Pasaulio Evangelija (rekomenduoju!)

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Pasaulio Evangelija (rekomenduoju!)

Post by Mindaugas »

Va čia jau pradedu suprasti :idea:

ЕВАНГЕЛИЕ МИРА ОТ ЕССЕЕВ

http://mirmaxbooks.chat.ru/essei.htm
Leonardas
Posts: 237
Joined: Sat 10 05, 2002, 20:42
Location: Kaunas - Sukiniai

Pasaulio Evangelija

Post by Leonardas »

taip tai viena iš pirmųjų mano dvasinių ieškojimų knygučių, skaičiau gal prieš 15 metų ar ar anksčiau.

tikrai verta dėmesio, yra išleista ir lietuvių kalba, gal dar knygynuose kur nors yra.
Gyventi pagal sąžinę
valdas
Posts: 57
Joined: Mon 02 24, 2003, 16:22

Post by valdas »

Lietuviškai reikėtų ieškoti tarp sveikuolių literatūros. Anksčiau jie leido sveikos gyvensenos knygelių seriją, tai ten buvo ir viena knygelė su šitos evangelijos vertimu. Man ta knygelė taip pat padarė didelį įspūdį, kūrį laiką bandžiau gyventi pagal tuos pamokymus, bet po to supratau, kad tai kraštutinumas. Lieki vienas kaip pirštas, nei virto nei kepto nevalgai, į parduotuves vaikščioti nebereikia. Bet ir su kitais bendrauti nebelieka apie ką. Pavirsti kažkokiu tai atsiskyrėliu. Užpuola vienišumo jausmas. Tada pagalvoji, kad gal geriau kaip visi, bet su visais. Su visais džiaugtis ir su visais liūdėti. :wink:
Gal ateityje, kai bus gimtosios sodybos su augalų įvairove, ir daugiau bendraminčių, tai ateis į gyvenimą tiesiog natūraliai. O kolkas nei pečiaus, nei viryklės atsisakyti neketinu ir jūms nesiūlau.
Tiesa kažkur tai internete skaičiau, kad galima maistą išsivirti ir išsikepti sukoncentravus saulės spindulius įgaubtu veidrodžiu. Reiks kada gyvenime išbandyti. :D
Mindaugas2
Posts: 30
Joined: Wed 04 16, 2003, 18:18

Post by Mindaugas2 »

Morkaus ,Luko ,Mato ir Jono evangelijas geriau skaityti -jos yra tikros, o su sita nera aisku.Jei Dievas butu norejes, butu paskelbes, sita evangelija visiems zmonems visame pasaulyje ,bet ji liko nezinoma..
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

Aciu Minaugai uz nuoroda :D , ir vel banga nauja mane pakele!!!
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Mindaugas2 wrote:Morkaus ,Luko ,Mato ir Jono evangelijas geriau skaityti -jos yra tikros, o su sita nera aisku.Jei Dievas butu norejes, butu paskelbes, sita evangelija visiems zmonems visame pasaulyje ,bet ji liko nezinoma..
Dievas viska per žmones skelbia. Iš tavo minėtas eavngelijas, ir Mindaugo nurodytą, ir ... O jau mūsų teisė rinktis, nes laisvą valią vėlgi Dievas savo vaikams davė. :P
Mindaugas2
Posts: 30
Joined: Wed 04 16, 2003, 18:18

Post by Mindaugas2 »

Zinoma , kiekvienas zmogus renkasi ir daro apsisprendimus. :D

Jei šnekant daugiau ,esenu labai idomus mastymas buvo. Daug ju rastu istikruju sutampa su senojo testamento knygomis , o kiti jau ir pries
Kristu buvo apokrifiniais ( netikri, bet panasus i tikrus rastus)
:x
Si labai religinga zydu tikejimo atskala, su didele drausme ir bendra nuosavybe ,priesinigai nei tu, tikejo kad Dievas kiekvienam isanksto yra numates likima (zmogus neturi laisvos valios). Gaila, bet spejama jie visi, (t.y. apie 4000 zmoniu) žuvo po Jeruzales apgulties , uzpuolus juos Romos legionieriams.. :cry:



Dievas viska per žmones skelbia. Iš tavo minėtas eavngelijas, ir Mindaugo nurodytą, ir ... O jau mūsų teisė rinktis, nes laisvą valią vėlgi Dievas savo vaikams davė. :P[/quote]
Leonardas
Posts: 237
Joined: Sat 10 05, 2002, 20:42
Location: Kaunas - Sukiniai

Post by Leonardas »

Mindaugas2 wrote:Daug ju rastu istikruju sutampa su senojo testamento knygomis , o kiti jau ir pries Kristu buvo apokrifiniais ( netikri, bet panasus i tikrus rastus)
O kas nusprendė, kad jie netikri? Ar tik ne žmonės, žiniais vadinami, kad tik atitiktų jų sukurtą įvaizdį. O kas neatitiko jų sukurto įvaizdžio, buvo netikra.
Gyventi pagal sąžinę
Post Reply