Abejonės

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Agnė wrote::D Man patinka, kad tu esi toks , koks esi ir apskritai, kad esi :D
:D :H
VirgisM
Posts: 163
Joined: Wed 10 30, 2002, 17:41
Location: Kaunas, Rumšiškės, Vilnius
Contact:

Post by VirgisM »

Vieną žinau-svarbiausia kas tu esi, o ne kuo tave laiko kiti. Žinoma, gerai kada sutampa. Jei ne-sutaps veliau. Manau anastasijiečiais vadintis nenorite, nes bijote arba dar niekaip nenusprendėte kas esate gyvenime. Baimė blogas palydovas. :shock: O kas jeigu "a" apšauks tokiais ar anakokiais, kaip tada kaimynams į akis reiks žiurėti? :oops:
Gali but baimė ir iš kitos pusės. Kad tik netaptų kultų, kad tik neatsirastų lyderis, kuris pradžioje viską paims į savo rankas, o po to tyčia arba ne apsikiaulins. Nebijau taip vadintis, nes tai ką darau-palaikau šį judėjimą-atitinką tai kas aš esu. Jaučiu, kad atgal į gamtą yra geras ir teisingas kelias. Čia, gamtoje yra harmonija. Kad žinotumėt koks skirtumas tarp buto Kaune ir namo su savo sklypu Rumšiškėse-suprastumėte. To ir linkiu kiekvienam. :lol:
Ir žinau, kad galima įsikurt dar gražiau, dar ramiau. Ant aukšto kalno su vaizdu į ežerą ir upę, į miškus tolumoje ir į tekančią rytuose saulę.
O dėl Anastasijos minčių-jos kelę aukštyn. Tokią kryptį, palaikau visada. Nors ir ne su visomis sutinku... bet gerai, kad esate Jūs ir Anastasija.
Last edited by VirgisM on Sun 12 14, 2003, 1:13, edited 1 time in total.
Juozas
Posts: 21
Joined: Fri 01 10, 2003, 22:54
Location: Kaunas

Post by Juozas »

Jai Anastasija nenori galiu ir nesivadinti jos vardu.As pvz.nenoreciau ,kad zmogus kuris pritaria mano mintims vadintusi mano vardu.
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Ačiū, Juozai. Suprantu, kad tu nenorėtum būti atsakingas už kito žmogaus tavo vardu padarytas nesąmones todėl, kad jis kažką iš tavo žodžių ne taip suprato. Ir Anastasija tai numatė – ne tik garbinimą, kurio ji nenori, bet ir dangstymąsį jos vardu, kreipiant judėjimą klystkeliais. Istorija tokių pavyzdžių žino begales. Pasiduodu, apie tai nebuvau pagalvojusi.
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Virgi, nesutinku su tavimi, kad Anastasijiečiais nenorime vadintis dėl to, kad nesame apsisprendę ko norime ar kas esame. Kam to termino, negaliu suprasti... :? ? Pritariu Juozui.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Man tas terminas irgi nelabai patinka, bet jis kyla naturaliai. Zmones kurios vienija matematika, vadinami matemetikais, meile gamtai - gamtininkais, pritarimas Anastasijos idejoms -- anastazijieciais. Juk esme nuo to kaip vadinsi nepasikeis :wink: ( " jei roze kitu vardu vadinsi, ar ji kvepes maziau", šekspyras).
O kolkas as nematau prasmes diskutuoti siuo klausimu. klubas dar neiteisintas, todel ir pavadinimo neturi. Zmogus kuris nepriklauso jokiam klubui negali kazkaip vazintis, tersti to klubo garbes, del to kad to klubo nera. Vat. :) :?
Ruta
Posts: 4
Joined: Thu 09 11, 2003, 15:51

Post by Ruta »

