Nauji mokslininkų atradimai: karinė pramonė (kontracepcija)

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Nauji mokslininkų atradimai: karinė pramonė (kontracepcija)

Post by Kipshas »

cheminis ginklas niekam ne naujiena

taciau naujos jo rusys sekmingai kuriamos:
svarbus teiginys:
"...užtikrinamas nuolatinis organizmo aprūpinimas..."



Pirmą kartą pasaulio istorijoje bus bandomas kontraceptinis purškiklis. Bandymai Australijoje prasidės 2004 metų pradžioje. Vaistų veikimą užtikrina nauja hormonų įsisavinimo per odą technologija ir mažomis dozėmis vartojamas kontraceptinis hormonas.
Atskirai išbandžius kiekvieną komponentą padaryta išvada, kad gerai veiks ir visi vaisto ingredientai kartu sudėjus.
Purškikliu ant odos bus užpurškiamas Nestoronas – sintetinė progestino hormono variacija. Nestorono patentas priklauso JAV nepelno organizacijai „Population Council“.
Šio kontraceptiko neįmanoma vartoti tablečių forma, nes virškinimo sistemoje hormonas visiškai suskaidomas ir į kraujotakos sistemą nepatenka.
Naudojant Nestoroną tepalo pavidalu ar implantuojant kapsulę po oda susilaukta teigiamų rezultatų – jis buvo efektyvus ir saugus, sakė reprodukcinės medicinos ekspertas Ianas (Janas) Fraseris, dirbantis Sidnėjaus universitete. Šioje įstaigoje bus vykdomi naujojo kontraceptiko bandymai.
Kai kurioms moterims purškiklio naudojimas būtų tinkamesnė už tepalą alternatyva, nes papurškus hormonas po oda pateks beveik tučtuojau ir nebus įmanoma jo nusiplauti.
„Skamba puikiai, panašu, kad moterims bus labai paprasta jį naudoti“, sakė Melburno Princo Henrio medicininių tyrimų instituto mokslininkas Louisas (Luisas) Salamonsenas, dalyvavęs kuriant kontraceptinę priemonę. „Vienintelis jo trūkumas lyginant su tokiais dalykais, kaip, tarkime, implantas – tai kad moteriai tektų nepamiršti pasipurkšti kasdien“.
Purškiklis veikia naudodamasis savybėmis chemikalų, kurie naudojamas kremų nuo saulės gamyboje. Šie junginiai pakeičia viršutinio odos sluoksnio struktūrą ir šitaip leidžia kremui nuo saulės (o šiuo atveju – kontraceptikui) įsiskverbti į organizmą.
Išbandžius preparatą su pomenopauzinėmis moterimis paaiškėjo, kad po oda patekęs vaistas kaupiasi rezervuare, kuris vėliau pamažu tirpsta ir skiriasi į kraujotaką.
„Tai reiškia, jog užtikrinamas nuolatinis organizmo aprūpinimas vaistu – tai labai skiriasi nuo to, kaip veikia kontraceptinės tabletės. Jas naudojant organizme staigiai kinta hormonų koncentracija“, sakė Andrew
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Ai.. tai cia tas varianats, aki moteriai sako, kad duoda kontaceptikus, bet is tiesu "abortikus". zodziu tas progestinas vaisiui labai reikalinga progesterona pakeis tuo nesteronu(kitaip tokio pakeitimo interpretuoti negalima0, ir vaikelis gimdoje tiesiogine zodzio prasme sudzius. kaip grazu :H NUostabus atradimas :!: Gal reiktu jiems nobelio premija uz tai?
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

speju kad sie vaikinai jau nebereinkarnuosis
jie gi nuzudys savo paciu seneles ar net motinas

tai ju pasirinkimas - Dievas visiems dave laisva valia
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Amen.
:D
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Lietuvoje užregistruotas pirmasis kontraceptinis pleistras

Pirmą kartą Lietuvos moterys gali pasirinkti kontracepciją, apie kurią reikia prisiminti tik kartą per savaitę. Kontraceptinį pleistrą EVRA užregistravo ir jau pradėjo platinti Lietuvos vaistinėse farmacijos kompanijos „Johnson & Johnson“ dukterinės įmonės „Janssen-Cilag“,- sakoma pranešime spaudai.
Klijuojamas tik kartą per savaitę tiesiai ant odos, EVRA yra paprastas bei patogus būdas apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo. JAV šis kontraceptinis pleistras per vienerius metus tapo antruoju dažniausiai išrašomu kontraceptiku.

