Matom, bet nenorim žiūrėt..(o kam , juk vistiek "nematau"). Stengiuosi kiekvieną akimirką pamatyti Pasaulį. Pasirodo, jis gana ryškus IR PILNAS DETALIŲ :!: Spoksau į namų, esančių už 100 m, langus. Ne smalsumui patenkint, tiesiog stengiuosi pamatyti, kas už jų yra, treniruoju savo akeles.
Dar vienas įdomus pojūtis. Pamatau kur nors ne labai ryškų vaizdą ir "reguliuoju žiūronus". Po kelių sekundžių vaizdas išryškėja. Tas išryškėjimas vyksta lyg trūkčiodamas - akies raumenys dar neįgudo daryti to tolygiai. Kiekviena smulkmena džiugina ir stiprina tikėjimą savim.
O dėl akinių keitimo. Kai su šitais akiniais jau matysiu visą knygos priede esančią lentelę - nueisiu į optiką ir įsidėsiu pora dioptrijų silpnesnius stiklus į tuos pačius rėmelius. Man, norint nenešioti ant nosies girnapusių, reikia pirkti gerokai brangesnius, paplonintus stiklus. Palyginus nedaug dioptrijų turintys paprasti stiklai (2-3-5) tikrai yra nebtrangūs (jei neklystu 6-8 Lt), juos pasikeisti porą kartų per mėnesį - ne bankrotas. Man, dirbant "pagal planą", stiklus teks keisti kokius 8 :shock: kartus. Ech, verkia mano piniginė, tik man jos ašaros nėmaž nerūpi. Reikia pinigų? Pinigų bus :!:
Birute
Posts: 21
Joined: Thu 10 03, 2002, 17:58

Post by Birute »

Renata, savarankiškai dirbai, ar buvai ir kursuose?
Žinoma, bet kuriuo atveju - esi šaunuolė :lol:
Man pritruko valios :roll:
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Isivaizduokit kad atstatet.
Jei nepanaikinot priezasciu, pabloges vel - man taip buvo
Ir tada arba numosit ranka arba atstatinesit iki antrojo Kristaus sugrizimo
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Kursuose nebuvau, darbuojuosi pagal knygą. Pastebėjau, kad vis mėginu pasimuliuot. Bet savęs už tai nebaru - kai pasėdėjau kelias dienas po 6-8 val prie kompo, tas įprastas, mielas žiūrėjimas be įtampos-tikra Dievo dovana ir poilsis.Kažkaip nesirįžtu autobuse sėdėti su delnais ant akių (dar kas paklaus ko verkiu :mrgreen: :lol: ).
Dar vienas savikontrolės niuansas.Kai kas nors neryšku, dauguma akinius pasikelia, prie akių prispaudžia. Sustabdau savo tokius norus ir "sukioju žiūronus", dar ir moralą sau atskaitau: na, ką čia dabar , gerbiamoji sugalvojai? Gal ir šaukštą į kojas :shock: pasiimsi? :lol: .
Ir dar. Mano kairė akis "tinginė".T.y. ji mato blogiau, kai tik kokia sunkesnė užduotis, ji ir krypsta į šoną, visą atsakomybę suversdama dešiniajai. Tad kuo dažniau stengiuosi vieną akį uždengti (vaikams juoko būna :wink: :lol: ) Šita tinginėlė ir diktuoja tempą.
padarelis
Posts: 50
Joined: Wed 02 18, 2004, 21:51

Post by padarelis »