Tarp kitko, labai įdomi tema. Mes su vyru irgi daznai kalbame apie tai, visa problema tame, kad aš už, o jis - ne visai... Jis nėra prieš, jis tik abejoja ir laukia, kol aš jį įtikinsiu... Bet juk iš esmės neįmanoma "įtikinti", reikia, kad pats žmogus užsinorėtų ir pajustų trauką, ar ne? Jis visai kaip ir tu bijo, kad neišlįs iš daržo ir bendraus su gamta iki alkūnių sukišęs rankas į žemę :) Sako, gana jau, visą vaikystę praleido kolektyviniame sode, o kaimiečiai šiais laikais daugiau nieko nedaro, tik skundžiasi.
Aš tai manau, kad nereikia taip galvoti, juk kažkuria prasme ir susikuri sau tokią ateitį. Tikrai įmanoma gauti gerų rezultatų ir neišliejus devinto prakaito. Man, pavyzdžiui, pernai užaugo puikūs pomidorai ir agurkai, nors jiems specialiai laiko beveik ir neskyriau, ir kažkokios naštos juos prižiūrint tikrai nepajutau. Tiesa, nesu kokia sodininkė ar daržininkė :D
Taigi, daugiau drąsos ir svajonių, ir viskas tikrai bus labai gerai
valdas
Posts: 57
Joined: Mon 02 24, 2003, 16:22

Post by valdas »

Jei sakom, kad yra Anastasijiečiai, tai automatiškai gaunasi, kad yra ir neanastasijiečiai. Kai visi žmonės taps anastasijiečiais, tas terminas automatiškai išnyks. Kas yra Anastasijiečiai?- tai į Žaliuosius labai panašūs žmonės. O kuo skiriasi Anastasijiečiai nuo Žaliųjų?
Kuo ypatingi Žalieji? Myli gamta, propaguoja ekologiją, rengia visokias akcijas ir protesto mitingus nukreiptus prieš gamtos teršimą. Maištingų sielų žmonės.

O Anastasijiečiai? Myli gamta, propaguoja ekologiją, kuria sodybas ir meilės erdvę. Anastasijiečiai myli vaikus ir meilės erdvę kuria jiems, kad jie kvėpuotu grynu oru, valgytų naturalų maistą, gertų tyrą vandenį ir augtų laisvi, meilės pilni žmonės.
Gal kas pavardintų daugiau skirtumų?
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Žalieji nori keisti kitus, anastasijiečiai - save... :P

Žalieji kovoja, anastasijiečiai - kuria... 8)
pasislepusi
Posts: 34
Joined: Wed 07 21, 2004, 23:40
Location: kaunas

ir vel mintys...

Post by pasislepusi »

kad jau pasidalinta abejonemis, tai ir as savaja cia priglausiu. nors reikia pripazinti, nezinau ar reiketu cia rasyti... bet tiek to, parasysiu. gal kiti pastebes kazka daugiau nei as...