EVRA yra labai plonas, lygus, kūno spalvos kontraceptinis pleistras, kuris klijuojamas ant vienos iš keturių kūno vietų - sėdmenų, pilvo, liemens viršaus (priekio ar nugaros išskyrus krūtis) ar viršutinės išorinės rankos srities. EVRA pleistras keičiamas nauju tą pačią savaitės dieną, tris savaites iš eilės. Ketvirtą savaitę daroma pertrauka. Kontraceptinis pleistras išlieka tvirtai prilipęs prie kūno net plaukiojant, prausiantis bei esant didelei aplinkos drėgmei ar temperatūrai, todėl moterims nereikia atsisakyti įprasto gyvenimo būdo.
EVRA kontraceptinio pleistro veikimas yra pagrįstas naujausia transdermine technologija, kuri leidžia išsiskirti pastoviam hormonų kiekiui per odą į kraujotakos sistemą. Jis apsaugo nuo nepageidaujamo nėštumo slopindamas ovuliaciją.

EVRA yra vienas žymiausių išradimų kontracepcijoje nuo to laiko, kai daugiau nei prieš 40 metų buvo išrasta kontraceptinė tabletė,- teigia žinomas šeimos planavimo specialistas Medicinos mokslų daktaras Vytautas Klimas. Kontraceptinis pleistras leidžia moterims pasirinkti naują, patogesnį kontracepcijos metodą, naudojamą tik kartą per savaitę. EVRA turėtų būti ypač palankiai sutiktas užsiėmusių ir aktyviai gyvenančių moterų, kurios nenori galvoti apie kontracepciją kiekvieną dieną.
Remiantis atliktais klinikiniais tyrimais, kuriuose dalyvavo daugiau nei 3300 moterų, įrodyta, kad EVRA pleistras yra gerai toleruojamas, o kartais pasitaikantis šalutinis poveikis yra toks pat, kaip ir geriamų kontraceptikų.
Kontraceptinį pleistrą EVRA jau galima įsigyti ir kitose Europos šalyse (Austrijoje, Belgijoje, Čekijoje, Danijoje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Olandijoje, Slovakijoje, Švedijoje, Šveicarijoje).

Lietuvos ginekologø konferencijoje pristatytas naujasis efektyvus kontracepcijos metodas <vid.php4?news_id=20&menu_id=82>

Šių metų vasario 6 dieną, “Reval Hotel Lietuva” konferencijų centre vyko Lietuvos akušerių ginekologų draugijos (LAGD), Lietuvos kontraceptologijos draugijos (LKD) bei Kauno medicinos universiteto (KMU) rengiama konferencija, tema: „Moters reprodukcinė sveikata. Naujos galimybės kontraceptologijoje“. pla&egrave;iau ? <vid.php4?news_id=20&menu_id=82>

Moterys teikia pirmenybæ kontraceptiniam pleistrui <vid.php4?news_id=15&menu_id=82>

Per vienerius metus EVRA (norelgestrominum/ethinyl estradiolum transderminė sistema) tapo viena populiariausių nėštumo planavimo priemonių ir sparčiausiai augančia kontraceptine priemone JAV. pla&egrave;iau ? <vid.php4?news_id=15&menu_id=82>

U&thorn;uomar&eth;as nuo n&euml;&eth;tumo saugos nedidel&euml; pleistro skiaut&euml; <vid.php4?news_id=16&menu_id=82>

Ar šiandien išgėrėte kontracepcinę tabletę? Ne? Tai pamiršote ne tik jūs. Kontracepcinių tablečių gamintojų atlikta apklausa rodo, jog net 91 procentas moterų kartkartėmis pamiršta išgerti nuo nepageidaujamo nėštumo saugančią piliulę arba išgeria ją per vėlai. Didžiojoje Britanijoje atliktų tyrimų duomenimis, kas trečia pastojusi moteris nenorėtų gimdyti. Du trečdaliai jų pastojo, nes netinkamai ar aplaidžiai naudojosi kontracepcijos priemonėmis.
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

http://www.kontracepcija.lt/vid.php4?me ... news_id=17


Na va, fronto linijos jau ir lietuvoje.
Mes gi zinom kam buvo naudojamas taikus atomas, bent japonai tai atsimena.
Nesunku atspeti kam bus naudojamos taikios kontracepcijos priemones.

Esme tokia, kad japnai is karto pajuto taiku atoma ant savo galvu, karas nematomame fronte vyksta visu pajegumu.

Na ka, paziuresim... Gal viskas tik i gera?
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Tai jau tikrų tikriausias cheminis ginklas, tas, kur purškiamas. Kiekviena moteris turi teisę rinktis, nori ji pradėti vaikelį, ar nenori. Ale šitas "patogus naudoti" preparatas labai patogus naudoti jį per prievartą, moters nė neatsiklausus ar turint aiškiai piktų kėslų. Ir dar rado pliusą - nuo odos neįmanoma nuplauti...Šakės...
Post Reply