Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?
Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai
-
- Posts: 378
- Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13
-
- Posts: 101
- Joined: Wed 11 27, 2002, 12:21
- Location: Klaipeda
Siaip tai as pritariu daugumai, kad reikia isiklausyti i save ir skrandis
pasakys kas butent siandien reikalinga valgyti
Tik noreciau truputi apginti mesa
Ja valgyti visai sveika kai kada ir kai kam
Organizmas pats zino ko jam reikia ir kas jam naudinga
Kasko atsisakyti, tai siaurinti savo galimybes isgyventi
Jogai net vinis ir stiklus valgo ir svarbiausia ne tai , kad valgo,bet
tai, kad tai jiems i sveikata
pasakys kas butent siandien reikalinga valgyti
Tik noreciau truputi apginti mesa
Ja valgyti visai sveika kai kada ir kai kam
Organizmas pats zino ko jam reikia ir kas jam naudinga
Kasko atsisakyti, tai siaurinti savo galimybes isgyventi
Jogai net vinis ir stiklus valgo ir svarbiausia ne tai , kad valgo,bet
tai, kad tai jiems i sveikata
-
- Posts: 237
- Joined: Sat 10 05, 2002, 20:42
- Location: Kaunas - Sukiniai
Kad galima organizmą pripratinti prie tokio maisto sutinku, bet kad jis būtų sveikas (net jogams) abejoju, va šitą straipsnelį paskaičius, kurį Laimis surado, galima spręsti, kada žmogus pradėjo valgyti mėsą.kamala wrote: Jogai net vinis ir stiklus valgo ir svarbiausia ne tai , kad valgo,bet
tai, kad tai jiems i sveikata
Paleoantropai turėjo telepatijos gabumų
Gyventi pagal sąžinę
-
- Posts: 23
- Joined: Sat 08 16, 2003, 22:02
- Location: Vilnius
yra geras veganiškas maisto forumas:
http://phorum.hardcore.lt/list.php?f=5
kur jums nepatingės atsakyti apie vegetarišką ir veganišką mitybą.
http://phorum.hardcore.lt/list.php?f=5
kur jums nepatingės atsakyti apie vegetarišką ir veganišką mitybą.
brosiuleles nepakaks.
-
- Posts: 542
- Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
- Location: Kaunas-Vilnius
Manau visiška nesamonė, jog mėsa duoda energijos darbui. Aš nebevalgau mėsos kelis metus ir pasidariau tik ištvermingesnis ir dabar galiu eiti su bet kuriuo mėsaėdžiu lenktynių kas daugiau plytų ar cemento kibirų prinešios. Aš stiprus pasidariau.
Tie kurie eina į kalnus ir sunkius žygius prieš save turi irgi nevalgo mėsos, kad ištvėrmės būtų daugiau. Mėsaėdžiai greitai pavargsta, taip, kad nereikia lia lia dėl to, jog mėsa suteikia jėgų. Jei kas taip kalba tai eikit su manim lenktynių kas daugiau sunkumų prinešios. Pažiūrėsim tada.
P.S. Jei nori dirbti kaip arklys, tai reikia valgyti žolę, kaip arklys O liūtai 22 valandas per parą miega, nes valgo mėsa
Tie kurie eina į kalnus ir sunkius žygius prieš save turi irgi nevalgo mėsos, kad ištvėrmės būtų daugiau. Mėsaėdžiai greitai pavargsta, taip, kad nereikia lia lia dėl to, jog mėsa suteikia jėgų. Jei kas taip kalba tai eikit su manim lenktynių kas daugiau sunkumų prinešios. Pažiūrėsim tada.