taigi as vis abejoju del savo ateities... as jau seniai svajojau apie tai, kas anastasijos buvo pasakyta, ir labai apsidziaugiau kai perskaiciau. sugrizo tai, ka jau maniau buvau praradus... vel... nu ir as jau susikuriau savo ateiti, tokia, kokios visada norejau, viskas sulipo beveik tobulai (likes trukumas man ir dabar vis dar neissprendziamas - ka reikes veikti???!!!??? ) bet va reikejo pradeti rupintis igyvendinimu. pradejau nuo to, kad parodziau mamai savo issvajota zemes lopineli. as ji aptikau pries pora metu, visai netoli gimtines, ir jis man istrigo atminty turbut (tikiuosi) visam. nuvaziavom kartu, ir kai parodziau ji pradejo labai pergyventi, kad netinkama vieta, ypac todel, kad vaikam bus toli i mokykla eiti. tada mano saule pridenge debeseliai... as apie tai nepagalvojau. nu gal ir pagalvojau, bet taip kaip man patinka pasivaikscioti, taip ir jiems patiks... bet tuo viskas nepasibaige... as pradejau galvoti apie ju ateiti... as nenoriu, kad jie mokytusi sitokioj mokykloj, kokia yra dabar. tokioj, kokios yra visoje lietuvoje... negaliu sakyti, kad ji labai bloga, bet man nepatinka, kad mokomasi labai atsainiai ir pan... turbut nemokesiu paaiskinti kodel... tada pagalvojau, kad reikia jungtis i kokia gyvenviete. dar kai perskaiciau apie mokytojus is tos stuthofo(ar kaip ten rasosi) mokyklos, labai panorau savo vaikus leisti butent i tokia(kaip ir visi...)(siaip ir pati labai noreciau joje pasimokyti, bet tai nelabai imanoma...)
Atrodytu viskas labai paprasta ir igyvendinama, jei tik ne viena kliutis - ar as pasiruosusi gyventi su zmonemis?! esu toks paukstis, kuriam labai patinka vienatve. man malonu, kai esu viena, nors tai taip retai benutinka... as isivaizdavau savo gyvenima atokiau nuo kokio kaimelio saugiam sodybos prieglopsty, o stai butinybe lietis i zmones. as kazkada teciui pasakiau, kad nenoriu gyventi su zmonemis nes jie visi blogi... atsakyma as jau zinojau anksciau nei jis buvo istartas - tu pati tada bloga... nesupraskit neteisingai, as nesakau, kad jus visi blogi, as turiu omeny, kad man nepatinka tarp zmoniu. ne taip daug as ju ir pazistu, bet ir nenoriu pazinti. mano suvokimu, tai trukdo vystytis... :oops: :cry: turbut todel as nemegstu niekam sakyti savo vardo, nes ta, kuria mato zmones nera as, tai mano kiautas zmonems... o gal as pati saves taip nepazistu, kad nesuvokiu, jog mano kiautas tai as... siaip ar taip dar yra manyje kazkas, kas nenori islysti i sio pasaulio sviesa...
uoj, jau biski nukrypau i soneli...
taigi negaliu nuspresti ar noriu gyventi bendruomeneje, taciau jau jauciu, kad laikas pradeti kuri savo stogeli...
mintys vis sukosi ir sukosi, o sprendimo taip ir neradau... kaip man ji rasti ir suprasti??? gal jus kazka zinot, ko as dar ne? pasidalinkit :wink:
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

atsakymas i tavo klausima paprastas:

jei gyvensi viena ar su zmogum, bet be vaikuciu
tai gali daryt ka nori - kad ir vienatveje gyvent
taciau vaikeliui reikia gyvenvietes...

aisku tu gali ignoruoti ta jo poreiki, juk Anastasijos vaikelis irgi ne gyvenvietej auga. spresk pati.
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Ar bandei kada gyventi viena... Viena diena, svaite, metus??? Pabandyk...
ir suprasi. As taip gyvenau beveik visa gyvenima. tai labai daug dave, bet man nepatiko... Pavargsti nuo tylos. Nuo amzino vidinio monologo. Manau,kad idealu butu gyventi netoli gyvenvietes... arba jos pakrastyje :wink:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

glesum, gyvendamas šeimoje jau nesi vienas... :roll:
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Netiesa... Gali buti, kad musu vienatves samprata yra skirtinga, del to nesusikalbam :)
Jei matai savo tevus penkiolika minuciu per diena, MOkylkoje neturi darugu, nes negeri, nerukai ir apskritai mastai apie truputeli kitus dalykus, todel beveik nebendrauji, O didziaja dali bendravimo su jais sudaro tusti plepalai apie nieka, jei visas vasaras praleidi savo kaimely darze, ar sode, ar prie knygos... argi tai nera vienatve???
pasislepusi
Posts: 34
Joined: Wed 07 21, 2004, 23:40
Location: kaunas

:)

