Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?
Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Glesum,nelabai suprantu: šlykštu,o valgysi??? Jei su kaulais problemos,gal kalcio trūksta? Jo daug ,net labai daug yra sezamo sėklytėse: berk į salotas,po šaukštą sukramtyk vienų (skanu ).glesum wrote:Sveiki
Žinot aš jau pora metų vegetarė, bet prieš savaitę ėmiau svarstyti kodėl... nežinau... išties nežinau... ir jaučiu jog jei greit nesužinosiu, vėl galiu imti valgyti mėsą, kad ir kokia šlykšti ji man atrodo... Tiesiog atsirado daug problemų su kaulais, kremzlėm... įtariu jog kažko trūksta... o kuo pakeisti nežinau...
Aš mėsos nevalgau 11 metų, du vaikus pagimdyt, išmaitint spėjau ir kol kas viskas gerai su sveikata. Bet, žinoma, tenka pamąstyti,ką burnytėn dėti. Tiesa, aš nelabai sveikuoliškai maitinuosi,bet gal organizmui tas tinka,jei nestreikuoja...
P.S. Įdomu,glesum,ką tu šiaip valgai? Kažkada lyg rašei,kad žolytes vien... Na, tada suprantama,kad gali kai ko trūkti.
-
- Posts: 34
- Joined: Sat 01 31, 2004, 18:06
- Location: Vilnius
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Sumuštinių ir pasiimame, Justinai.Tik ant duonos su sviestu dedu ne dešrytę, mėsytę, žuvytę, o ridikėlį, agurkėlį, petražolę, krapą ir pan. Užsikandam salotos lapu. Vaikai mėgsta sumuštinius su saulėgrąžomis. Barankyčių imam, duoniukų, kukurūzų, sausainiukų. Vaisių įvairių (ir šviežių, ir džiovintų), riešutų....Justinas wrote:Ir ką jūs pasiimat į iškylą vietoj sumuštinių ?
O mano dienos meniu? Na, pvz. Pusryčiams pusės litro žalios arbatos puodas, medus, dž. vaisiai arba chalvos gabaliukas.
Po poros valandų vaisių,uogų (kokių tuo metu turiu). Jei neturiu,nieko nevalgau.
Pietums: kavos (ar žolelių arbatos) puodelis su kažkuo saldaus (tą ir vadinu nesveikuoliškumu, nes šokoladas, pyragėlis, saldainiai neįeina į sveikuolių racioną, o man norisi ir nedraudžiu sau norėti )
Salotos su bulvėmis. (Arba sriuba daržovių, arba daržovių troškinys arba... )
Pavakariais dar kokių uogų,vaisių užvalgau.
Vakare būna kartais košė, kartais blyneliai,kartais varškės apkepas, varškėtukai, virtinukai (visa šeima labai mėgsta varškės patiekalus, todėl dažnai kažką ruošiu), makaronai (su daržovių padažu), ...
Sunku viską ir prisiminti. Mėsos, žuvies, dešrytės net nepasigendu.
Tiesa, vakare neretai pyragą kepu. Ypač skanus mano firminis moliūgų pyragas. Laukiu nesulaukiu naujo derliaus.
P.S. Pusė šeimos nėra vegetarai, bet savo mėsišku maistu rūpinasi patys Dažniausiai gauna jo kas darželyje,kas pietaudamas darbe.
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
-
- Posts: 285
- Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
- Location: Vilnius
tai puikus derinys, ir aš kai kur važiuoju, juodos duonos su sviestu įsidedu, o prie jos daržovių, kokių tik turiu po ranka - pomidorų, agurkų, salotų, žolių įvairiausių ir valgau pakaitom vienoj rankoj duona, kitoj - daržovė- skanu, paprasta, sotu. Be to juk dabar visokios "ekologinės" duonos kepama iš švarių grūdų, be E-priedų. O ir grynesnio sviesto kaimiško galima turguj nusipirkti, aišku, gerai būtų iš patikimų rankų..Justinas wrote:Bet ar duona su sviestu derinasi pagal Šeltoną?..
o ir šašlykų - vegetarai dovanokit - galima pasidaryti minimaliai ar visai nenaudojant dirbtinių priedų, kaip, pvz. druska, majonezas, actas. A.Malovičko (čia kažkas jo knygas apie mitybą paminėjote) pataria visai nesūdyti mėsos, o kadangi aš vis dėl to ją valgau, išbandžiau tokį šašlyko receptą: mėsą (kiaulieną galima pakeisti švelnesne - vištiena, kalakutiena) užpyliau sūriu mineraliniu "Vytautas" taip , kad apsemtų, pridėjau dvi dideles supjaustytas svogūnų galvas, maltų pipirų ir įpyliau išspaudus nedidelės citrinos sultis. Taip paruoštą šašlyką galima kepti po kokių 3 val. preiš tai palaikius šaltai. laabai skanu, ir tik su daržovėmis. tai va, toks minimalaus apsinuodijimo mėsa receptas, bet už mėsytę aš tikrai neagituoju ir norėčiau kada nors jos visai nebevalgyti ..