P.S. Jei nori dirbti kaip arklys, tai reikia valgyti žolę, kaip arklys O liūtai 22 valandas per parą miega, nes valgo mėsa
-
- Posts: 542
- Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
- Location: Kaunas-Vilnius
-
- Posts: 23
- Joined: Sat 08 16, 2003, 22:02
- Location: Vilnius
-
- Posts: 21
- Joined: Wed 12 11, 2002, 14:52
- Location: Druskininkai
nenoriu buti mesaedis
Mano mergaitė 1,6 m. alergiška pieno produktams, o apie soja prisiklausiau baisių dalykų...kad ją augina kažkaip ant vandens ir kad ji labiausiai genetiškai modifikuotas produktas. Bandžiau ja gaminti, bet neskanu...matyt nemoku
Meilė niekada nesibaigia
-
- Posts: 87
- Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
- Location: Vilnius
Apie soją
Ar pastebėjote, kad ilgai ilgai virėte sojos pupeles, o jos vis tiek liko kietos tarsi būtų neišvirusios. Per daug nesižavėkime soja kaip baltymų šaltiniu ar alternatyva mėsai. Yra įvairių nuomonių.
1. Sakoma, kad soja yra pašarinis ar dirvą praturtinantis augalas, ir maistui tinka tik fermentuoti sojos produktai, kuriuos moka padaryti tik japonai ir kiniečiai. Natūralios fermentacijos trukmė - iki 18 mėn. Be to, azijiečiai vartoja mažiau sojos, negu kai kurie europiečiai. Netgi ilgas mirkymas ar terminis apdorojimas nesuardo sojos toksinų, kurie trukdo įsisavinti organizmui kalcį, mineralus ir t.t. Vartoti soją vaikams iš viso nerekomenduojama. Žiūrėkite:
http://www.biotech-info.net/soya.html
http://www.soyonlineservice.co.nz/
2. Neužmirškime, kad egzistuoja sojos pramonė, gaunanti milijoninius pelnus. Kaip žinome, maisto pramonės reklama sugeba greitai padaryti nevalgomus produktus ir valgomais, ir netgi labai naudingais.
3. Sojos "mėsa". Tai yra sojos aliejaus spaudimo atliekos. Amerikiečiai iš visko sugeba išspausti pinigą. Tai yra pusfabrikatis be gyvybinės energijos. Apie maistinę vertę nežinau ir iš įpratimo dar kartais naudoju kaip balastą daržovių troškiniui.
4. Genetiškai modifikuota soja. Teoriškai tokios sojos mūsų parduotuvėse lyg ir nėra. Bet ar galime 100% pasitikėti tuo, ką rašo ant pakelio. Žinau tik vieną patikimesnę kompaniją - Clearspring.
5. Turiu vieną ajurvedos šaltinį. Ten sako, kad Vatos konstitucijos žmonėms sojos griežtai negalima vartoti, Pitai nekenkia, Kapai tinka. Bet neparašyta, kokiame pavidale. Būdamas Indijoje valgiau įvairaus maisto, bet sojos pupelių matyti neteko.
6. Neteko girdėti, kad soja būtų auginama Lietuvoje nuo senų senovės. Todėl siūlau: jeigu produktas neaiškus, ar kelia įtarimų, pasiieškokime savų, lietuviškų.
Ar pastebėjote, kad ilgai ilgai virėte sojos pupeles, o jos vis tiek liko kietos tarsi būtų neišvirusios. Per daug nesižavėkime soja kaip baltymų šaltiniu ar alternatyva mėsai. Yra įvairių nuomonių.
1. Sakoma, kad soja yra pašarinis ar dirvą praturtinantis augalas, ir maistui tinka tik fermentuoti sojos produktai, kuriuos moka padaryti tik japonai ir kiniečiai. Natūralios fermentacijos trukmė - iki 18 mėn. Be to, azijiečiai vartoja mažiau sojos, negu kai kurie europiečiai. Netgi ilgas mirkymas ar terminis apdorojimas nesuardo sojos toksinų, kurie trukdo įsisavinti organizmui kalcį, mineralus ir t.t. Vartoti soją vaikams iš viso nerekomenduojama. Žiūrėkite:
http://www.biotech-info.net/soya.html
http://www.soyonlineservice.co.nz/
2. Neužmirškime, kad egzistuoja sojos pramonė, gaunanti milijoninius pelnus. Kaip žinome, maisto pramonės reklama sugeba greitai padaryti nevalgomus produktus ir valgomais, ir netgi labai naudingais.
3. Sojos "mėsa". Tai yra sojos aliejaus spaudimo atliekos. Amerikiečiai iš visko sugeba išspausti pinigą. Tai yra pusfabrikatis be gyvybinės energijos. Apie maistinę vertę nežinau ir iš įpratimo dar kartais naudoju kaip balastą daržovių troškiniui.