Post by pasislepusi »

viena negyvenau, ir neturiu galimybes, bent jau taip manau...
bet labai noreciau pameginti.
po kipso pasakymo vel viska apverciau, ir pradejau galvoti apie gyvenima netoli gyvenvietes :) dabar nebeapsisprendziu del vietos...

glesum, nevisiskai su tavim sutinku. kai esi vienas isore, dar nereiskia, kad esi vienas vidumi. gamtos artumas suteikia kazka daugiau nei vien draugyste,- tai kazkas silto ir mielo viduje. man to pilnai uztenka, nors savo sauliuka tai tikrai noresiu susirasti...
J

Post by J »

Manau neturėtų būti baimės įvardijant vieną ar kitą jausmą. Prisiminkim pasakas, kuriose piktas burtininkas netenka savo galių kai garsiai pasakomas jo vardas. Pabandykim pasikalbėti su abejone. Kaip ir bet koks jausmas, ji verta pagarbos. Pasidžiaukim, kad ji nepamiršo mūsų, aplankė. Tada paprašykim išeiti... Pasakykim jai: "Aš tą pamoką JAU išmokau. Dabar išeik ir mokyk kitus".
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

labai suprantu ta nora (pa)buti vidineje vienumoje. manau, kad tai padeda kazkaip atrasti save. juolabiau, kai esi gamtoje. juk tu iis esmes nesi vienas su ja - visa laika jauti jos buvima, tarsi butum apsuptas dvasiu. taciau is patirties zinau, kad tam tikra laika pabuvus tylioje vienumoje labai uzsinori pabendrauti su zmonemis, tiesiog isgerti su kuo nors arbatos ar pan. matyt tai naturalu, ir zmoniu tarpusavio trauka - nenugalima. tik musu gyvenimo salygos kartais labai nualina, kai esi priverstas nuolat buti su zmonemis, kai nei tu nei jie to galbut nenori. pavargsti ir nuo artimuju, nes nuolat skubi, verti kitus skubeti ir neturi laiko pabuti su savo mintimis, susivokti savyje. aisku, suprantu kaip svarbu sustoti bent akimirkai ir skirti laiko maloniems apmastymams arba tiesiog megautis negalvojimu apie nieka. nors tokio negalvojimo lyg ir nebuna, tu vis tiek nuolat stebi pasauli, ziuri i dangu, medzius ir t.t. as, pavyzdziui, megstu stebeti savo katina - kai jis prausiasi, jo judesius ir pan. galiu pramurksoti prie jo, glostyti ir glostyti be galo.. :D ir net pagalvoju, kad vien tik stebedamas katina ar kita gyvuna gali tapti isminciumi :idea: :)
o Anastasija taip pat viena, tik su sunumi. :cry: as vis prisimenu tuos epizodus, kai Megre pagauna jos liudna zvilgsni - kada ji jaucia savo vienisuma. tai stai, pasirodo, net ir tokiai "superinei " moteriskei reikia drauges, su kuria galetu pasidalinti mintimis. :!:
sakiau, kad megstu tureti savo erdve. kaip ir visi. siek tiiek skeptiskai ziuriu i bendruomenes - ir kaip neziuresi, kai matai, kas su musu "zemieciais"darosi. net ir kaimynams vienoje laiptineje sunku sutarti. bet ikvepia A. idejos ir is pasitikejimo jomis norisi tiketi "teisingos" bendruomenes ideja :wink: labai svarbu ir draugiskas nusiteikimas kaimynu atzvilgiu ir tolerancija ju individualumui. as jau siek tiek ismokau vertinti zmoniu savituma [sioje vietoje gal ir per daug nusikuklinu] ir tuo dziaugtis nors, jei butu buve galimybiu, rinkciausi varianta "prie bendruomenes". o vaikus galima mokyti ir patiems arba mokytis kartu su jais - is gamtos , is vieni kitu. as tuo tikiu visu simtu proc. (+) :lol:
sekmes pazinime :love:
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Butent :D
Post Reply