Moderatoriai: Gluosnė, Visi tvarkytojai
Man rusiška Д raidė kelia asociacijas su dolmenu pagal savo formą.aiva rašė:Teko girdeti apie Bereslavskio knyga "И в начале было слово". Pacios knygos neskaiciau,deja. Paaiskinimai zodziu ,kiek supratau, ten fantastiski, bet tik rusu kalbos. Manau, pasikasus giliau rastum ir savo baltu kalbos zodziose gilesne, negu tik krikscioniska, reiksme.
Vienas is man zinomu pavyzdziu yra zodis ''дух". Raides Д apatine horizontalioji dalis simbolizuoja proteviu atminti, virsutinioji, kuri senoviniame raste piesiama kaip apskritimas- dangaus isminti. Raide Y simbolizuoja vyra (atitinka vyriskaja Y hromosoma), kuris semiasi isminties is dangaus. Raide X simbolizuoja moteri ( ir velgi atitikmuo moteriskuosios X hromosomos), per kuria vyras realizuoja dangaus duota isminti.
Taigi baisiai sudetinga , net pavargau aiskinti. Ka ir bekalbeti apie ilgesnius zozdius- istisas romanas gaunasi.
Saulė = sau + lieja.dainius rašė:PASAULIS=PO+SAULE
Gal žodis "žinda" (žin+da) reiškia "daug žinių gauna", "žinias duoda", "žinių dar".dainius rašė:'SĄ'-gali reikšti ir SAVO,SAVAS,NUOSAVAS
SĄŽINĖ=SAVA+ŽINIA;
žinia iš saves,iš vidaus...
'švari sąžinė'-švari,nesutepta žinia iš savo širdies;
neiškreiptas širdies balsas...
Iš tikrųjų aiškinimų gali būti daug. Bet jeigu suvokimas atplaukia iš vidaus, tai jis nuplauna kaip banga visas taisykles, kai žinai, kad žinai.darja rašė:oi kaip man juokas ima is jusu situ diskusiju - prisiminiau studiju laikus, kai vienas kalbininkas vienaip desto ta pati reikala, o kitas visai kitaip...
![]()
Šauni, Dainiau tavo minčių eiga, kažkas skamba skamba tikrai.dainius rašė: MIRKSNIS=МИГ;
BESTIJA=БЕС;
TVARINYS=ТВАРЬ;
LAUKAS=ЛУГ;
PERKUNAS=ПЕРУН;
VANDUO= ВОДА;
Ačiū tau už gražius pamąstymus. Vėl jau man ajajai darosi, bangos viduje banguoja kaip Baltija. Galiu drąsiai sakyti, kad vienas iš tų pagrindinių garsų yra UO. Jis mane tiesiog įsiūbUOja. Vanduo, akmuo, sesuo, piemuo, mėnuo, obuolys, puoštis, duona, kuodelis, juodas, suopis, puokštė, pluoštas, sruoga, ... ... ... siūbuoti, banguoti, dainuoti, duoti, suokti, juoktis ... ... Kaip gražu.Vitalijus Z. rašė:Labas visiems!
Skaitau skaitau, na turbut ir savo kash kiek pasakisiu....
Sio metu skaitau teosofija, daug reikshmiingu daliku, ipach....
As nezinau, kas nesupras rusishkai, labai atsiprasau, bet man tikrai bus lengviau paaiskint tai rusishkai...
Nachnem...Vsiakij zvuk, rozhdajet formu.....
Zvukov kak ja dumal mnogo, oshibalsia, vsego 7. Kakije eto zvuki dogadatsia netrudno:). Nedarom v numerologiji cifra 7 okkultnaja.....
TAk, vot, ja teper ochen xochu uznat, kakije slova imejut pevchije zvuki, i po etim slovam sozdavat silnejshije obrazi v slovax. Vi predstavliajete sebe silu togo stixa ili pesni.....)) Ja tolko predpolagaju...
Dalshe, zvuk, kak izvestno vibracija, kolebanija, zvuk imeet svojstvo perexodit s svet(ne cvet, a svet), a vot u sveta, jest razlichnije cvetovije ottenki, mozhno skazat kombinacii.....Chelovek liubuju info "lovit" kak radar neironami(nervnaja sistema), a nervnaja kletka nastrojena na opredelionuju chatotu sveta.....POnimajete misl?:)))))
Kogda chelovek nauchitsia "chitat" svetovuju ili cvetovuju informaciju iz prostranstva, kak eto delajet Anastasija,jemu nezachem togda budet voobshe chitat knigi. Vse do jedinnoj mislinki naxodiatsia v prostranstve.
Kstati moje imia - Vitalij, s latinskogo oznachajet zhiznenij....
Kak tolko chto nibbud otkroju iz slov, napishu..))
Udachi:)))