4. Genetiškai modifikuota soja. Teoriškai tokios sojos mūsų parduotuvėse lyg ir nėra. Bet ar galime 100% pasitikėti tuo, ką rašo ant pakelio. Žinau tik vieną patikimesnę kompaniją - Clearspring.
5. Turiu vieną ajurvedos šaltinį. Ten sako, kad Vatos konstitucijos žmonėms sojos griežtai negalima vartoti, Pitai nekenkia, Kapai tinka. Bet neparašyta, kokiame pavidale. Būdamas Indijoje valgiau įvairaus maisto, bet sojos pupelių matyti neteko.
6. Neteko girdėti, kad soja būtų auginama Lietuvoje nuo senų senovės. Todėl siūlau: jeigu produktas neaiškus, ar kelia įtarimų, pasiieškokime savų, lietuviškų.
-
- Posts: 21
- Joined: Wed 12 11, 2002, 14:52
- Location: Druskininkai
Esu labai dėkinga Jums Romai už patarimus
Visko esu prisiklausiusi apie soja ir gerų atsiliepimų ir blogų, tuo labiau, kad dauguma vegetaru sako, kad be jos neišsiverčia. Nežinau kuo tikėti, o kuo ne
Ar užteks lietuvišku žirnių ir pupelių vaikui? Na žinoma visokias kruopas grikius, ryžius, daržovių troškinius valgome. Pieno produktų mergaitė netoleruoja ... Visi daktarai ir seneliai gąsdina, kad susirgsime mažakraujyste ir visokiom kitom negaliom... O aš taip šlykščiuosi ta mėsa Nevalgiau jos ilga laiką ir nieko neatsitiko, tik pasikeitus gyvenimo sudėčiai esu priversta ją toleruoti...
Visko esu prisiklausiusi apie soja ir gerų atsiliepimų ir blogų, tuo labiau, kad dauguma vegetaru sako, kad be jos neišsiverčia. Nežinau kuo tikėti, o kuo ne
Ar užteks lietuvišku žirnių ir pupelių vaikui? Na žinoma visokias kruopas grikius, ryžius, daržovių troškinius valgome. Pieno produktų mergaitė netoleruoja ... Visi daktarai ir seneliai gąsdina, kad susirgsime mažakraujyste ir visokiom kitom negaliom... O aš taip šlykščiuosi ta mėsa Nevalgiau jos ilga laiką ir nieko neatsitiko, tik pasikeitus gyvenimo sudėčiai esu priversta ją toleruoti...
Meilė niekada nesibaigia
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Daivute, aš vegetarė ir be sojos puikiai išsiverčiu. nebent paįvairinti meniu norisi kartais. Mano vaikai pieno niekad negėrė ir sveiki auga. Na,jogurto jie gauna, kartais varškės... Kai to patys nori. Mergaitė aštuonmetė ir mėsos pati nenori. O į žuvies ko gero per savo gyvenimą net ragavusi nėra... Nenori ir tiek... Serga kartsi jie kokia nerimta ligele, bet vaistų taip ir neprireikia cheminių...
Aš pati abiejų vaikų besilaukdama jokios mėsos nevalgiau ir mažakraujystės nebuvo. Juk yra geležies žemuogėse, braškėse, grikiuose, sorose ir net pupelėse lietuviškose. Viskas bus gerai tavo vaikučiui. Tik įsiklausyk,ko kada mergytė nori: jos organizmas pats pasufleruos,kada ką valgyti...
Aš pati abiejų vaikų besilaukdama jokios mėsos nevalgiau ir mažakraujystės nebuvo. Juk yra geležies žemuogėse, braškėse, grikiuose, sorose ir net pupelėse lietuviškose. Viskas bus gerai tavo vaikučiui. Tik įsiklausyk,ko kada mergytė nori: jos organizmas pats pasufleruos,kada ką valgyti...
