Page 1 of 4
Arbata, nereikalaujanti cukraus
Posted: Sun 10 12, 2003, 23:45
by saimhe
Nusipirkau vaisinės erškėtrožių arbatos (Milford: erškėčio vaisiai ir hibisko žiedai) ir buvau maloniai nustebintas -- cukrus tik iškreipia skonį, o medus apskritai užmuša. Švelni tokia rūgštelė, gerai be jokių priedų. Kada nors bandysiu pasidžiovint erškėčio; uogienė taigi nebloga išeina...
Tuo tarpu vaisių mišiniai (bandžiau keletą rūšių Vitax) tiek aromatingi, kad žadina apetitą ir, gerdamas nesaldintą, lieku labai nepatenkintas
Kokios dar žolelės ar vaisiai gerai ir be priedų?
Posted: Mon 10 13, 2003, 8:19
by Kipshas
Heh, arbatos skonis labai priklauso nuo vandens.
Jei i vandeni ipylus dar benziniuko tai joks cukrus skonio nepataisys:)
Posted: Mon 10 13, 2003, 12:40
by glesum
Mes ersketroziu arbata geriam jua seniai... ja BUTINA isdziovinti.... o cukrus mano manymu, bet kurios arbatos skoni sugadina
Posted: Mon 10 13, 2003, 12:51
by Lina
As ersketroziu arbata geriu visada be priedu.
Dar liepziedziu arbata - irgi be nieko, tik jei esu persishaldziusi- su medumi.
Girdejau, kad liepziedziu arbata kelia spaudima, kas nors gali patvirtinti tai ?
Posted: Mon 10 13, 2003, 13:08
by egismas
glesum, a kadiel
juos, erkėtrožius, būtina išdžiovinti?
Posted: Mon 10 13, 2003, 14:53
by glesum
Jie neisdziovinsi, tai gersi vandeni kuriame buvo plautos ersketrozes;)kaip vakar gere mano mama...paprasciausiai neprisitrausks...
dar geriau plikyti i termusa ir palikti per nakti... va tada tai gerimas... bet tai taikau tik naturaliai rinktoms ersketrozems, kaip yra su pirktinemis nezinau...
beje. as tas nuplikytas uogeles poto dar ir suvalgau... skanumelis... o kiek vitaminu... vienas vitaminingiausiu augalu.
tai va. skanaus
Posted: Mon 10 13, 2003, 15:29
by egismas
Nu nezinau, reiks pabandyt ir taip ir taip. Bet ir išdžiovintus tik užpylus nepritrauks
Vistiek per naktį reiks laikyt termose (nekalbu apie arbatas pakeliuose).
O šeip jei nori pajust tikrą skonį, tai aišku-geriau be saldinimo.
Posted: Mon 10 13, 2003, 18:55
by saimhe
Lina wrote:Girdejau, kad liepziedziu arbata kelia spaudima, kas nors gali patvirtinti tai ?
Nu, nepatingėjau pasiknisti internete. Radau nedaug, bet ten kalba priešingai. Liepžiedžius ir šeivamedžio (бузина, Sambucus
sp.) uogas/žiedus kaip tik rekomenduoja kraujospūdžiui mažinti -- neva tokia fiziologinė reakcija į padidėjusį prakaitavimą. ( atrodo,
http://www.universalinternetlibrary.ru/ ... ov/6.shtml ) Nežinau, ne medikas aš.
Posted: Mon 10 13, 2003, 19:14
by Eglė
Mėtų ar melisos arbatą taip pat skaniau gerti be cukraus.
Posted: Mon 12 08, 2003, 23:55
by daivute
Saimhe klausia:
Kokios dar žolelės ar vaisiai gerai ir be priedų?
Ju daug t.y. melisos, mėtos, pipirmėtės, juozažolė, čiobrelis, raudonėlis, liepžiedžiai, eršketrožiai ir t.t. Visų jų prisidžiovinu vasara... Taip skanu dabar jas gerti
Visus šiuos augalus auginsime sodyboje ir megausimės
Cukrus tik sugadina skoni, mano manymu, nors visokie džiovinti vaisiai ar sausainukai prie arbatėlės pats tas
Posted: Tue 12 09, 2003, 9:06
by Kipshas
Nesvarbu ka desit arbatai, jei vanduo is kraniuko, tai ir skonis bus kaip kraniuko :)
Posted: Wed 12 10, 2003, 18:10
by daivute
Mano kaimynas, toks sveikuolis, geria vandenį šitaip:
vandenį sušaldo, po to kai jis palaipsniui atsileidžia, jį išfiltruoja, nes gaunasi labai daug nuosėdų. Gaunasi reaktyvuotas vanduo, panašiai, kaip ir kalnuose
Bandžiau taip daryti...iš ties skanus vandenukas
Posted: Thu 12 11, 2003, 16:54
by Renata
Auginkit steviją, tai tooooookia
saldi žolytė....džiovinti jos lapų milteliai 10 kartų saldesni už cukrų. Saldu, BE KOLORIJŲ, dantų negadina, gliukozės kiekio kraujuje nedidina, tinka diabetikams... Atsikąsit žalio lapelio - visą puodą arbatos išgersit, o gal ir du
Pati dar neragavau, duomenys iš spaudos ir interneto. Bet aš tą "kukrų" ketinu auginti.
Negi manot, kad Amerikos (iš ten stevija kilusi) indėnai kakavą ar matę karčią gerdavo
Norėtumėt. Viso pasaulio visi vaikučiai, tiek maži, tiek dideli
mėgsta saldumynus
Posted: Sun 12 14, 2003, 16:17
by Lina
O kaip stevija butu anglishkai ?
Posted: Mon 12 15, 2003, 10:47
by Renata
Angliškai ją vadina "stevia", lotyniškas pavadinimas stevia rebaudia boldii.
Posted: Mon 10 11, 2004, 11:07
by Renata
Basta wrote:is kur gaut tos
stevijos?
o gal rimtai zinot, kas spaudima keltu?niekur nerandu informacijos
Kiek teko girdėti, nuo hipotonijos garantuotai pagydo stovėjimas ant galvos
Deja, nežinau, kiek tai tiesa ir kokiom dozėm "vaistus" vartoti
Posted: Mon 10 11, 2004, 15:50
by darja
spaudima gerai kelia kava ir juoda stipri arbata (cia "nesveikuoliams"
), o "sveikuoliams" - tai labai neblogas toks pratimelis: atsistoji (ne ant galvos
), ikvepi oro, neiskvepdama atsitupi ir atsistoji, tada iskvepi ir kartoji 10 sykiu - cia man tokia "ragana" sake, bet zinot, tikrai akyse prasvieseja...
Sekmes, nesirkit
Posted: Mon 10 11, 2004, 16:36
by bute
"Arbata, nereikalaujanti cukraus."
Arbata tai tikrai to cukraus nereikalauja
O aš geriu be cukraus
Posted: Mon 10 11, 2004, 17:06
by darja
ka tik uzsisaldinau juoda arbata ir geriu pasimegaudama prie kompo - gal gyvenimas kiek pasaldes...
(o zalios ir as nemegstu saldintos, anei vaisines...)
Posted: Thu 11 04, 2004, 21:17
by Gluosnė
Energijos trūkumas. Kiniečiai pasakytų - "Ci" trūksta. Nepasikraunam jau vien todėl, kad mažai Saulutės šviesos. Maistas suprastėja.
Ryte norisi miego, o turime keltis, taigi gyvename ne gamtos ritmu..