Augalų skyriuje neradau temos apie javus. Gal nepastebėjau. Tai konkrečiai apie kviečius galima užvesti temelę.
Šį kartą ne apie kviečių apuginimą, bet apie naudojimą maistui šį bei tą noriu įdėti:
Kviečių sėlenos
Maistinės kvietinės sėlenos gaunamos iš kviečio grūdo luobelės, todėl jose gausu biologiškai aktyvių medžiagų: B grupės vitaminų, žmogaus organizmui būtinų augalinio pluošto skaidulinių ir mineralinių medžiagų. Dėl savo poveikio sėlenos dažnai vadinamos „žarnyno šluota“. Sėlenas galima vartoti profilaktiškai medžiagų apykaitos ir virškinimo trakto sutrikimams gydyti.
Pati ragavau. Labai skanu ir vienos. O sveikatingo maisto receptų knygelėje radau, kad jų dedama ir į salotas, ir į saldumynus, ir į košes.
Gana įdomus dalykas.
Gal kas galit daugiau iš savo patirties ką nors pasakyti?
Kviečiai
Moderator: Visi tvarkytojai