va, ir dar noriu pridėti, kad mano nuoširdžiu įsitikinimu, ką bevalgytum, labai svarbu maista gamintis pačiam ir jei esi nusiteikęs tai daryti su džiaugsmu ir meile, tai tavo gera energija savotiškai nukenksmina žalingus maisto komponentus
-
- Posts: 513
- Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
- Location: Kaunas/
- Contact:
Beveik nebūna dienos, kad nepanorėčiau keptos vištos.. O va šiandien nenoriu, vakar irgi nenorėjau.. Nu, galvojau, galvojau, kame reikalas. Ir susigalvojau, kad tai dėl džiovintų grybukų. Džiovinu kelias dienas, tėvelis daug prigrybavo. Visa šeimyna prabėgom vis gabaliuką pagriebia ir kramto. Ir man sunku susivaldyti, skanu labai.. Matyt tie grybukai ir norą mėsos valgyti nuslopina
-
- Posts: 2703
- Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
- Location: Vilnius
Zinot, o man buvo atvejis: vaziuoju sau i darba, is miesto, pavargus, isalkus, turejau nusipirkus lashinuku, tai atsipjovus galbaliuka autobuse sau ziaumoju, tik ziuriu - pro shali vaziuoja garde uzdaryti tooookie grazus pilki parsheliai, ir kaip susitare ziuri i mane toookim grazdiom ir protingom akim, kad net man kasnis gerklej uzstrigo...
Bet vis vien mesyte valgau, bet stengiuos daugiau visktiena, nes vistos ne tokios protingos, neziuri tokiom gradziom akutem... Ai, baigiu rasyt, bo dar pasiverksiu cia pri kompo...
Bet vis vien mesyte valgau, bet stengiuos daugiau visktiena, nes vistos ne tokios protingos, neziuri tokiom gradziom akutem... Ai, baigiu rasyt, bo dar pasiverksiu cia pri kompo...
-
- Posts: 167
- Joined: Wed 08 25, 2004, 11:52
- Location: Vilnius
mesyte
O va pameginkit tapt mesos nevalgytoja, kai namiskiai aplink tave tik ir kemsa visokias desrytes ir pan...
Code: Select all
Skambanti siela - lyg varpelis - tyloje pasklinda po erdvę...
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: mesyte
Tai jų pasirinkimas. Jei neorėsi mėsytės,tagu ir visas pasaulis aplink valgys - nebus įdomu. O jei norisi,gal neverta taip jau imti ir atsisakyti?Rozyte wrote:O va pameginkit tapt mesos nevalgytoja, kai namiskiai aplink tave tik ir kemsa visokias desrytes ir pan...
-
- Posts: 653
- Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17
Vaidužės žinutė iš temos "Kepimas ir virimas riebaluose"
Vaidužė:
Parašyta: Šiandien 21:24 (2006 01 13)
--------------------------------------------------------------------------------
gal kas zinote kur rasti glaustos ir konkrecios info apie tai, kokios medziagos yra mesoje, ir atitikmenys augmenijoje? galvoju, kad neuzsiimciau ta veikla, kuri jau padaryta...
cia galvoju apie tuos, kurie nori to, nori gyventi be mesienos, bet neatlaiko pasaulio spaudimo..
nerandu temos apie miesos nevalgyma, tai cia rasau
taip pat apie panašius dalykus kalbama temoje "Mėsa, augalai, gyvūnai, dvasia ir kt. dalykai" Įv. temose
http://anastasija.lt/forum/viewtopic.php?t=1361
Vaidužė:
Parašyta: Šiandien 21:24 (2006 01 13)
--------------------------------------------------------------------------------
gal kas zinote kur rasti glaustos ir konkrecios info apie tai, kokios medziagos yra mesoje, ir atitikmenys augmenijoje? galvoju, kad neuzsiimciau ta veikla, kuri jau padaryta...
cia galvoju apie tuos, kurie nori to, nori gyventi be mesienos, bet neatlaiko pasaulio spaudimo..
