Posted: Tue 01 10, 2006, 22:40
Pamislysiu aš čia apie tą riebalų valgymo būtinumą su morkomis. Jau seniai kankina mane abejonės: esu aš labai arti medicinos ir puikiai žinau tą teiginį, kurį minėjo Jonė, kad atseit be riebaliukų neįsisavins organizmas reikiamų vitaminų. Taigi, tik riebaliukuose tirpus vitaminas yra A (jeigu čia panagrinėsime morkas), bet iš morkyčių (kaip ir daugelio kitų daržovių) juk gauname vit. A pirmtaką beta-karotiną, kuris puikiai tirpsta vandenyje ir tiktai organizmo viduje biocheminių procesų metu paverčiamas vitaminu A.
Tai va, kyla natūralus klausimas, kam tada ant tų morkų pilti tuos riebalus?
Valgyti morkas su grietine verta būtų tik tuomet, jeigu vitamino A gamyba vyktų tiesiog skrandyje arba žarnyne, bet juk ta transformacija vyksta anot tų pačių medikų, kepenyse.
Padėkit man išspręsti šitą rebusą
Tai va, kyla natūralus klausimas, kam tada ant tų morkų pilti tuos riebalus?
Valgyti morkas su grietine verta būtų tik tuomet, jeigu vitamino A gamyba vyktų tiesiog skrandyje arba žarnyne, bet juk ta transformacija vyksta anot tų pačių medikų, kepenyse.
Padėkit man išspręsti šitą rebusą