-
- Posts: 87
- Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
- Location: Vilnius
Lietuviškų ankštinių augalų (žirniai, pupelės) pasirinkimas yra gana skurdus. Ir tie patys gana sunkiai virškinami. Kaip išsireiškė vienas virėjas - lietuviški žirniai tinka tik balandžiams lesinti. Geresni yra Nuto žirniai (turkiški žirniai, avinžirniai), kurių yra pirkti Maximose.
Bet geriausi mūsų sąlygomis yra lęšiai, kurių galima nusipirkti bent keletą rūšių. Kombinacija - 2 dalys ryžių, 1 lęšių duoda geriausią baltymų įsisavinimą. Pridėjus dar prieskonių ir daržovių gaunamas pilnavertis valgis. Ir galima ilgą laiką nieko daugiau nevalgyti, tik šį valgį, ir organizmui nelabai ko betrūks.
Vaikams retkarčiais pasiūlau įvairių riešutų (migdolų, lazdyno, graikiškų, kedro, anakardžių). Aišku, ne prievartos būdu. Migdolai ypač gerai protiniam vystymuisi. Vakare migdolus pamerkite, o ryte nulupkite odelę ir pasiūlykite 3-7 vienetus. Mirkymas išlukštentų riešutų ir džiovintų vaisių yra gerai dar ir dėl to, kad maisto pramonė apipurškia juos visokia chemija, kad ilgiau negestų.
Bet geriausi mūsų sąlygomis yra lęšiai, kurių galima nusipirkti bent keletą rūšių. Kombinacija - 2 dalys ryžių, 1 lęšių duoda geriausią baltymų įsisavinimą. Pridėjus dar prieskonių ir daržovių gaunamas pilnavertis valgis. Ir galima ilgą laiką nieko daugiau nevalgyti, tik šį valgį, ir organizmui nelabai ko betrūks.
Vaikams retkarčiais pasiūlau įvairių riešutų (migdolų, lazdyno, graikiškų, kedro, anakardžių). Aišku, ne prievartos būdu. Migdolai ypač gerai protiniam vystymuisi. Vakare migdolus pamerkite, o ryte nulupkite odelę ir pasiūlykite 3-7 vienetus. Mirkymas išlukštentų riešutų ir džiovintų vaisių yra gerai dar ir dėl to, kad maisto pramonė apipurškia juos visokia chemija, kad ilgiau negestų.
-
- Posts: 21
- Joined: Wed 12 11, 2002, 14:52
- Location: Druskininkai
Man labai malonu jūsų žinutes skaityti
Pas mano mergaitę toks amžius, kad dabar formuojasi jos mitybos įgūdžiai ir ji stebi ką mes valgome ir ji to nori... Dėl to jaučiu didelę atsakomybę, nes kai ji pirštu baksnoja i ketchupo taškelį ir sako: -mamam Negaliu aš jai paaiškinti, kodėl man galima, o jai ne...ir kodėl jos mamytė visokius 'nevalgomus" dalykus valgo.
Noriu paklausti ar vaikučiams negeriantiems pienuko ir nevalgantiems mėsos nereikia papildomai duoti kalcio
Ir dar: ką darote iš sorų?
Tiesa Skaičiau laikraštyje, kad Europos sąjunga leido įvešti į Europą genetiškai modifikuotų produktų. Pas mus turėtų pasirodyti metų pabaigoje konservuoti kukurūzai, tad bukime budrūs.
Pas mano mergaitę toks amžius, kad dabar formuojasi jos mitybos įgūdžiai ir ji stebi ką mes valgome ir ji to nori... Dėl to jaučiu didelę atsakomybę, nes kai ji pirštu baksnoja i ketchupo taškelį ir sako: -mamam Negaliu aš jai paaiškinti, kodėl man galima, o jai ne...ir kodėl jos mamytė visokius 'nevalgomus" dalykus valgo.
Noriu paklausti ar vaikučiams negeriantiems pienuko ir nevalgantiems mėsos nereikia papildomai duoti kalcio
Ir dar: ką darote iš sorų?
Tiesa Skaičiau laikraštyje, kad Europos sąjunga leido įvešti į Europą genetiškai modifikuotų produktų. Pas mus turėtų pasirodyti metų pabaigoje konservuoti kukurūzai, tad bukime budrūs.
Meilė niekada nesibaigia
-
- Posts: 87
- Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
- Location: Vilnius