Renata koks sutapimas mano kaire akis tingine. Zinau viena toki nebloga buda kaip treniruoti akis. Stai jis:
Reikia susikurti akiai malonia aplinka(kad butu malonu ziureti), tarkim tiktu savo sodyba. Apytiksliai 2 minutes reikia ziureti i artima daikta, po to artima daikta pakeisti tolimu ir velgi ziureti i ji apie 2minutes. Ziurimus daiktus vis reikia keisti, nes kitaip ir beziuredamas uzmigti galima :lol:. Man asmeniskai sis akiu pratimas labai padejo, seniau i toli ziuredamas vos ka nors atpazindavaw vaizdas liedavosi, dabar labiau susikaupes galiu pamatyti :wink: Sekmingai jums atstatinejant savo akeles.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Sveiki, mielieji shurikai, ir as viena is jusu - mano achkarikai -6,5 :shock: Viskas, ka cia surashet, yra teisybe - akys silpsta pirmiausia del visokiu stresu: auga vaikas, pradeda eit i mokykla, apkrauna ji mokslais ten visokiais, prisideda brendimas, visa kita, ir pradeda vaikutis blogiau matyt, tada teveliai veda pas daktara, tas priraso ackarikus - is pradziu gerai, viska mato, akys pripranta, pradeda tinget, paskui - vel naujas stresas (paauglystej ju juk netruksta - prisiminkim :wink: ), ir vel nebemato vaikiukas su savo ackarikais, vel eina pas gydytoja, vel nauji akinukai ir t. t. ir t.t. Tiesa, yra dabar jau gydytoju, kurie neskuba prirasinet ar keis akinius i stipresnius, o bando ivairiais pratimais nuimt itampa (dar yra tokie lazeriniai akininiai, kurie irgi neblogai ta itampa nuima - pati isbandziau, tik, ziople, pameciau :lol: , bet jie brangokai Lietuvoje kainuoja, labiau apsimoka pirkt Maskvoje - zymiai pigiau).
Dar kazkur skaiciau drastiska buda, kaip priverst save matyt - nusprest, kad matysiu be akiniu ir kojomis juos sutryp, isivaizdinant, kad sutrypi trumparegyste :wink: Siaip tai jo, kai viena karta kaime suduzo mano akulioriai, o i miesta negalejau kokias dvi savaites nukakti, tai tikrai pradejau matyt ir be ju (tada jie buvo -5), bet kazkaip traiskyt akiniu as nesiryzciau, kazkaip pripratau prie ju, ir gyvent jie man nelabai maisho, be to, akulioriais net, galima sakyt, didziuojuosi, kaip gimines relikvija, nes ir mano senelis, ir tevelis juos neshiojo, ir nenumire del to, ir laimingesni del ju nei daugiau, nei maziau buvo. Teveliui i senatve net sumazejo minusas, nes atsiranda pliusas, o + ir - kaip zinote, duoda nuli :wink: , tai kitiems trumparegiams senatveje nereik nei pliusiniu, nei minusiniu akiniu :!:
Va, o is savo patirties dar galiu pridurt - kai bunu labai labai laiminga, tai ir regejimas pasitaiso :wink: Taigi, manau, uzduotis nr. 1 - buti laimingiems, ko jums visiems nuosirdziausiai ir linkiu :wink:
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Ech, keistas padaras, tas zmogus. Niekaip nesupranta, kad trumparegyste - tiesiog prisitaikymas prie kintanciu aplinkos salygu. Akeles zmogutis gavo is Dievulio tokias, kad sakala danguje ir briedi pamiskeje iziuretu. O ka zmonija didesne laiko dali daro? Ziuri sau po nosim- i knyga, sasiuvini, monitoriu...kartais, beje, ir i lekste :mrgreen: ar mylimo zmogaus veida :lol: . Tad akeles ir "mokosi" naujo darbo, o zmogeliai is ju reikalauja kaimyninej valstybej besiganancius mamutus matyti...
Liudnas moralas: keli menesiai intensyvaus darbo ir virsvalandziu :shock: prie kompo ir as dziaugiuosi, kad regejimas neblogeja...Girtis, deja, neturiu kuo. Bet viltis mirsta paskutine :wink:. Gal darbo kruvis sumazes, gal vel "supyksiu" ir tesiu , ka pradejus.
Ir aplamai, vaikai sako: kokia tu busi mama - liekna :shock: ir be akiniu :shock: ????Mes tokiu nepazystam :mrgreen: :wink: :D :D
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

PER DIENĄ IRGI :!: :!: :!:
Kompas - mirtis akytėms. Liūdna, nes kompas man patinka, kaip informacijos šaltinis...
Post Reply