nerandu temos apie miesos nevalgyma, tai cia rasau
taip pat apie panašius dalykus kalbama temoje "Mėsa, augalai, gyvūnai, dvasia ir kt. dalykai" Įv. temose
http://anastasija.lt/forum/viewtopic.php?t=1361
-
- Posts: 675
- Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
- Location: Vilnius
mėsa yra gyvūliniai baltymai, joje taip pat yra ir riebalų (priklauso nuo rūšies) t.y. cholesterino. sakoma, kad mėsa, ypač raudona, yra geležies šaltinis. o šiaip mėsoje yra viso to, kuo buvo šeriami gyvūnai iki jiems tampant mėsa pvz. - hormonų, kuriais maitinami veršeliai, vištos, kad greičiau užaugtų, taigi, veršienos mėgėjai - BEWARE
geležies yra visuose augaluose, kurių (lapų) sodri žalia spalva arba raudonos spalvos vaisiuose ir daržovėse, ypač tuo pasižymi dilgėlės, aviečių, žemuogių vaisiai bei lapai, spanguolės, gervuogės, burokėliai, špinatai, salotos ir t.t. forume apie tai jau buvo rašyta, galima paieškoti kitose temose. geriausias augalinių baltymų šaltinis - natūraliai auginti riešutai (kedro, lazdynų, graikiniai, augalų sėklos - saulėgražos, kanapės, neapdoroti grūdai ir t.t.), ankštiniai - žirniai, pupelės, lešiai ir grybai, kuriuos reikia valgyt tik džiovintus (tada juos mūsų organizmas sugeba suvirškinti). aš įsitikinusi, kad parduotuvėse parduodami pieno produktai yra kenksmingi, nes po gamyklinio proceso juose beveik nebelieka jokių vitaminų (jie užmušami pasterizacija ir ilgu transportavimu bei pačio gamybos proceso metu) daugiausia riebalai, kurie užkemša kraujagysles ir sunkiai virškinami baltymai - varškėje, sūriuose. visi baltymai, kurie buvo termiškai apdoroti, yra daugiau kenksmingi žmogaus organizmui negu naudingi, o gaminant varškę, pienas yra užvirinamas. na jei laikai savo karvutę ar ožkytę, myli ją ir žinai, ką ji valgo, tai tokie pieno produktai yra geros kokybės ir, aišku juos galima ir sveika vartoti tai tokios tokelės su tuo mėsos nevalgymu - manau, kad bijojimas nevalgyti mėsos yra viena iš mūsų baimių, kaip ir ligų, mirties ar pan. o kad mėsa gyvybiškai būtina yra mitas - tai tėra įproč, o įpročiųr tradicijų kai kam be galo sunku atsisakyti, pvz. nepaisant to, ką parašiau, nesu visiška vegetarė, nors ir žinau, kad geriausia yra nevalgyt nei mėsos, nei paukštienos, nei žuvies. "vse my chotim zhitj, a fakticheski - umirajem", kaip taikliai pastebėjo Ivanovas
geležies yra visuose augaluose, kurių (lapų) sodri žalia spalva arba raudonos spalvos vaisiuose ir daržovėse, ypač tuo pasižymi dilgėlės, aviečių, žemuogių vaisiai bei lapai, spanguolės, gervuogės, burokėliai, špinatai, salotos ir t.t. forume apie tai jau buvo rašyta, galima paieškoti kitose temose. geriausias augalinių baltymų šaltinis - natūraliai auginti riešutai (kedro, lazdynų, graikiniai, augalų sėklos - saulėgražos, kanapės, neapdoroti grūdai ir t.t.), ankštiniai - žirniai, pupelės, lešiai ir grybai, kuriuos reikia valgyt tik džiovintus (tada juos mūsų organizmas sugeba suvirškinti). aš įsitikinusi, kad parduotuvėse parduodami pieno produktai yra kenksmingi, nes po gamyklinio proceso juose beveik nebelieka jokių vitaminų (jie užmušami pasterizacija ir ilgu transportavimu bei pačio gamybos proceso metu) daugiausia riebalai, kurie užkemša kraujagysles ir sunkiai virškinami baltymai - varškėje, sūriuose. visi baltymai, kurie buvo termiškai apdoroti, yra daugiau kenksmingi žmogaus organizmui negu naudingi, o gaminant varškę, pienas yra užvirinamas. na jei laikai savo karvutę ar ožkytę, myli ją ir žinai, ką ji valgo, tai tokie pieno produktai yra geros kokybės ir, aišku juos galima ir sveika vartoti tai tokios tokelės su tuo mėsos nevalgymu - manau, kad bijojimas nevalgyti mėsos yra viena iš mūsų baimių, kaip ir ligų, mirties ar pan. o kad mėsa gyvybiškai būtina yra mitas - tai tėra įproč, o įpročiųr tradicijų kai kam be galo sunku atsisakyti, pvz. nepaisant to, ką parašiau, nesu visiška vegetarė, nors ir žinau, kad geriausia yra nevalgyt nei mėsos, nei paukštienos, nei žuvies. "vse my chotim zhitj, a fakticheski - umirajem", kaip taikliai pastebėjo Ivanovas
-
- Posts: 101
- Joined: Wed 11 27, 2002, 12:21
- Location: Klaipeda
Mesa
As tai sakyciau mes perdaug sureiksminame proto vaidmeni valgant
Is kur protas zino, kad naudinga, o kas kenksminga
Rinktis geriau pagal skoni, tam jis ir skirtas
Tada pasirinkimas tikslesnis
Pav. gal man siandien skilandis kenksminga, taciau gal jis bus vaistas man rytoj
As tai tik taip orentuojuosi
Na , o apryboti save vien del kaskokios teorijos-tai jau ne
Is kur protas zino, kad naudinga, o kas kenksminga
Rinktis geriau pagal skoni, tam jis ir skirtas
Tada pasirinkimas tikslesnis
Pav. gal man siandien skilandis kenksminga, taciau gal jis bus vaistas man rytoj
As tai tik taip orentuojuosi
Na , o apryboti save vien del kaskokios teorijos-tai jau ne